Myślę, że i z tych można cos wyciągnąć (na szybko- Twoja u góry):
Wersja do druku
Bardzo fajne zdjęcia prezentujesz. Z wcześniejszych bardzo mi się podobały zdjęcia z 50. Lubię takie eksperymenty z małą GO i bokeh rzeczywiście uroczy.
Kropelki również bardzo ciekawe, zwłaszcza ta czerwień pięknie Ci wyszła.
Sama uwielbiam zaczajać się na ptaki. Niestety tylko kaczki chcą mi pozować, ostatnio również kawki, więc tym bardziej będę czekać na kolejne zdjęcia z Twojej czatowni.
No ładnie ci to wychodzi. Czekam na czatownie i reszte zdjęć.
Bardzo spodobały mi się Twoje zdjęcia ptaszków. Są bardzo stonowane i przez to przyjemne w ogladaniu. Spadające w tle kropelki dodają uroku.
Witam, i czoła przed kunsztem chyle.
Witam !!
Dzięki ale to nic wielkiego takie tam pstrykanie po pracy :)
Pozdrawiam !!
Zdecydowałem się przebudować i przemieścić czatownię, tak żeby ptaki znalazły sie w lepszym świetle na lepszym stonowanym tle, więc narazie ptasi wątek musi poczekać :/
Jak tylko postawię nową udoskonaloną czatownię to zamieszczę jej fotki :) A jak ptaszki się zjawią to też coś wrzucę :)
pozdrawiam !!
P.S. Ostatnio byłem na rekonstrukcji bitwy o Stalingrad Tu można obejrzeć fotki :
http://picasaweb.google.pl/peter1976...rzechowce2009#
Popraw literówkę (Salingrad:-))
pzdr
B.
Nooo przyznam że genialna sesyjka samolotów na pierwych stronach twojego posta :)
Odświeżyć czas wątek !!
Pogoda znacznie się poprawiła, przynajmniej na południu,więc będą się teraz tu pojawiać zdjęcia ptaków,motyli,kwiatów etcetera !!!
Głównie z 50mm f2 oraz 50-200 f2,8-3,5
Na początek takie !!
Wiewiórka bardzo przyjemna i w charakterystycznej pozie. Kwiatek elegancko bryluje w kadrze.
I kwiatek i wiewórka podobają mi się, z tym że, wiewiórka mogłaby być ciemniejsza.
Zdecydowanie kwiatuszek bardziej tu pasuje, wiewiór jakiś mdły i nieostry jakby - może kwestia ostrzenia po zmniejszeniu zdjęcia?
Tak czy siak - bardziej podoba mi się kwiatek - i kadrowo, i w swojej niebieskiej prostocie, fajnym oświetleniu, zatrzymuje na dłużej oko.
Kwiatuszek znakomity. Wiewiórka ładne światło, ale bez rewelacji.
Ranną rosą ;)
Podoba mi się ostatnia stokrotka :) (przycięłabym od góry do kwadratu , ale to tylko moje skromne zdanie)
Faktycznie lepiej,góra nic nie wnosiła do zdjęcia !!
To ostatnie bardzo mi się podoba, proste lecz delikatne i miłe oku.
Ta ostatnia seryjka znakomita. Piękny bokeh, a i kadry bardzo ładne. Do labu i na ścianę :)
Pozdrawiam
Kolejne rezultaty chwili wolnego czasu :)
Ostatnia seryjka z górnej półki, bardzo ładne kolorki, dobrane kadry, światełko, jest ładnie!
Pzdr
jeszcze taki ślimaczek !!
Dziś napotkałem na trasie wędrówki, drzemiącego młodego Pełzacza Leśnego :D
Był tak zaspany,że przyglądałem mu się 20 min z odległości 1m :) Żeby tak zawsze spotykać zaspane ptaki ;)
Ale fart! :) Trzecie wygląda tak, jakbyś już był na drzewie a on dopiero wchodził :mrgreen: MZ trochę większa mogła być GO.
Ślimaczki, jak dla mnie, wydają mi się pocieszne, bardzo dobre :)
A Pełzacz bardzo sympatycznie wyszedł. Jakbym widział siebie o 6 rano.
Ptaszek uciał sobie fajną drzemkę i zdjęcia ekstra. Slimaszek na poprzedniej serii bardzo udany i sympatyczny.
Takie coś nie zdarza się co dzień:D spotkać zaspanego ptaka heh dobre:)
a może chory ? nie wiem, ale bardzo fajny traf i fajna fotka :)
Fajne ptaszki na ostatnich zdjęciach. Ładny bokeh w tle. Tylko moim zdaniem trochę za dużo tej kory z przodu na pierwszych dwóch zdjęciach.
Na chwilę odejdę od tematu ptaków,kwiatów i innych wiosennych !! Chciałbym pokazać coś innego !!
Jestem ciekaw ocen klubowiczów, jeśli będzie się podobać, pokażę więcej z tej serii :)
Pozdrawiam !!
Peter
Tu bardzo podoba mi się dynamika i kolory. No i oczywiście światło tzn. poświata jaką daje ogień.
no dobre!
strażak sam ?
Ale ci się udało z tym pełzaczem. Widać że śpi i kolorki bardzo ładne.
Wracamy do tematów wiosennych !! :)
Ładna ramka ;)