No to trzymamy kciuki za Ciebie :)
Wersja do druku
teraz Kapitol w dwóch odsłonach:
29. bw
30. kolor
29 czy 30, B&W czy kolor? :roll: Nie mogę się zdecydować, chyba B&W :roll:, może dlatego, że nie jest to "czysty" B&W, raczej sepia?
Ja jestem za b&w. dobry kontrast
Trochę głupio czuję się w takim wątku. Bo z jednej strony ciekawie ukazuje interesujące miejsce a z drugiej jest w dziale ocena zdjęć.
Trudno nie odnieść się do jakości samych zdjęć.
Ostatnie dwa zdjęcia podobają mi się mają ciekawą plastykę natomiast, dobrze, że się pokazały bo po obejrzeniu 21 zacząłem się obawiać o poziom tego wątku ;-)
Pozdrawiam
Równiez jestem za wersja b/w.
Chyba trochę sepiowana?
Sam mam z kwestią światła w czasie zwiedzania identyczne problemy ;)
Fotografuję przede wszystkim na wszelkiego rodzaju wycieczkach i wywczasach i doskonale wiem, że korzysta sie z tego, co akurat jest.
Mam w swojej galerii kilka chałupek i widoczków, zrobionych z okazji różnych wyjazdów (w tym i z Włoch), serdecznie Cię zapraszam do obejrzenia :)
po dłuższej przerwie.... kolejne dwa zdjątka z wycieczki po starożytnym Rzymie
31. ruinki... w LD fragment jednego z wielu zachowanych łuków triumfalnych.... ten wzniesiony na cześć cesarza Septymiusza Sewera
32.
pozdrawiam i zapraszam do oglądania, a kto oczywiście ma ochotę rzec słówko na temat fotek, bez krępacji proszę :)
31- za dużo nieba (nie wiem czy warto było pokazać więcej dołu?). Łuk zasłania kawałek kolumnady
32- chyba brak koloru, powoduje zaniknięcie wielu szczegółów. Zdjęcie robi się mniej czytelne
Oba zdjęcia pokazują jak trudno zdrobić dobre zdjęcie w takim miejscu. Co pokazać? Całość (nie zawsze można znaleźć miejsce z którego dobrze widać) czy wybrany fragment (który, kiedy jest wiele cikawych i wartych pokazania?)
bajka :) a antyczny rzym -ach :lol::lol::lol:https://forum.olympusclub.pl/images/icons/icon10.gif:lol::lol::lol:
my mamy w planach jesienia tam zawitac-moze sie uda :)
masz rację.... trudno się nie zgodzić
31- dół ucięty ze względu na tłumy turystów, a nie bardzo ich chciałem :) , choc tak czy inaczej dałoby sie pewnie inaczej wykadrować
32 - przesadziłem chyba trochę z obróbką i tak wyszło, jak wyszło... a jeszcze kompresja zrobiła swoje
Ja juz jutro startuję na podbój Italii w tym także Rzymu :D Właśnie wyczyściłem 14-54 ;) Żeby mi ładne fotki wyszły ;)
Pozdrawiam !!
Peter