Albo jeszcze nie wiedzą jaką matrycę tam wsadzą... do wiosny kupa czasu.
Wersja do druku
w systemie jest 11 obiektywów stałoogniskowych, mało to to chyba nie jest ;P
http://www.four-thirds.org/en/products/macro.html
http://www.four-thirds.org/en/products/single.html
Nie można menadżerowi projektu "bić brawa" za coś, o czym jeszcze zielonego pojęcia nie mamy :)
Hmm... nie wiem czy dobrze rozumiem te newsy, nie będzie żadnego nowego działającego DSLR-a teraz?
Wreszcie. Szkoda, że tej puszki nie będzie od zaraz. Właśnie czegoś takiego potrzeba - dwa kółka, pokrętło sterujące, poprawiony AF, obrotowy LCD... uszczelnień i pancerności - nie oczekuję. Jakby matryca pokazała przyzwoite DR to biorę od zaraz. Jeszcze ze dwie, trzy stałki...
A swoją drogą - cena E-3 kusi coraz bardziej... Jego następca wydaje się problematyczny - taki aparat musiałby na start kosztować w okolicy najtańszych FF i nie wiem co musiałby oferować, żeby być konkurencyjnym w obrazowaniu - chyba bardzo jasne i niedrogie argumenty w optyce... Znów powraca temat niedrogich stałek...
Oby ;)
(.........)
nie od dziś wiadomo, że Olek na Photokinie nie pokazuje wielu premier. Po co to robić, jak teraz wszyscy coś pokazują. medialnie byłoby to głupstwem.
jak to nic, ma masę sprzętu. Nie rozumiem Cie qbic. W zeszłym roku było biadolenie o E3, teraz znów, że nic nie ma. Ten biadoli, że mu poszek brak, tamten, że stałek mało. Wszystko jest, tylko brać, a jak nie pasi iść do innego producenta.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jest wszak wolny rynek.
owszem pUszek, a nie "poszek"
nie sądzę, żeby Oly przeskoczył możliwości techniczne, więc wydaje mi się, że nie masz po co czekać.
Czyli realnie nowa pucha pojawi się za pól roku a do kupienia u nas w ludzkiej cenie będzie za rok. Cholera... brak stabilizacji naprawdę mnie boli; o tym, że e410 "nurkuje" z dokręconym 50-200 do przodu nie wspomnę.
Nie chce wchodzić już w 510/520.
wrrr
Wg Japończyków z dp body nie będzie uszczelniane. Błędnie przetłumaczono japoński oryginał, gdzie ponoć stoi, że zamiast uszczelnień znanych z E-3 nowy model będzie miał kilka innych, premierowych rozwiązań.
miałem nadzieję na szybszy upgrade tego co oferuje E-3.
Niestety Olek potwierdza opinię że mimo wszystkich dupereli i nowości na rynku pozostaje w tyle w temacie obrazu z matrycy. Szkoda.
Liczyłem na to że nie będę musiał rezygnować z tego systemu...w sumie nadal na to liczę...
Piszą za to o kreatywnych rozwiązaniach artystycznych niespotykanych do tej pory w lustrzankach. Obawiam się, że będą to duperele w jpeg typu symulacja filmu. Szkoda uszczelnień. Plastikowe, ale uszczelnione, to było by to. No i na matrycę czekamy:) Będzie niespodzianka:wink:
dzemski, może nie chcesz zauważyć braków w uzębieniu Olka, ale to nie znaczy że ich nie ma. bo są i wszyscy doskonale o tym wiemy. temat można definitywnie rozwiązać wypuszczając dwa, góra trzy jasne (poniżej 2.0) obiektywy stałoogniskowe, w tym co najmniej jeden standard dostępny w cenie ZD50. pisanie tekstów typu "jak nie pasi iść do innego producenta" jest zwyczajnie słabe. w kontekście fundamentów i założeń na których powstawał 4/3 mamy prawo narzekać. wszakże miało być jaśniej i lżej od konkurencji? ja nie jojczę na temat wagi body E3. póki co zadowala mnie nawet DR jego matrycy. byłoby jednak fajnie, gdyby Olympus był przyszłościowym systemem dla każdego, a nie tylko dla tych, których nie stać na drogie zabawki Canona lub utopili kasę w graty Olka i trudno im się teraz wycofać. nie mam racji?
a co to? zrobiliśmy się forum bez narzekań? chyba nie tędy droga?
gdyby zmiana była taka prosta i bezbolesna to bym ją przeprowadził. Ale przyzwyczaiłem się do pewnych cech systemu i ciężko z tego rezygnować. Ale coraz bardziej doskwiera brak innych...
No ale rzeczywiście, marudzenie nie jest chyba trendy...więc poczekam...do wiosny wiele może się zmienić...
Co do uszczelnienia to jeszcze nic pewnego, bo nawet Japończycy na forum dpreview nie są pewni co znaczy zdanie (w oryginale) dotyczące uszczelnień (czy nowe funkcje zamiast uszczelnień, czy nowy typ uszczelnienia).
YEAH! Super! :) Juz sie ciesze :)
Oczywiscie sobie ponarzekam, ze premiera jeszcze nie teraz, ze nie wiadomo, co z filmikami [hmm najlepiej dla mnie by bylo, gdyby mikrus Olka mial...] i uszczelnieniami, a chcialabym je miec...
Ale jest SUPER!
Body posrednie to cos, na co czekalam :) I dobrze, ze E-Trojki nie kupilam!
AF - miodzio!
IS - super!
ISO - na pewno zle nie bedzie!
Face Detect - lol, przyda sie, w koncu bede miala fotki z mala GO ;p ;) Zrobcie mi Dog Detect ;p
Premiera pewnie bedzie w okolicy PMA, jak moja TrzystarTrzydziestka, wiec pewnie na wakacje spokojnie bedzie mozna ją kupic! :)
:) :) :)
hmmm
zupełnie jak e-3
:> :roll:
niższy ciut chyba?
Kurcze, powiem wam ze mi się podoba i to nawet bardzo.....
Niech dadzą jakiekolwiek uszczelnienia, nie muszą być aż takie jak E3, seria może być wolniejsza ... ale jeśli cena na początek nie będzie jak sądze zabójcza... to będę miał dylemat za rok....
Fajny. Niech tylko szybko wejdą z nim na rynek, bo i tak są spóźnieni o co najmniej rok. Konkurencja dla Nikona D90 się przyda.
Może nie być górnego wyświetlacza i uszczelnień.
Jeśli będzie AF jak w E3, stabilizacja, ruchomy lcd i cena na poziomie 2400 zł/puszkę- biorę.
Aż tak to nie będzie, sądzę że właśnie w okolicach D90 go uplasują...(nieco poniżej)
ale cena spadnie dość szybko to tego poziomu
Nawiązując do informacji o nowych korpusach Olympusa mam pytanie. Dlaczego na oficjalnej stronie http://www2.olympus.pl/consumer/dslr_6749.htm nadal reklamują E-400 jako nowy model? (reklama flash po prawej stronie).