Napisales ze swiatlo kontrowe to tez canony. Czy w salach gdzie sie ludziska bawia ustawiasz dodatkowe lampy na radio ? Zdradzisz ile ich stosujesz ?
W kosciele tez sobie "sprowadzasz" dodatkowe oswietlenie ?
Wersja do druku
Napisales ze swiatlo kontrowe to tez canony. Czy w salach gdzie sie ludziska bawia ustawiasz dodatkowe lampy na radio ? Zdradzisz ile ich stosujesz ?
W kosciele tez sobie "sprowadzasz" dodatkowe oswietlenie ?
w sali ustawiam jedna lub dwie lampy jako kontrowe odpalane radiowo, czesciej jedną
w kociele nic nie ustawiam :)
Dawniej zaglądałem na Twojego bloga i widzę, że nie straciłeś formy ;) Ósemka moim faworytem.
dorzuce jeszcze fragment plenerku który zrobiliśmy wczoraj (zimno było... ;) )
10
11
12
13
14
pzdr ;)
bardzo przyjemne foty, 11 moim faworytem
ostatecznie 11 i 14 :)
jestem pod wielkim wrażeniem - dobrze że nie fotografuję ślubów bo popadłbym w wielkie kompleksy
Trudno wybrać. Wszystkie prezentują bardzo wysoki poziom. Dość nietypowe i odbiegające od oczekiwań miejsce na plener. Efekt świetny.
Piękne zdjęcia, ładna gra świateł na każdym z kadrów
dzieki wszystkim,
black_bird, tez tak uwazam. dobre zdjecia powstaja w fotoszopie
;)
z ostatniej serii wszystkie extra poza 2 pierwszymi - tu akurat efekt rybiego oka wg mnie popsuł fotę. Szeroki kąt bez krzywizn byłby lepszy. Na drugim trochę bałaganu choć niewątpliwym atutem jest światło.
Generalnie widać że wykorzystujesz światło na maksa, masz fajną obróbkę i tego Ci zazdroszczę szczerze. Rybie oko i szerokie perpektywy...to już wg gustu. Przypuszczam że masz sporo innych fotek więc takie kadry są na pewno świetnym urozmaiceniem.
Dobra robota z własnym stylem.
nowe :)
pokaż potomka! pokaż potomka! pokaż potomka!
PS. ładne zdjęci, licze ze bedziesz czestym gosciem
Sorki za OT.
bardzo ładna seria, jedynie przedostatnie w kolorze ma moim zadaniem przerysowanie ciała na niekorzyść ...;)
Cudowne.
Wywal przedostatnie, bo cie pani widelcem zadziabie. Reszta świetna.
Pozdrawiam
Znakomite.
Fantastiko :)
Na drugim od góry, na policzku, rumieniec jest jakby "poszarpany". Kompresja?
Więcej krytycznych uwag nie mam, tylko przedostatnie "ujdzie" bo głowa wydaje się nieco mała w stosunku do reszty ;)
Twoja Pani będzie miała cudowną pamiatkę :)
PS
Też prawda.
Dzisiaj biegłość w pracy z PSem jest nie mniej ważna jak opanowanie stricte fotograficznego rzemiosła i nic na to nie poradzisz.
Ci, którzy oprócz dobrego warsztatu potrafią też dobrze obrobić materiał robią po prostu ładniejsze fotki.
Zdjęcia doskonałe. Ze wczesniej nie widziałem tego watku.
Gratki..
Gary,
Ładna, szczera seryjka.
W moich oczach pierwsze wyrasta o głowę ponad pozostałe - pomiędzy gestami rąk widzę łączność podkreślającą kontekst. Pogodna zaduma, antycypacja, oczekiwanie, usłane wiosennymi kwiatami marzenia, zapatrzenie w przyszłość, piękne światełko, kompozycja, harmonia, równowaga, piękny portret pięknej dziewczyny.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
Dopiero na Planecie przyuważyłam te zdjęcia. Piękne.
Też myślałam, że Twoje osobiste ;)
Gary,
Wielu sądziło, że fotki są Twoje osobiste. To, że się dało wielu nabrać (też ja) świadczy o sile oddziaływania fotek, o Twojej kreatywności, o niezwykłych umiejętnościach reżyserii, rzeźbienia takich scen.
Pzdr, TJ
Usługi w pakiecie to przyszłość kotleciarstwa: ślub, ciąża i poród w jednej umowie :)
piękne fotki, klientka z pewnością zadowolona.
Czas powołać do życia instytucję fotografa pierwszego kontaktu!
A zdjęcia - ładne. Wybrałbym jedno z całości, bo tematy się powtarzają.
Potomek szykuje się na niezłego "wisusa". :) Znakomita fotka, że nie wspomnę o poprzednich.
Ciażową serią a raczej sposobem jej pokazania jestem zauroczony. Bardzo zmysłowo, delikatnie i pięknie to przedstawiłeś. Potomka gratuluję niech zdrowo rośnie.
Podobają mi się Twoje foty. Świetne zwieńczenie serii ciążowej;-)
Sesja ciążowa świetna. Pierwsze z serii the best.
dziekuje. no to kolejna w innym klimacie :)
1
2
3
4
5
6
7
co tu dużo mówić: Gary rządzisz w tym temacie zdjęć :)
Co to za sztuka zrobić ciężarne zdjęcia kiedy ma się ciężarną modelkę?
Gdyby "normalna" była... to co innego... :-D
Świetna ta nowa sesja.
profesjonalka te fotki. szacun.
Fantastyczna seria.
Modelka zauroczyła mnie widoczną na jej twarzy radością życia i nadzieją. Brawa dla Ciebie, że pięknie to pokazałeś.
Zajrzałem tu pierwszy raz - i będę zaglądał częściej!!!