I też lepiej :)
Wersja do druku
I też lepiej :)
ano, poprawiona 11...rzeczywiście lepiej...:)
Ja się na kwiatach nie znam, ale poprawiona 11 wygląda lepiej.
:-) poprawione 12 bardzo mi się podoba: o taki efekt mi chodziło
11 poprawiona, z kolorowym kwiatkiem w środku, też fajnie, chyba nawet lepiej niż pierwsza wersja :-)
Bardzo dziękuję za opinie i cieszę cie ze wszystkim sie podoba :):)
Przydałoby sie dziś coś wrzucic :) oto zdjęcia ze wczoraj, przeżywaliśmy w parafii Nawiedzenie Obrazu Matki Boskiej Czestochowskiej
Mało zdjęc zrobiłam bo troche nie wypadało biegac z aparatem po kościele jak inni sie modlili
13 - przeszkadza ta mała świeczka na dole między świecznikami.
14 - bardzo ciemne, bałagan
15 - bałagan, za dużo tego wszystkiego.
Fajnie by wyglądało, gdybyś np zrobiła ostrą fotkę samego obrazu, lekko z boku lub centralnie i pobawiła się kolorami.
Ale co zrobić, wiem że trudno robi się zdjęcia w Kościele :-)
"nataszach
13 - przeszkadza ta mała świeczka na dole między świecznikami.
14 - bardzo ciemne, bałagan"
świeczka była juz niestety nie dało sie jej ściągnąc, fakt są ciemne niestety to wina oświetlenia, świeciło sie tylko jedo świetło z tyłu ołtarza, 14 próbowałam zrobic z chóru, zdjęcia może i nie rewelacyjne ale jakaś pamiątka zostanie :)
a to jedna zrobione centralnie
wiem ze to forum olympusa, no ale wczesniej posiadalam canona i chciałabym pokazac kilka zdjec zrobionych jakis czas temu
grzyby świetne :-)
Grzybki na tak:-)
:) a oto kolejna porcja zdjęc
Nie znam się na kwiatkach, ale 24 bardzo mi się podoba. Może stemplem potraktowałabym ten zielony fragment lilii przy samej górnej krawędzi zdjęcia, ale i tak w moim odczuciu jest to dobre zdjęcie.
O dzieciach nie mam pojęcia. ;)
Inność systemu nie przeszkadza, część ludzi ma nowy sprzęt, a fotki wstawia tu. :)
Zamyślenie- ciekawy pomysł.
Lilia na tak. :)
różyczka jest OK :-)
Mnie się podoba róża i zamyślenie....ciekawe pomysły:) Pozdrawiam
[QUOTE=Zjawa77;330484..... i zamyślenie....ciekawe pomysły:) Pozdrawiam[/QUOTE]
to zdjecie w sumie zrobiłam spontanicznie całkiem inaczej miało wyglądac a całkiem inaczej wyszło:) ale bardzo go lubie:)
dzieki za pozytywne opinie ciesze sie ze sie wam moje zdjecia podobają :)
a mi się podoba 23 i 24... zamyślenie naprawdę fajnie wyszło...
pozdrawiam i życzę wielu udanych zdjęć w Irlandii - tam cudne krajobrazy czekają...
fajna seria :-)
Lilia bardzo dobrze skadrowana :-)
Typuję numer 6 , 22 , 23 Dobra robota :D
A Ci z meczu to najlepsi są... :D
dzieki za komentarze do zdjec w szczególnosci ze same pozytywne :)
dzis postanowiłam dodac zdjęca z zeszłego lata... moje próby z "portretem"
na wiecej nie mam czasu bo musze sie pakowac Irlandia czeka :):) juz jutro bede pstrykac fotki na wyspie :)
Witam :) postanowilam dodac kilka zdjec z pieknej lecz ponurej irlandii:) niestety pogoda nie dopisuje pada prawie caly czas ale udalo mi sie pstryknac kilka fotek, do wyjazdu mam jeszcze 3 dni wiec moze sie jeszcze gdzies uda wyskoczyc:)
oto pierwsza seria z zielonej wyspy:)
32 i 33- ładne widoczki :), podobają się
31- przesadziłaś z obróbką, persektywa też nieciekawa. Jeśli już, pokazałbym okna, stojąc prostopadle do ściany w środku między oknami. Można byłoby pokazać symetrię sceny.
Witam,
30. Koła zawsze mi się kojarzą z jakimś akwenem wodnym, te zdjęcie daje dużo do przemyślenia...
32. nie wiem na co mam się skupić, widok fajnusi ale zbyt dużo na nim. dodam MSZ oczywiście
31 Strasznie krwisty kolor na tym ... może zmysłowy BW zadziałaby lepiej
Witaj,
30- ciekawy pomysł, ale skadrowałabym bliżej te kolorowe koła ratunkowe na tle szarej ściany, tak aby było jak najmniej trawy.
CZY MI SIĘ TO ZRYMOWAŁO? :-)
31- podoba mi się kolor ściany i te czarne okna. Ale MSZ lepiej byłoby stanąć na wprost budynku (tak aby nie było widać przepalonego nieba).
32,33- widoczki fajne, przeszkadza mi dach budynku po lewej na32 i słup na 33- ALE TEGO NIE PRZESKOCZYSZ :-))
Chyba żeby buldożerem wjechać... :-)
Pozdrawiam
Stwierdzam Magdaleno, że nic sie nie zmieniłaś przez ostatnie kilka lat.
Pozdrawiam
Witaj,
34- oh, mogłabym się na nie gapić godzinami: te kolory :-)
37- podobają mi się oczy tej dziewczyny, ma w nich coś takiego jak gdyby była na zakręcie życia, jakiś smutek, tęsknotę za kimś kto jest daleko [a pewnie była tylko zmęczona spacerowaniem, albo słońce ją raziło :-) ]. Ale mam fantazję dzisiaj, co ? :-)
39- jak bita śmietana, fajnie wyszło :-)
Pozdrawiam
35 mi sie podoba,fajny klimacik.:wink:
dziekuje wszystkim za komentarze, niestety przyszło mi sie juz zegnac z zielona wypą jutro powrót do polski ale jeszcze nic straconego, jutrzejszy dzien jeszcze przedemną, mam nadzieje ze pogoda dopisze, a to zdjecia zrobione dzis, przyszedł mi do głowy taki tytuł :
"...to co zostawiamy za sobą..."
bardzo fajny pomysł....:) 41 troszkę nieostra... pozostałe fajne...:)
42 mi się podoba :-)
No i pokazałaś, że
Czasem to co zostawiamy za sobą, jest lepsze od tego co mamy teraz
Gratuluję ;]
Trochę brakuje ci ostrości na tych ostatnich zdjęciach i wszystkie 3 jak dla mnie nie różnią się za bardzo, takie 3 kadry tego samego...
Gdzie byłaś dokładnie w Irlandii? Opowiadaj i pokazuj więcej zdjęć z Éire
witam wszystkich dzieki za opinie, kilka dni nie zaglądałam na forum :( (z braku czasu) niestety, postaram sie to nadrobic w wolnej chwili:)
wiem ze brak jest ostrości ale to tylko wina tego ze zdjecia robiłam w czasie jazdy, za duzo tam zakrętów:), a w IRL dokładnie byłam w Fermoy około 30km od Cork-u, okolica piękna tylko niestety pogoda do du....:)
Co tam troszkę ostrości, pomysł i kadr się tu liczy. Dla mnie 42 super. HHMMM....Nataszach mamy ten sam gust?;) Pozdrawiam
oto kolejna porcja zdjec z IRL
Dwa ostatnie tak :), choć 45 wydaje się przeostrzone :roll: