Ostatnie fajne. Szkoda że perkoz nieostry.
Wersja do druku
Ostatnie fajne. Szkoda że perkoz nieostry.
Mi też się ostatnie podobają :)
Zamieszczam dwie kolejne fotki z dzisiejszego poranka. Obiektyw, który mi towarzyszył to pentacon 1.8/50.
Ale magia na tym pierwszym! Na drugim trochę przeszkadza mi w odbiorze nieostry dół, ale slimok fajny :)
Seria z dziś, mam nadzieję, że się spodoba. W dalszym ciągu niesamowity pentacon 1.8/50 (do sprzedania).
Wiosna bardzo fajna :grin:, przy ślimaku trochę cienie MZ bym wyciągnął ale też fajny. Z trzech ostatnich stokrotka mi najbardziej się podoba, pentacon ma spore możliwości :)
ano ma, głownie dzięki pięknemu w mojej ocenie bokeh.Mimo to sprzedaję i przesiadam się na takumara 1.8/55 jestem ciekaw odczuć własnych jak i szanownego audytorium, ale to już niebawem.
Bardzo malowniczo wyszły kwiatki, zarówno rumianek, jak i mlecz. Też bardzo lubię ten obiektyw.
pierwsze mnie max urzekło, patrząc na nie mam wręcz wrażenie jakbym widziała jak chmury się przesywają.
z serii 'Moja Opowieść Krakowska' 2ka jest najlepsza.
czekam na więcej zdjęć Krakowa ; )
Obawiam się, że muszę rozczarować, bo więcej zdjęć z Krakowa nie przewiduję. Bywam tam nie często, bo....nie lubię tego miasta po prostu.
Dziś się potwornie sfrustrowałem - o czym pisałem w innym wątku - odnośnie zdjęć makro i małej GO, potwornie małej GO. W przerwie nad szukaniem rozwiązaniem tego problemu wyszedłem na spacerek w celach ornitologiczno - fotograficznych.
Kwiczoł bardzo mi sie widzi. Szpak troszke jakby nieostry, za ciemny na główce ?
he he okazuje się, że to kwiczoł nie szpakowa. Rzeczywiśćie tej ostrości na szpaku nieco brakuje. Zjeżony jest zaś bo dopiero co zarzywał kąpieli. Ale o tym następnym razem :) Dziękuję za komentarz.
Jeszcze taki mały kaczuch z tego samego spaceru. Padło (trupem) jeszcze kilka zdjęć wtedy też, które już neibawem.
Kontynuując rozmowę z samym sobą zamieszczam kolejne fotki :)
wiossna super - serdeczne gratulacje, naprawdę magiczny obrazek :)
na drugim troszkę ostrość nie zagrała, ale pierwsze bardzo ok!
kaczuszka troszkę przyćmiona konarem, może dlatego nie takie superaśne ;)
pzdr
Dziś proponuję cykl trzech ostatnio zrobionych przeze mnie fotografii - "Nostalgie".
Kwiatki, zgodnie z ostatnio panującym na forum trendem, pokazane b. malarsko. Nie wiadomo jaki to kwiatek, ale dobrze się ogląda ;) Mogą się podobać :)
Nie mogą tylko się podobają :) Środkowe troszkę cosik nie leży ale w sumie ładnie. Ptaszyska też fajne zwłaszcza ta kaczucha przy pniu :)
Pozdrówka
Pierwsze jakieś niezbyt, ale dwa pozostałe miodne.
Wielkie dzięki za poświęcony czas i te kilka słów, które zostawiliście. Mbie się pierwsze podoba, mam jeszcze wersję ze strumykiem w tle tych kwiatów, może jeszcze kiedyś wrzucę.
Dziś wybrałem się na focenie z samego rana do pobliskiego lasu, nad pobliskie jezioro (tak, tak, my na Górnym Śląsku też takowe mamy :grin:). Wrzucam pierwsze trzy, wydaje mi się, że fajne, ale osądźcie sami.
Ostatnie ciekawe klimatem.
Ślimaczek ok, ale bokeh średniawy.
Bardzo fajne wszystkie trzy, jednak najbardziej mi się ostatnie podoba :wink:
Wrzucam kilka nowych zdjęc z dziś rana. Znów ptaszki i robale, ale to mnie właśnie kręci najbardziej w fotografii, więc mogę spodziewać się małego odezwu, wszystkim obserującym wątek jednak dziękuję i pozdrawiam.
Kolejna porcja fotek o podobnej tematyce, z podobnym potencjałem bycia niezauważonymi :)
Szpak wyszedł bombowo
Dodam może jeszcze trochę jako ciekawostkę, trochę dla tych, co się wahają czy kupić to lub tamto.
Zdjęcia z dwóch ostatnich postów zrobione zd 70-300 i e-510.
Kowalikster - dziękię, mnie się jednak kwiczoł z poprzedniej serii podoba bardziej. Mam jeszcze w tzw. zanadrzu fotę ze szpakiem podczas śniadania. Niebawem zamieszcze jak będziecie grzeczni! :twisted:
Spacerujący szpak mi się bardziej widzi od stołującego się kwiczoła
Poranek zimną tonacją zrobił dobre wrażenie i z przyjemnoscią pooglądałem sobie. Ciekawie podpatrujesz przyrodę i zdjęcia naj to kwiczoł i szpak. Przyjemny klimat także na zdjęciach z ślimaczkami, łyski szczególnie drugim gdzie ziewa i kaczora w trawie.
Wiejo wielkie dzięki. Wrzucam jeszcze jedną rzecz, macro z raynoxa i o ile dobrze pamiętam zd 70 - 300.
Ostatnie bardzo ładne. Moze tylko delikatnie bym rozjaśnił jeszcze ?
Hmmm...prawdę powiedziawszy już dość sporo było rozjaśnione, ale może warto pomyśleć.
Dziś pierwszomajowy pochód do lasu sobie zarządziłem.
I trzy strzały z niego poniżej.
I takie małe conieco z wczorajszego hasania po Beskidach.
Pierwsze to między Tułem a Mała Czantorią a drugie to moja przyszła żona.
Ładny krajobraz ale jakby nieostry :roll:
Widok z mleczami ładny ale mało ostry.
Macie rację jest nieostro. Zdjęcie było złączone z dóch z róznymi ekspozycjami. Jak tylko znajdę chwilkę to wrzucę poprawione, bo szkoda go wg mnie.
To na koniec udanego dnia jeszcze dwie wesołe fotki.
Bardziej widok2 :)