Raczej Zielona Góra :) Zdjęcia fajne, ładnie wypatrzone "rupiecie" ;)
Wersja do druku
Tak jest Zielona Góra :)
Jak co roku Winobranie.
Niestety skończyło się w niedzielę wiec nawet jakbym chciała Wam kupić prezenty - za późno. Będę pamiętać za rok :mrgreen:
Daghda -> no właśnie, pamiętasz o tym winie? :lol: :wink::wink:
Zulka -> wracając do kaczek - kucaj do zdjęć wodnych ptaków, uzyskasz inną, ciekawszą perspektywę :)
Przedstawiam moją śliczną Marlenkę :grin: i moje próby uchwycenia jej 35tką i
kitowym 40-150.
Fotki lekko obrabiane. Nie popadam w samozachwyt po dokładnym obejrzeniu fotek na kompie ale fotografowanie ludzi to frajda wiec trzeba się nauczyć.
Proszę o wszystkie uwagi jakie się nasuwają od ustawień po obróbkę :D :D :D
Na początek delikatnie, jak będziecie pomagać to będę dołączać następne skorygowane według wskazówek ;p
21.
22.
23. (to robione 40-150)
24.
Świetne te twoje fotki, kiedy ja wreszcie zrobie coś fajnego:-(
Podziwiam i zaczynam podpatrywać może nauczę się czegoś:-)
Zulka aż się prosi o blendę. Oczywiście wiem, że przy spacerowym foceniu to nie wchodzi w rachubę , ale skoro pytasz to piszę. W ostatnim zwłaszcza tego światła brak, Ponieważ tło jest dość jasne, a twarz ciemna
Nr 22 podoba mi się, modelka ma taki rozmarzony wzrok, ale światło chyba się nie udało. Trochę razi dużo mocniej oświetlone czoło.
23 też fajne i chyba lepiej ze światłem.
Zulka, moje zdanie i podejście do tematu znasz. Nr.1 jest do uratowania, jednak - uważaj na przepały na czole :D A jeśli nawet, przekuwaj je w sukces :)
Reszta, ruszona - najzwyczajniej. Przy tych czasach to loteria.
fachowcem nie jestem i oglądam na matrycy 12" może dlatego żadnego poruszenia nie widzę. Ładnie wyeksponowane oczy, bardzo dobra kolorystyka i takie pozytywne w odborze
Wersja 25 lepsza, bo na 26 za dużo światła na czole, a jedno oko w cieniu i sprawia do tego wrażenie zaczerwienione. Jednak fajnie wygładziłaś cerę, tak delikatnie, też bym tak chciał, ale nie mam Shopa :)
28. Fajnie kombinowane, osobiście bym jakoś z tego ramę próbowała zrobić :)
Twoja modelka Marlenka ma niesamowity potencjał, na fotografiach wychodzi uroczo a to już pół sukcesu. Do tego piękne oczy o swoistym wyrazie. Przy portrecie ważne jest jednorodne oświetlenie twarzy i tego na Twoich zdjęciach zabrakło. Moja rada Marlenkę do cienia tak aby na jej twarz nie padał żaden promyk słońca a tło było bardziej spokojne i sukces murowany. Z zamieszczonych później to w oko wpadły 28 gdzie bryły łodzi przewodzą w kadrze, 30 jak zawija rankiem do portu i 31 niczym koniec sezonu.
Mi się podoba zdjęcie numer 28. i 30.
śliczne dzięki za odwiedziny i komentarze
Diana OK ale 37 najciekawsze.Ogólnie fajne,podobają mi sie
Fotka 36 jest bardzo fajna. Najlepsza z serii.
37 prosi się o mądre doświetlenie twarzy.
Również 36 bardzo mi się podoba - świetne światło.
A terriery to psy z charakterem, to i nie dał się uwiązać :grin:. A Diana naprawdę piękna.
RE a może się posić ;) nie miałam czym a warunki na polowaniu niełatwe.
Ale widze co masz na mysli ;)
Dziękuje za komentarze.
A teriery są najfajniejsiejsze :D
Numer 37 ze zjawiskowym dymkiem i ogólnie, pomimo nieoświetlonego na twarzy pana obsługującego dymiący kij.
A nr. 36, jakby go tak jeszcze może obrobić, albo ruszyć wyobraźnią - jak lądowanie obcych w lesie :)
Zdjęcia6 i 37 bardzo fajne szczególnie przez oświetlenie. Diana sympatyczna. Miejsce pracy wymarzone.
Pomijając wszystkie techniczne aspekty dla mnie seria zdjęć 38,37,36 (w tej kolejności) super. Opowiada historię bez dosłowności. rewelka. gartulacje :)
ale jest lepiej :)
ta czerwona opaska mię razi ja bym zmienił na B&W i dodał ziarno
ciekawa sesja
zaiste razi :D takie ma zadanie, żeby kolega po każdej ze stron na linii miał myśliwego w zasięgu wzroku... takie BHP :)
PS.
renn masz śliczniusiego awatarka :D
aha to już wiem po to ta opaska
Dziękuje
a awatar to Garbus Owal na kołach fush z 911 :cool:
36 świetne, gratulacje.
36 najbardziej przypadlo mi do gustu... naprawde fajnie zlapane, a co do poprawki dala co nieco... samo zdjecie rowniez fajne.
Zazdrosze miejsca pracy... ja 12h na dzien w zamknietej klitce... :(
41. ; 44. jak dla mnie najciekawsze
co to za avatar :roll: