Kwiatek_kwadrat i kwiatek5 - bardzo fajne kadry. Skoro piszesz, że masz jazdę na delikatne kwiatki, idź za głosem serca i rób je :)
Wersja do druku
Kwiatek_kwadrat i kwiatek5 - bardzo fajne kadry. Skoro piszesz, że masz jazdę na delikatne kwiatki, idź za głosem serca i rób je :)
To proszę, dalej kwiatki. Tym razem eksperyment z rozmazanym pierwszym planem. Tytułuję "czerwona mgła";-)
Misiębardzo.
Misietroszki, bławatek ciut ciu bardziej wyrazny by się przydał.
Miękkusio, podoba się.
Za dużo tła za mało kwiatuszka
Dzięki za komenty;-) Wyrawowałem dziś jeszcze takie dwie fotki:-)
Bardziej pasuje mi chyba 1 - jest fajniejszy kadr.
Na 2 jest fajna kolorystyka ale jakoś kadr mi nie pasuję... jest chyba lekki bałagan.
coś w tym jest co piszesz;-) Trzeba było uciąć nieco tej góry...:-)
oj szkoda tych sterczacych badylków, była by fajna fotka z dobrą kolorystyką.
To może w ten sposób nieco lepiej?? Albo w kwadrat...??
Teraz nie wiadomo gdzie się patrzyć czy na lewą strone czy na prawą ;) obetnij tego pączka z lewej i bedzie fajnie ;)
Teraz lepiej. A może jeszcze lepiej będzie w kwadracie?
Mała reanimacja;-)
Stokrotki mi nie leżą, nie lubie foto kwiatów od "tej strony" ;) może tylko ja :cool: ale za to pajęczyna ma fajowy kadr i kolorki ;) pajęczynka fajna ;)
Maczki z pajączkiem bardzo fajne.
Dzięki za odpowiedzi. Igorra inne ujęcie dla Ciebie;-) Takie wolisz?
O własnie takie wole :D Jak dla mnie lepsze ;)
Kolejne widoki z karkonoszy. Wiem, że w tym ostatnim linia horyzontu idzie w połowie, wiem...;-)
A jak clouds wygląda w kolorze? Wolałbym kolor. flowfac bardzo mi się podoba- to w tle to słońce?
Helmuth tak za kwiatkiem jest słońce w tle. Zdjęcie zrobiłem z obiektywem 40-150 i soczewką +4d, jak robiłem bez soczewki to powstawał wielki przepał w tle, zdjęcie suninback powstało w ten sam sposób
No daje wersje w kolorze na życzenie;-)
Odrobinę wysycić kolory i będzie ok. Dla mnie dużo lepsze.
Bardzo fajne fotki tu pokazujesz- mak z pająkiem rewelka i blue też bardzo mi pasuje
Mały komentarz do drugiego zdjęcia - taka mała zabawa w naśladownictwo;-) zdjęcie zrobione w warunkach domowych z wbudowaną lampą stąd ten cień za postacią. Model - mój dziadek;-)
Wyciąg- ciąłbym z prawej, tak żebykoniec wyciągu trafiał w środek kadru- taka pionowa panorama.
Szumi woda- podobają mi się smugi wody na b&w zdjęciu i kontrast z pieńkiem na pierwszym planie. Ciekawe jak zdjęcie wyglada w kolorze?
Włatca móch- pajęczyna chyba się poruszyła i owady się rozmyły, ciut za ciemne.
Proszę wersja kolor
Pierwsze i tylko pierwsze. :wink:
Generalnie podoba mni się "woda' jak BW tak i kolor. Jak robiłeś przez filtr połówkowy czy regulacja czasu /przesłony i ISO?
Portret trochę masakrycznie i gdyby jaśniej. Pozdrawiam.
Portret na pewno byłby bardziej udany bez eksperymentowania.
bit4 wodę robiłem z dłuższym czasem przysłony jakim - to już nie pamiętam, iso było chyba na 100. Filtrów brak:-) oprócz uv.
agapiet to tylko próby spoko;-)
Z wczorajszego wyjazdu na ryby tzn jedni wolą ryby drudzy foto;-)
Powitać;-) Kolejna reanimacja mojego wątku... Teraz po powrocie z Mielna pod znakiem braku weny twórczej;-) Na początek jedna fota w dwóch wersjach: oryginalna nie psuta i próba hdr ale z jednego pliku. Zapraszam do krytykowania
Na pierwszym niebo bardzo ładne
Na drugim pale takie ostre
Może by posklejać :D
Posklejać? ;)
Mnie chyba pierwsze bardziej leży, miękkość pasuje do klimatu :)
ja również jestem za pierwszym, nie dość, że kolory takie "klimatyczne" to drugie trochę za ostre mi się na palach wydaje:)
Ale ja się nie znam;)
Tak samo, pierwsze, chociaż tak bardzo bym nie rozjaśniał.
Dzięki wszystkim za komentarze, kolejna porcyjka fotek z nad morza w klimacie pocztówkowym;-)
Kolejne w innym klimacie;-)
Kłos jak najbardziej z pomysłem - jestem na tak, choć kompozycyjnie troszkę mi nie pasuje - zbyt ciasno.
Co do kamyków - to takie sobie , o , kamyki:)
Ja odnosze własnie odmiennie wrażenie ...
Jak dla mnie to zdjęcie wygląda jak obraz ...
I zasługuje na fanfary bo kawał porządnej roboty ...
Gdyby to było w większej rozdzielczości ustawiłbym sobie to na tapete :P
Zastanawiam sie jakby wyglądał ten sam kadr ale z przysłoną f/22 i iso100 :cool: