Niezłe panoramowanie :D
Wersja do druku
Niezłe panoramowanie :D
w kwestii zdjęć z kościółkiem to faktycznie po poprawieniu prezentują się o wiele lepiej, szkoda tego nieba ale za to kolorki są pięknie nasycone jak na moje oko, dobrze kombinujesz z nietypowymi perspektywami, oby tak dalej, szukaj miejsc i ujęć na jakie nie wpadłby inny fotograf, tym na pewno zaskoczysz, nawet jeśli sam temat będzie mało atrakcyjny ;)
Tak na szybko, bo ostatnio nic nie wrzucałem...
Testowo KOZA
niezły test
chyba za mocno popłynąłeś z kontrastem, jakieś takie mało naturalne mi się wydaje to zdjęcie, dodatkowo burek (albo mała kózka ;)) w PG psuje z lekka całość, dość skutecznie odciąga wzrok od tematu na pierwszym planie
Kilka zdjęć z dni otwartych Polskiego Radia Rzeszów.
Zdjęcia z sali "pamięci".
Na 36 palec wskazuje jeden z dwóch rubinów, oczywiście syntetycznych.
Świetna ta ostatnia seria, eech, aż się łezka w oku kręci...
Pozdrawiam i czekam na następne...
Cała seria ciekawa, mi najbardziej jednak podoba się mikrofon :-)
Witam ,turki znajome, kościół tez znajomy nikt tylko ktoś z naszych stron może takie zdjęcia robić, a widze że nawet z wesela znajomych są zdjecia:):)
zdjęcia bardzo fajne pzd
Witam krajankę serdecznie.
ostatnia seria - ciekawy temat i fajnie zrobione..:) ale uwiodła mnie uciekająca z chlebem kaczka..:) świetnie uchwycony ruch...
31-1 śmiały kadr i podoba sie z podobnych najbardziej ciekawym ujeciem. Dająca nogę kaczka z łupem w dziobie świetna. Przydało by się trochę wiecej ostrości ale sytuacja wymagała szybkiego strzału i to sie udało. Zdjecia z Muzeum Radia Rzeszów przywołały wspomnienia.
Dziękuję za odwiedziny i opinie. Cieszę się również że przywołałem wspomnienia.
Dziś pływająca krótka seria. Wiem, że na 43 widać odbicia, stemplował nie będę a że fota mi się podoba, to ją wstawiłem. Może komuś też się spodoba.
41- wdzięczne i szkoda trochę nieco przyciętego ogona. 42- podoba mi sie w tej świetlnej smudze dodający sobie blasku łabędź. 43- mogło byc sympatyczniej bez bliku koło dzioba i blików na piórkach korpusu.
Mi się podobają radiowe fotki. Oba radyjka zwłaszcza. :)
To drugie przypomina mi domowe... Jasną obudowę miało i gramofon z nietypowymi dziś prędkościami. :)
Bardzo przyjemna sesja :-)
41- szkoda że ucięte.
42- fajnie
43- te refleksy przeszkadzają
Mimo wszystko 42 i 43 podobaja mi się:) Pozdrawiam
Proszę o oceny.
wypowiem się co do ostatniej radiowej serii
najlepsze moim zdaniem to
44 -tylko dałbym lekko w lewo lub wycropował rzeczy z PD,
47 -też extra , a jakbyś dał krok w prawo? i może troszkę większą GO ?
49-jedna z lepszych ( zastanawiam się tylko w pionowym kadrze też mogło być fajnie - trochę ciaśniej)- ogólnie miłe:grin:
Krakowskie widoczki
Kraków? :-)
Kraków jak sam dopisek w poście wskazuje.
Dorzucam jeszcze "Szamankę" :wink:
Wybacz, nie zauważyłam dopisku :-D
Taaa, pamiętam ją - jest chyba jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci na Rynku, zaraz po Białej Damie i Pierwszym Gówniarzu Krakowa :-) szkoda tylko że fotka jest z góry :-)
Cześć,
słabo znam się na streecie, tak więc nie bierz zbytnio do serca moich słów ;) wypowiem się baardzo subiektywnie, tak jak odbieram te fotki.
Najbardziej podoba mi się koń, a dokładnie moment, śmiechu dodaje ten wysunięty język, zdjęcie zabawne, chociaż obróbka mbsz juz mniej udana. Wygląda jak kolorowanka, co mnie osobiście nie do końca przekonuje.
Drugi w kolejności wpada mi w oko rower, ale nie jestem obiektywna, bo do takich starych kóz mam niestety słabość :).Tak na marginesie wydaje mi się, że tu na forum już gdzieś widziałam ten kadr, nie wiem tylko, czy to było Twoje zdjęcie, czy po prostu zbieżność. Szkoda tabliczek informacyjnych na ścianie budynku, ale odkręcić ich nie mogłeś ;)
Elvis i Michael - hm... no nie wiem, widać, że to marionetki, ale jakby za mało, nie do końca mi leży taki kadr, ale nie umiem określić, w jaki inny sposób bym go widziała.
A co do grajków, to niestety nie wywołują u mnie specjalnie emocji, jakby za daleko, za płasko...
Kowalikster robisz podstawowy błąd początkującego. Podchodzisz, stajesz, pstrykasz. A, że pstrykasz najczęściej sytuacje statyczne, siedzące, to wszystkie one mają tę samą perspektywę - z góry.
Staraj się fotografować sytuacje z ich poziomu, czyli do fotografowania ludzi siedzących po prostu się pochyl lub przyklęknij (ew. usiądź obok). Ta sama zasada dotyczy dzieci, żab itp. (do dzieci usiądź po turecku, do żab się połóż).
Wolę widzieć na fotografii twarze ludzi a nie czubki ich głów.
Wyobraź sobie zdjęcie "Szamanki", gdybyś siedział na sfotografowanym z góry, wolnym krześle. :wink:
PS. Ta zasada nie dotyczy osób ważnych, polityków itp., które najlepiej fotografować lekko z dołu - by przytłaczali, wypełniali kadr swoim "autorytetem".
pozdro
Dzięki wielkie za odwiedziny i komentarze.
Obiecuję się poprawić w kwestii robienia zdjęć z góry.
Podzielam pogląd diabła, choć szmanka mi sie podoba, a to pewnie z powodu kolorów i atmosfery przez to wywołanej
Pozdr.
Dziś na sportowo. Ostanie kilometry na rundzie po Rzeszowie na trasie IV etapu TdP 2009. To moje pierwsze sporty ;)
Seria trochę długa, ale mam nadzieję, że oglądnicie.
Monotonne, same lewe profile i żadnego zbliżenia na umęczone twarze...
Ostatnie ma potencjał, ale niewykorzystany...
Mam wrażenie że troszkę za ciemno.
61 bardzo klimatyczne. Kolor i kadr kojarzy mi sie raczej z przegranym niż zwycięzcą, a nawet - w kontekście poprzednich fotek, ostatnim kolarzem w stawce. Smutne zdjęcie. Podoba mi się :)
Pitrucha zgadłeś :D Na 61 jest kolarza zamykający stawkę, jednakże otrzymywał największe brawa za każdym przejazdem rundy
podobają mi sie 3 pierwsze i 60- pod względem pbróbki stanowią pewną całość
Taki mały bekstejdż Rajdu Rzeszowskiego, coś z przymrużeniem oka :wink:
fajne fotki, 66-ciekawe czy było mu tam wygodnie ??:):)
Powinienes zatytulowac te ostatnia serie " Pamiec poleglym" :mrgreen:
A swoja droga to musiala to byc wykaczajaca impreza......albo to co sie dzialo po imprezie...:-P
Na takich imprezach przychodzi zmęczenie że można na wszystkim usnąć :)
Fotki z TdP z potencjałem jak zresztą wspomniano wyżej (DiaQue), także brakuje mi zbliżeń ukazujących wysiłek, zmęczenie, walkę z oporem materii, pot itd.
Pozdrawiam