-
-
Baardzo fajna 14. I świetna 17!! choc mnie makro i kwiatki zwykle nie ruszają.
-
-
fajna fota - mi się podoba.
-
typowa i ladna pocztowka :)
-
Dzięki za odwiedziny i opinie.
-
Ładne zdjęcie, sorry za śmiałość ale mnie bardziej chyba odpowiadołoby takie kadrowanie:
http://img84.imageshack.us/img84/834/p10802781acd6.jpg
-
-
Fajne te ostatnie fotki, zdradź - gdzie to ZOO ?
Pozdrawiam
-
Świetne foty tylko sępa bym wywalił.
Nie pasuje do całości.
Ptaszyska robią wrazenie, sam chyba nie próbowałbym zrobić tak, jak gość na pierwszej fotce.
Czym potem naciskałbym spust aparatu? :roll:
-
Witam
Dzięki za opinie
@K_Puchatek, tu masz link do strony ZOO
http://www.lajitaoasispark.com
@rocco, racja sęp to padlinożerca.
-
-
Tematyka średnio mnie kręci ale machiny robią wrażenie, widać ich ogrom.
To z budowy autostrady?
Podoba mi się dość staranne kadrowanie, (wszak łatwo uciąć to i owo), naświetlone też poprawnie - w sumie - przyzwoita dokumentacja.
EDIT: zajrzałam do wczesniejszych postów i widzę, że tamtyka drogowa jest Ci szczególnie bliska, i że to nie u nas ;) Kwiatki ładne.
Ogólne wrażenia po przejrzeniu wątku - bardzo pozytywne.
-
Witam
@bufetowa
Dzięki za komentarz do ostatnich fotek i mojego wątku. Masz całkowitą rację to z budowy autostrady. Co ciekawe kilometr tejże w Irlandii jest ciut tańszy niż w Polsce. Co do szybkości budowy to może jest podobna, ale remonty nie zaczynają sie po roku użytkowania, wiadomo łagodniejszy klimat. Dobra czs kończyć, odbiegłem od fotografii, na temat autostrad możnaby utworzyć caly wątek ;).
Pozdrawiam
-
Temat wdzięczny, wiem, bo sama miałam budowę kilka km od domu.
-
Witam
Wielkie dzięki za wszystkie odwiedziny mojego wątku.
Po żurawiach wrzucam kolejne pocztówki znad morza, może te też dadzą radę zainteresować forumowiczów.
31
http://i309.photobucket.com/albums/k...71200x1200.jpg
32
http://i309.photobucket.com/albums/k...71200x1000.jpg
33
http://i309.photobucket.com/albums/k...91000x1500.jpg
Pozdrawiam
-
Trzy ostatnie są ok.
Jednak można się do czegoś przyczepić.
1 - widziałbym gościa na pierwszym planie bardziej na dole kadru - najlepiej jak byś uchwycił też jego "latawiec :D "
2- znów widziałbym to szerzej - tak aby "latawiec" gościa w głębi był widoczny - jest też za dużo ziemi w stosunku do nieba
3- najlepsze z serii - troszkę ciąłbym dołu i prawej strony.
-
@wykrecik
Dzieki za odwiedziny wtku i uwagi. Szerzej nie dało rady, starałem się nie zmienać za często obiekywu na plaży, wiadomo co potrafi piasek.
Dzisiaj dorzucam jedno zdjęcie tzw albumowo-spacerowe:
34
http://i309.photobucket.com/albums/k...P1130056-3.jpg
proszę o komentarze i pozdrawiam
-
-
Witam
Po przerwie wystawiam na konstruktywną krytykę próbę portretu:
36
Pozdrawiam
-
35 fajne :)
36 - modelka 1 klasa. Nie wykorzystałes jej potencjału ani w 5 % :) swiatło nie gra tu zbyt dobrze. Znaczy sie fotki poprawne, ale do albumu :)
Modelkę zachowaj sobie :) i cwicz :)
-
Fotografia nr 31 bardzo mi się podoba.
Ciekawe, dynamiczne ujęcie. Trochę brakuje mu światła, pewnie z obawy przed przepałem ale kompozycja jest bardzo dobra.
-
Witam
Dzięki za odwiedziny i uwagi. Fotografowanie mojej modelki jeszcze podszlifuję ipostaram się wrzucić lepsze fotografie. Dzisiaj dorzucam 37 jakociekawostkę. Mam troszkęlepsze zdjęcia z tych pokazów, ale na tym widać wyraźnie co wyróżnia ten zespoł akrobacyjny od innych (chodzi o team Guinot). Słoneczko było idealnie za samolotami i wspaniale ułatwiało ustawienie prawidłowych parametrów naświetlania.
37.
Pozdrawiam
-
37 mi sie podoba : ) fajny starodawny jakby klimat ; ) tylko ja bym pewnie dodała jakiś efekt postarzania do tego ^^
co do portretu to nie wiem- nie leży mi totalnie. ale fakt- modelka fajna : ]
-
Ostatnie nietuzinkowe. Dotknęli się w końcu?
-
ostatnie swietne-wrzuc do galerii :)
pzdr
-
Witam
Dzięki za opinie.
Niestety, ale dziewczyny nie złapały się za ręce, cóż nie można mieć wszystkiego.:)
Pozdrawiam
-
Jeszcze jedno zdjęcie z pokazów lotniczych, zespół "The Blades".
38
Pozdrawiam
-
Kilka lotniczych z pokazów lotniczych w Bray 26.07.09
39
40
41
42
43
Pozdrawiam
-
39 świetnie wyszło, widać ogrom maszyny :)
42 robi wrażenie
-
Dzięki za odwiedziny i uwagi. Dziś kolejne lotnicze tym razem z lotniska.
44
-
stary.... to zdjecie az sie prosi o jakas obrobke.... popraw sie.... kadr calkiem calkiem.
-
Witam
Wrzucam znowu kilka lotniczych. Może komuś przypadną do gustu ?
45.
46.
47.
Podobno taka pomoc nawigacyjna sprawdza się lepiej od GPS.
48.
@kaczy
Jeszcze pokombinuję z tą 44
Pozdrawiam
-
Mi przypadły do gustu. Szczególnie te z akrobacjami, a z tych szczególnie ostatnie. Wiadomo nie od dziś, że gdzie diabeł nie może tam babę pośle ;)
A tak z ciekawości (jeśli to nie tajemnica): to są pełne kadry, czy dużo wycinałeś ze zdjęcia?
-
Witam
@Agulka
Odpowiadam na pytanie o kadrowanie, 45 i 48 są wykadrowane, 48 to taki mocny "krop". 46 i 47 to praktycznie cały kadr. Obrobione w lightroomie i Irfaview.
Jeszcze jedno z Red Arrows
49
To niestety dość mocno wykadrowane, ale niebieski dym się broni.
Pozdrawiam
-
Szkodz, że trochę światła zabrakło na tych lotniczych ale podobają mi się 46. i 47. Te jasniejsze zafarby przy dymie to z obróbki?
-
46 rewelacyjne, świetnie dym wygląda. Podoba mi się :)
-
Lotnicze bardzo przypadły do gustu, akrobacjami, wlokącymi się za maszynami warkoczami dymu. Wykonująca akrobacje dziewczyna mimowolnie wywołuje dreszcz emocji.
-
Witam
@Kaz de Wro
Tak, zafarb wynika z obróbki zdjęcia są nieco prześwietlone i po obróbce w LR taki niebieski się pojawia. Po zabawie balansem bieli problem znika (chyba).
A tu kilka zdjęć grupy Team Guinot
50.
51.
52.
53.
54.
A to maszyna latająca Made in Poland :) (A za sterami Litwin)
54.
Pozdrawiam
-
Witam
Wrzucam kolejne zdjęcia z pokazów:
55. "Grubas" Airbus A380
Widok tej maszyny w powietrzu jest naprawdę niesamowity, szczególnie na małej prędkości. Z racji rozmiaru wydaje się ona "wisieć" w powietrzu. Naprawdę zapiera dech w piersiach. Jednocześnie jest naprawdę bardzo cichy, ryk silników nie ogłusza.
56. Sea King
Maszyny tego typu są w służbie od ponad 40 lat, i wciąż się sprawdzaję (tak naprawdę nie mają godziwego następcy tzn. śmigłowca amfibii). Ten egzemplarz "wozi" brytyjską piechotę morską.
57. Merlin
Dzieło brytyjskich i włoskich inżynierów. Podstawowe zadanie to niszczenie okrętów podwodnych, ale w przeciwieństwie do Sea Kinga nie jest amfibią. Za to w powietrzu jest od niego sporo zwinniejszy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam