Ale do d... jest ten nowy skrypt do głosowania... zanim przeleci 10 zdjęć to odechciewa się czekać na resztę... :-(
Wersja do druku
Ale do d... jest ten nowy skrypt do głosowania... zanim przeleci 10 zdjęć to odechciewa się czekać na resztę... :-(
Ja się tam sama domyśliłam :wink:
Mnie też się nie podobają te fleszowe bajery. Ale ja jestem konserwa i nie przepadam za zmianami. Zwłaszcza jeśli stare było dobre.
Ale czusz... Przyzwyczaję się.
Stara metoda tworzenia OR wymagała kilku godzin pracy na jedną edycję. Jej uciążliwość bywała powodem zamierania konkursu. Nowe rozwiązanie wymaga powiedzmy 30 minut na zamotanie wszystkiego od A do N.
Wolisz nieodbywające się konkursy w starej formie od odbywających się w nowej?
Pamiętasz, że czasem czekaliśmy dzień na ogłoszenie wyników, bo akurat Fotomic był zajęty czymś innym?
Nie podoba Ci się forma, możesz przejrzeć zdjęcia w https://forum.olympusclub.pl/konkursy/ w bardziej niecywilizowany sposób.
Pozdrawiam
A da się wejść do normalnego konkursu (czytaj niefleszowego) z poziomu forum? Czy tylko przez wpisanie adresu?
moja propozycja : napisac w glownym poscie ze wcisniecie 'glosuj' powoduje od razu oddanie glosu na zdjecie znajdujace sie na ekranie a nie przejscie do modulu glosowania i wyboru ... moze nie dla kazdego jest to oczywiste ;)
Czy to prawidłowo, że głosujący widzi jak głosowali inni? :roll:
Czy zdjecie na konkurs może być kolażem dwóch zdjęć?
powiedział koń na Wielkiej Pardubickiej :wink:
Mam wrażenie, ze skrypt do głosowania NIE SPRAWDZA po użyszkodniku zalogowanym ale po "czymś innym".
Z dwóch róznych komputerów chyba można zagłosować dwa razy z jednego konta użyszkodnika.
Zmyliło mnie, ze mimo oddanego głosu dalej pojawia mi sie przycisk "oddaj swój głos"
Po przyciśnięciu jest "już głosowałeś w tej kategorii"
Czyli OK
Nie mogę zmienić swojego głosu. Kiedy wchodzę "Zobacz galerię ...." to wyskakuje zakładka "dodaj zdjęcie". Wiem że poprzednio można było zmieniać swój głos. Teraz nie?:)
Chyba nie.
Chodzi o ten napis na czerwono.
Ok. Dzięki.
Chciałbym zgłosić wniosek racjonalizatorski ;-)
Mając na uwadze wystawianie w konkursach OlyRulez wspaniałych prac przez szanowne grono forumowiczów, chciałbym aby została wprowadzona możliwość oddania głosu maksymalnie na trzy różne zdjęcia.
Prośbę swoją motywuję trudnością w wyborze TEGO jednego, jedynego zdjęcia z pośród kilku najlepszych prac.
Oczywiście czasami podjęcie decyzji nie nastręcza problemów, gdyż pojawia się w konkursie fotografia, która swoim blaskiem przyćmiewa wszystkie inne.
Jednakże posiadanie możliwości oddania głosu na maksymalnie trzy zdjęcia zdjęło by ogromny ciężar z serca mojego. Śmiem nawet przypuszczać, że takich osób (z ciężkim sercem) mogło by być więcej, ale jak na razie, z niewiadomych mi osobiscie przyczyn, się jeszcze oficjalnie nie ujawniły (rzeczone osoby ofkors)....
Prosząc o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby pozostaję w ukłonach (lumbago).
outsider
Maszynka tego OIDP nie umożliwia.
Gdzie się podział konkurs ?? "Zgadnij co to"" ?? Byłem zwycięzcą :/
Zastanawiam się czy nie powinniśmy wprowadzić jakiegoś minimum by konkurs się odbył np 20 zdjęć lub/i cykl ustawić co 2 tygodnie. Mam odczucie, że konkurs się nieco dewaluuje.
Ja jestem za prośbą Saboora żeby przedłużyć konkurs który nawet tydzień nie trwa i został ogłoszony przed Majówką na którą dużo ludzi wyjeżdża i może właśnie tam znajdą natchnienie.
Czy można wrzucić do galerii zdjęcie, które poszło na konkurs?
Hmmm, w praktyce zdarzało się, że na konkurs OR szły zdjęcia, które były już pokazywane, czy to w wątkach, czy to w galerii. Jednak, jak rozumie, w tym wypadku chodzi o jednoczesne umieszczenie zdjęć w galerii i wątku co mogłoby mieć wpływ na późniejszą ocenę zdjęcia. To drobny niuans, ale jakieś rozwiązanie trzeba przyjąć.
W regulaminie nic na ten temat nie jest napisane. Powiedzmy, że dobrą praktyką byłoby nie umieszczanie tego samego zdjęcia w galerii i w konkursie jednocześnie. Drobnostka, ale unikniemy w ten sposób podbijania popularności zdjęć.
Tak też myślałem --dzięki