tęcza, mimo, że nieostra dość ładnie wyszła, 14 coś w sobie ma, niebo mi osobiście niezbyt przeszkadza... no i + za kota, bo to moje ulubione zwierzaki..:)... próbuj dalej na pewno będzie coraz lepiej
Wersja do druku
tęcza, mimo, że nieostra dość ładnie wyszła, 14 coś w sobie ma, niebo mi osobiście niezbyt przeszkadza... no i + za kota, bo to moje ulubione zwierzaki..:)... próbuj dalej na pewno będzie coraz lepiej
....to jeszcze jeden hdr- ostatni zanim kupię pełną wersję programu
18.
Załącznik 19192
i z zupełnie innej beczki
19.
Załącznik 19193
19 dla mnie ma tytuł: "cywilizacyjne krajobrazy" - bardzo fajnie ujęte.
HDR rzeczywiście jeszcze do poćwiczenia. Ja się cały czas za to staram zabrać - mimo, że jakoś specjalnie mi to nie podchodzi. Może zmienię zdania jak porobię swoje.
hmm dziękuje za opinie:)
Hdrom faktycznie brakuje ostrości-przejrzystości-wyraźności, niestety jak próbuje robić coś w psie (poprawiając np kontrast) wychodzi jeszcze bardziej beznadziejnie, a ja już nie mam żadnych ciekawych zdjęć żeby poćwiczyć i czasu też żeby zrobić...
pozdrawiam
[QUOTE=kowalikster;329761]19 dla mnie ma tytuł: "cywilizacyjne krajobrazy" - bardzo fajnie ujęte.
Strzał w dziesiątkę! Nazwa pasuje jak ulał :-)
19 jakieś smutne- dziewczyny wspięły się na wzgórek po to, żeby podziwiać parking przy sklepie. To ich perspektywa? Już nic innego je nie czeka?
Poszedłbym w tym kierunku. Pokombinowałbym z kadrem- dziewczyny bliżej brzegu a po przekątnej parking, inna perspektywa (bardziej zza pleców dzieczyn), może mniej domków w tle.
Ale, to takie moje wizje a tu już "po herbacie" ;)
20.
Załącznik 19377
21.
Załącznik 19378
Najbardziej podobają mi sie zdjęcia w kolorku... Te czarno-białe jakoś do mnie nie przemawiają... Ogólnie... to z każdym następnym zdjęciem chciałam wiecej zobaczyć..
Pozdrawiam
22.
2zł i można oglądać:cool:
Załącznik 19595
23.
Przed przypływem
Załącznik 19596
24.
Odpływ
Załącznik 19597
Moja rada na HDR'a
-nie ostrz programowo tylko zrób ostre fotki :)
-większą rozpiętość EV scen zrób (ja robię z ok 11)
Nie kupuj Photomatix'a Pro, naucz się na Free poem najwyżej zakup.
Pamiętaj, z nieostrego zdjęcia nie zrobisz dobrego HDR'a!
..
Osobiście tylko mnie się podoba Latarnia.
25.
Załącznik 19606
Właśnie nie ostrzyłem programowo, fotki były dość ostre.Myślę, że mój błąd polegał na tym że hdr został zrobiony z jpg niedużej rozdzielczości i pewnie za bardzo chciałem żeby efekt wyszedł "lekko bajkowy" (u mnie wyszedł za bajkowy)- takie właśnie mi się podobają. Robiłem je z 6 scen, 11 uważam za przesadę jednak spróbuje jak będę miał tylko możliwość zrobienia jakiejś fotki nadającej sie do hdr (a lubię takie industrialne, architekture kościelną itp fajnie się ogląda takie hdrki) i następnie wywołam z Raw:))
Właśnie spych mi się za bardzo nie podoba bo jest nieostry, niedokładny (tzn tylna część,gąsienice), a może to wina małej rozdzielczości i kompresji?? Jak będziesz miał kiedyś czas to wrzuć go jeszcze raz w swoim wątku w większej rozdz. i tak żeby z 500kb było. Podobają mi się chmury- lubię takie burzowo nastrojowe
26.
Załącznik 19761
27.
Załącznik 19762
28.
Załącznik 19763
29.
Załącznik 19764
a fajnie fajnie.gdzie te klimaciki sa jesli mozna??
Grange Over Sands, UK niedaleko liverpoolu
30.
Załącznik 19849
Fajny buras a jakiej wielkiej dziury pilnuje?! :mrgreen:
Żeby z niej nie wyszło coś, czego nie będzie mógł strawić ;)
Miła fotka :)
Może nieco miękka ale przeostrzonych nie lubię.
Miękkość zamierzona. W oryginale jest bardziej ostro, chciałem żeby kotek troszeczkę zlał się z tłem i poprawiłem co nie co w psie... też nie lubię przeostrzonych fotek. Pozdrawiam
Kotek jest prześliczny... I miękkość jest w porządku... Ale czepiłabym się kolorków... Tak też jest dobrze... Miło się patrzy :D
24-odpływ mi się podoba.
To zdjęcie się nikomu nie podoba i pewnie Wam też się nie spodoba (ot głupie ptaszysko se gdzieś leci kawałek jakiejś choiny, co to ma być) . Ale ja uwielbiam takie zdjęcia i tyle....
31.
Załącznik 19853
A mi się tak sobie podoba bo za szybko wstawiłem:grin:. Horyzont jest na środku i wygląda beznadziejnie. Od góry niebo powinno być ucięte jakieś 2 centymetry może 3. tak chciałem zrobić (później już nie mogłem poprawić) i wstawiam poprawioną fotke:
Załącznik 19855
Całkiem ciekawa ostatnia fota, przyjemny plenerek z niespotykanym urozmaiceniem.
Z poprzednich - koteczek - słodziutki i przesympatyczny.
Pozdrawiam
30- fajny ten kociak, ładnie złapałeś moment :-)
31.
Załącznik 22719
Wesdale Head- żeby się tam dostać pokonałem najgorszą drogę samochodem w życiu.... a dużo jeżdze ---- a jak już dojechałem zaczęło padać (Anglia) i nici z fotek.... jedna ostała przed deszczem
32.
Załącznik 22720
33.
Załącznik 22721
Górna dróżka (z prawej górnej cz. zdjęcia) troszkę prześwietlona, próbowałem wykadrować- ale wyglądało dużo gorzej. Ogólnie było za jasno na robienie zdjęć z dłuższym czasem..... wyszło jak wyszło. Są to moje pierwsze zdjęcia strumyka w ruchu.
34
Załącznik 22722
Przyjemne, naturalne.
Mnie również strumyk się podoba.
Ładne, naturalne te ostatnie zdjęcia, może trochę słoneczka zabrakło, ale widać że "praca" z czasami jest opanowana...:wink:
Pozdrawiam
Strumyk ładnie przedstawiłeś. Jest w nim ciekawe otoczenie, bajkowość nurtu i o to mniej wiecej chodzi.
Bardzo przyjemne, najbardziej podoba mi się plastyka w 32 :)
pozdrawiam
Ładnie, ale brakuje jakiegoś elementu, który wbił by zdjęcie w pamięć.
Strumyk bardzo ładne zrobiony.
1 mnie przeraża nie wiem czemu :) ale na + , ale 3 całkiem klimatyczna :)