Smakosz fajny.
Wersja do druku
Smakosz fajny.
smakosz ok,mój sopry moher przy jego wymięka
Ja nie przyłączę się do zachwytów - tak jak poprzednie fotki z tego wątku mi się podobały, tak "smakosz" zdecydowanie mi nie pasuje.
MSZ pomysł fajny ale sama fota "niesmaczna"...
Pozdrawiam
Smakosz fajny.
Pozdrawiam
zdjęcie wykonałem zenitem 12xp plus revuenon - przyznaje się jeden z moich ulubionych obiektywów - świetnie mi się nim współpracuje :)
nie wiem na ile to fotografia tradycyjna bo zdjęcie zrobione analogiem, wywołany film a z niego potem skanowany do pliku obraz
- obróbka na komputerze
- niektórzy mówią że w sumie zastępuje on ciemnie - ja jeszcze nie wyrobiłem zdania
Dziewczę raczej się nie spodobało ? Trudno nie musiało .
Kolejna praca będzie z serii SZARE OPOWIEŚCI
Tytuł - DEPTAK
Most oddzielający wieś od miasta jedna z szybszych możliwych tras codziennie przechodzi nim kilkadziesiąt dzieci i osób starszych - stojąc na nim i patrząc w jedną z dziur widzimy 20-30 metrów przestrzeni i wodę -- jak długo jeszcze będą nim przechodzić ludzie -- jak to w zwyczaju do momentu tragedii
Deptak - świetny kadr i świetne szarości.
Piękny mostek, jestem pod wrażeniem. Do Galerii z nim!
EDIT: aaa... widzę że jest już w galerii :)
Dziękuje nie sądziłem że ktokolwiek coś napisze.
A okazało się, że dostałem bardzo dużo wiadomości.
Uznany jako czarna owca portalu i miotający się psychol - dziękuje wszystkim za "przyjazne" maile i "miłe" potraktowanie.
Urocze zachowanie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiamy serdecznie.
Brakuje tylko dopisku jak poprzednio:
Cytat:
Nie mam ochoty powtarzać sytuacji i już w tej chwili mówię
Do Widzenia
Bo napisać prawdę wszechmogącym to wystarczający powód , wracam skąd przybyłem - pozdrawiam
No cóż mam sentyment do aparatów firmy Olympus, a forum i niektóre prace naprawdę są bardzo dobre - stąd moje trzecie podejście do portalu.
Ciekawe czy przysłowie się sprawdzi ?
Jak dzieci...
Może coś bardziej związane z fotografią
Pierwsze zdjęcie z serii - Imion wiele, wiele twarzy, jedno znaczenie.
Głównym motywem są imiona które przetrwały wieki, powalały swą wielkością i brzmieniem dziś już zapominamy o nich - a one czekają w swym królestwie na dzień swojego panowania.
MORMO
Z wielką pokusą przychodził na świat.
W ciemnościach głębin - władcą swojego świata.
Żądał ofiary i pokuty.
Dzieci usypiały, on wstawał.
Z panią swą rozpościerał skrzydła magii,
Ciernie ogarniały świat, ciemne zjawy plotły pajęczynę .
Myśliwy wychodził na łowy.
Zdjęcie dymku z kadzidełka, podświetlone kolorowym światłem z latarek. Plus lustrzane odbicie.
Sporo w moim portfolio takich prac - bardzo rozwijają moją wyobraźnię gdy porównuje je do znanych mi rzeczy, postaci, zjawisk :)
Sprawiają mi dużo przyjemności.
Nad projektem spędziłem sporo zimowych wieczorów :) robiąc tysiące zdjęć i cały czas brakuje mi jednego wizerunku - Odyna - być może przyszłej zimy w ponure dni pojawi się i dołączy do całej gawiedzi.
Oczywiście każdy z was może uruchomić swoją wyobraźnię do czego serdecznie zapraszam - wiele osób oglądało tę pracę i skojarzenia bardzo mi się podobały a niektóre bardzo zaskakiwały.
Witam
Nie powiem , z czym Twoja praca mi sie kojarzy ;)
Ale jest świetna :) pozdrawiam .
Zachęcony ilością komentarzy i maili postanowiłem kontynuować wątek
HADAD
Wśród wielu zapomniany, ucichł jego głos.
Wśród wielu ukochany,
Pragnieniem - pożywieniem.
Niewidzialnym powiewem życia,
Jak wiatr okalał ziemię.
Siał i zbierał plony, przez wieki - teraz jest wspomnieniem
drugie zdjęcie z serii - Imion wiele,wiele twarzy,jedno znaczenie.
Głównym motywem są imiona które przetrwały wieki, powalały swą wielkością i brzmieniem dziś już zapominamy o nich - a one czekają w swym królestwie na dzień swojego panowania - Imię HADAD - symbolizowało boga wiatru, deszczu i burzy.uważany był za dawce urodzajów - wizerunkiem jego była głowa byka
moja ulubiona pora roku :)
Świetne.
zdjęcie wstawiam dla tych wszystkich którzy chętnie biorą obiektywy dużo starsze często od nas i poprzez przejściówkę bawią się nimi :)
E-510 plus REVUENON 1:2,8/35mm jeden z moich ulubionych :)
produkcji niemieckiej
Bardzo lubię te sześciokąty :)
Ostatnie jakieś takie niebałdzo...ale za to 'dymne' zdjęcia (bo to dym, prawda?) bardzo ciekawe. Podobają mi się po prostu z estetycznego punktu widzenia, ciekawe kolory, ładnie podane i w sumie dosyć oryginalne (wcześniej się z czymś takim nie spotkałem). Naprawdę duży plus.
dla mnie ostatnie na tak, ładne kolory, ciekawy bokeh, jak to w manualu bywa, dymki świetne.
pzdr
srednie te kwiatki. wole poprzednie :)
Spacer w letni wieczór - pozdrawiam
Dymne widziałem wcześniej na stronie. Naprawdę fajnie zrobione i pomysłowo. Podobają mi się.
pzdr