Cześć Ocen mało pewnie moje fotki nie przypadły wam do gustu lub są po prostu przeciętne (trudno) Przedstawiam następne 2 fotki i chodzi mi o sposób kadrowania -krótko -który jest ciekawszy i bardziej poprawny Dzięki za pomoc
Wersja do druku
Cześć Ocen mało pewnie moje fotki nie przypadły wam do gustu lub są po prostu przeciętne (trudno) Przedstawiam następne 2 fotki i chodzi mi o sposób kadrowania -krótko -który jest ciekawszy i bardziej poprawny Dzięki za pomoc
IMHO jeśli chciałeś wyeksponować króliki to oba są zgodne ze złotym podziałem i mocnymi punktami w fotografii ale wydaje mi się, że to nie o to Ci chodziło, ja bym uciachał jeden z boków z królikami i przeniósł Panią z centrum kadru. Nie chcę się wymądrzać, dlatego może ktoś z większym autorytetem podpowie koledze jak poprawić swoje prace ;)
powiem Ci że natchnąłeś mnie tymi swoimi pracami do fotografii graffiti ale niestety deszcz mnie dopadł podczas podróży po mieście i nie odważyłem się wyciągnąć olka na taką wilgoć, ale może niebawem aura będzie bardziej sprzyjająca to pochwalę się pracami (oczywiście nie moimi) z bydgoskich ścian
Witam to jest mój pierwszy HDR proszę was bardzo o ocenę dobrą lub złą Mam chyba problem z monitorem chciałbym wiedzieć jak to widać u innych klubowiczów Dzięki
Moim zdaniem bardzo udany !! Sam chciałbym umieć takie robić :) Bardzo delikatny nie przekombinowany !! Opisz jak go skleiłeś z ilu klatek w jakim programie i takie tam !!
A więc jednak ktoś odpowiedział dziękuje Temat stara cegielnia (widziałem takie tematy na forum i sam chciałem spróbować) w środku było ciemno a okna nie dawały dużo światła Oczywiście statyw podniesione lustro i samowyzwalacz Naświetliłem 14 klatek 0,3 EV Reszta to PHOTOMATIX i tutorial HDR kolegi qbic-y Mam problem z monitorem "leci w ciepłe kolory" i obawiałem się jak to wyszło Jeszcze raz dzięki za ocenę tym bardziej że to mój 1 raz
jaqk dla mnie bomba ,tak trzymaj...
Ja mam tylko jedno pytanie- dlaczego robiąc takie fotki masz tylko jedno zdjęcie w galerii??????? :?::!:
To zdjęcia wykonane w upadłej cegielni ( tak jak wyżej pokazany HDR) klimat jak z filmów grozy ciemno;gliny "po kolana" woda kapiąca z sufitu ....wykonałem kilka ujęć i jak zwykle proszę o oceny (co tam do poprawki )
28 bardziej mi się podoba niż 27, tylko centarlnie bym skadrował i wyprostowal. Hdr super, chcaiłbym taki potrafić zrobić.
Dzięki frrrost ale jestem prawdopodobnie na takim samym etapie jak ty
Witam dzisiaj - ech nikogo .... wrzucam jeszcze 2 fotki z tematu "cegielnia" może ktoś się pokusi o ocenę ... może
Nasi tu byli - czyli kalosze, bardzo lubię takie zdjątka no i te butelki, aż się łza w oku kręci, 10,5 daaaawno nie widziałam, poczciwy stary LECH i EB:wink:, nie to co teraz, rzeźbione butelki:?:
fajne, fajne, te dwie fotki mi bardzo pasują!!!
Postaraj sie pokazać coś ciekawszego z tego miejsca ! kalosze ok ale reszta to tylko śmieci MZ Jak dotąd HDR najlepszy !! Inne też bym spróbował w HDR zrobić i pokazać ciekawie całą serię z tej cegielni !!
HDR się podoba.
Oby tak dalej
Ja tez nie jestem zwolennikiem HDR ale do takich miejsc pasi mi ta obróbka bardzo :) 35 i 36 czyli sciana super a inne cóż troszkę kadry dopracuj tak by nie było w nich zbednych elementów i panował troszkę większy porzadek w tym bałaganie fabryki ;) Mam nadzieję,że mnie zrozumiałeś :)
Jeszcze raz potwierdzam bardzo dobrze Ci wychodzą HDR-y kiedyś podeślę Ci serię fotek do sklejenia :)
MZ ten HDR jest zbyt nijaki... lepiej gdyby był bardziej zdecydowany, bądź bardziej subtelny - taki, w którym nie widać, ze to hdr. Składniam się ku drugiemu rozwiazaniu.
No tak dzięki Kadrowanie nie jest moją najmocniejszą stroną a co do hdr to dopiero początki ale i tak to jest budująca krytyka
37 jak dla mnie super
a ja lubię HDRy, ale jeszcze się za ten temat nie brałam...z ostatniej serii 35 najbardziej mi pasuje...
To już ostatnia odsłona "starej cegielni" Pierwsza fotka przedstawia piec tam wypalano cegłę (było tam strasznie ciemno) tak wyobrażam sobie ostatnią drogę potępionych Druga to akcent zamykający pewien rozdział (-pewnie nie do przyjęcia bo nieświadomie odbiłem się w lustrze) Nic nie ruszałem to wszystko "zastane" tak jakby czas cofnął się o 20 lat Na koniec prośba o ocenę
te ostatnie sa super czuc klimat tego miejsca ,tak trzymaj:!:
38 - klimacik na prawdę bardzo spoko, tylko jak dla mnie za dużo czerwieni
39 - czy tą butlę od wina odkurzyłeś, czy dostawiłeś świeżą ze sklepu? ;) bo jakoś tak mi nie pasuje taka błyszcząca i wyraźna
Może i przesadzona ta czerwień ale właśnie pasuje do tytułu jak najbardziej. Taka żywa. Podoba się :)
Żywa na pewno. Jednakże trochę zbyt mocna, bo chwilami wzrok skupia się jedynie na samym kolorze a nie na całości zdjęcia.
Twój pierwszy hdr podoba mi się i kadr i miejsce. Coś nagle zadziało się w twoim wątku, ruszyłeś z kopyta.
Kalosze też fajne. Widać że masz oko dołapania detali. :grin:
Witam to moje dzisiejsze fotki z turnieju piłki plażowej mam trochę więcej zdjęć i może sklecę z tego jakiś "reportaż" jak zwykle gorąca prośba o opinię i porady jak wykonać dobre zdjęcie sportowe ( to też jak z hdr moje pierwsze zdjęcia tego typu)
mi pasuje 34 piwko EB i 10,5 rany kiedy to było chyba jak ruscy się od nas wyprowadzali?, z serii HDR -najlepsza ściana nr36 fajnie przekoszone a i kolory pasują, ale mimo to 39 najlepsza ( olać twoje odbicie) po prostu po winku " la patik" ceglarza z butów wyrwało ..
Skleciłem reportaż Odwiedzających mój wątek proszę o opinię i wcale nie musi być dobra :wink: Oto historia jednego "spotkania"
super tobie to wszystko wychodzi,naprawde dajesz rade.pozdrawiam:)
Bardzo fajn sesja- pomysł, kadry, kolory, ruch :-)
Dokladnie . Tu nie ma co oceniać . Tu trzeba ogladac i podziwiać :)
Reportaż fajny mam tylkojedna uwagę ! Zdjęcia dynamicznych akcji przy siatce lepiej by wygladały na bardziej rozmytym tle czyli mniejszej liczbie przysłony!! Ale ja sportu nie robię, więc nie traktuj tego zbyt poważnie :)