wakacyjnie
Wersja do druku
wakacyjnie
Przeciągnęli nas na tej wycieczce- niestey zorganizowanej: kościół, katedra, kościół, katedra, kościół..... w Palermo się poddaliśmy i oglądaliśmy katedrę pijąc espresso :-)
poszperam :-)
za to jak znajdę czas podrzucę coś z innego fascynującego miejsca- kraju rumu i cygar :-)
P.S. W tym roku będę tam jeszcze raz- tym razem nie na zorganizowanej wycieczce, pomyślę o zdjęciach z tym klimatem to fajny pomysł
Dobrze udokumentowany urlop. Widać że daleka jesteś od typowego "archetypu turysty" który łazi z aparatem na szyi i pstryka zdjęcia bez zastanowienia. Szkoda że w środkowym zabłąkały się "nogi", choć nie wykluczam że był to zamierzony zabieg. Ostatnie zdjęcie najbardziej do mnie przemawia - ma to "coś". Dobra robota:)
PS: do ciągu dalszego
Ostatnie dwie bardzo, bardzo, bardzo, no bardzo:) Fajne:)
Sycylia 134 super :grin:wogóle świetne foty z tego miejsca ;)
nogi były jak najbardziej zamierzone tylko ten cień obok nich mógłby się nie pojawić,dziękuję Wam za pokrzepiające słowa. Pozdrawiam!
naprawdę niezły klimacik, fotki naprawdę dobrze ustrzelone, aż by się chciało tam pojechać :)
pozdrawiam 8-)
dziękuję dobry człowieku :)
Odwiedziłam miejsca gdzie można natknąć się na piękne pojazdy czterokołowe i nie tylko. (Pobawiłam się rybim okiem). Miałam zamysł żeby pobawić się zdjęciami w stylu retro i ciekawa jestem co o tym sądzicie? Np tło BW a reszta kolorek. Jaki macie pomysł???
A może takie saute" ?
Co najmniej bardzo dobre, pierwsze zrobiło na mnie najwieksze wrażenie.
1 i 2 miodzik. Kuba ??? zazdroszczę:)
ps. numeruj foty
Tomek jak numerować fotki?
heh, ja po prostu zmieniam nazwę zdjęcia, lub też w poście piszę - zdjęcie nr siaki i owaki ;)
Ależ ty wymagający jesteś, przecież tam są jakieś numerki, przynajmniej w trzech przypadkach :wink: no dobrze, pierwszy sposób rozumiem, ale nie wiem jak w jednym poście rozdzielić zdjęcia pisząc jaki to numerek? (jeśli jest ich więcej niż jedno)
:oops:
No musze Ci powiedzieć że bardzo ładne foty przywiozłaś z wycieczki ;)
Pierwsze dwa rządzą !! A to że w nr 1 jest w prawym, górnym przepał - a kogo to obchodzi !! Zdjęcia o których mówię podniosły u mnie poziom serotoniny bardziej niż jakiekolwiek z poprzednich Twoich prac (nie ujmując im oczywiście w niczym).
uśmiałam się aż mi śluzówki się spociły, mam jeszcze jedno supermotoryzacyjne ale chciałam z nim pochałturzyć, jeśli mam się przyczynić do podnoszenia serotoniny tudzież innych:-P.... argumentów to niebawem je podrzucę :wink:
Witam
Bardzo fajne zdjęcia koleżanka zamieściła w swoim wątku. Obejrzałem je z niekłamaną przyjemnością. Wiele bardzo mi się podoba, a ostatnia, "motoryzacyjna" seria jest wręcz świetna.
Auto7, auto8, auto11 - super. Motocykl - na tle tak okazałych dwuśladów wypada nieco słabiej.
Pozdrawiam
Widoczki fajne ale oldtimery wymiatają.
Moje gratulacje :)
Sfotografować babę, auto albo samolot i już zadowoleni. :wink:
Kto by tam się skupiał nad techniczną stroną. :grin:
A kobieta jest romantyczką i woli ładne widoczki...
Bardzo się cieszę , że auta się podobają ,mam ich więcej ( bo co tu kryć były po prostu piękne). Podrzucę dziś jeszcze jedno z dekykacją dla chłopców. Koleżanki też serdecznie pozdrawiam :wink:
No auta naprawdę fajne i byle gdzie się ich nie spotka :grin:
Do pozazdroszczenia te wojaże- "Cuba Libre!":)
Nie masz innego państwa na świecie z takim autokomisem samochodów z l. 40-50-tych jak tam. Fidel daj już odpocząć ludziom, idź sobie ... .
a gdzie Sycylia ? Nie będzie już ?
Fidel już raczej nie żyje. Kiedy się ich pyta mówią, że nie wiedzą, że to jest ukrywane w tajemnicy. Myślę że ożywiają tę legendę żeby tych ludzi dalej trzymać w ryzach. Kraj pękny- raj dla fotografów- zwłaszsza portrecistów i tych co lubią piękną architekturę. Choć ta nadgryziona zębem czasu.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wyjeżdźam na Sycylię w sierpniu- właściwie na Liparyjskie i Egady-żaglóweczką :grin:
zrobię dla Ciebie fotomic specjalnie zdjęcia.
Mam jeszcze Sycylię ale poza dziadkami czytającymi gazetę na ławce nie mam tych klimatów o których pisałeś. Jeszcze nie mam odwagi robić na ulicy portrety ludziom. Mam ich tylko kilka. Ale ostatnio podglądanie stało się łatwiejsze przy teleobiektywie. Ale poszukam jeszcze tej Sycyli. Może zaraz coś wrzucę.
c.d. Sycylii
Robiłem chyba nawet fotkę z dokładnie tej samej bramy, co na zdjęciu :D
Cefalu jest naprawdę przepięknym i urokliwym malutkim miasteczkiem, ja się zakochałem.
A zdjęcia masz przefajne, szczerze zazdroszczę pobytu w tak pięknych miejscach. Może się kiedyś wybiorę - ta laguna z domkami na palach, mmmmmmmm... marzenie.
:eek:
Zgadzam się z tym... ja też
W związku , że dziś pierwszy dzień wakacji wrzucę dziś fotki z innej podróży. Podróż była egzotyczno- nostalgiczna a widoki tak rozmaite że nie sposób wybrać 5 zdjęć. Ciekawa jestem jakie rodzaje fotek z podróży wam się podobają? Fajna kompozycja czy myśl zawarta w zdjęciu a może jedno i drugie. Co sądzi o tym Rada Starszych? Proszę o opinie koleżanki i kolegów.
agapiet- zrobiłam jak kazałaś pod 11 u fryzjera zostawiłam owłosienie :wink::lol:
Trzy środkowe wymiatają. Pierwsze i ostatnie "tylko" dobre;)
Zdjęcie auta, obok konia i stacji benzynowej - b. wymowene. Ładnie skomponowane i kolorystyka naprawdę dobra.
Babcia z cygarem o masie równej jej samej - komentować chyba nie trzeba.
Fryzjer - klimatyczne:)
Co do podruży polecam Dolinę Śmierci w Kalifornii. Najpiękniejsze miejsce jakie widziałem w życiu. Zdjęcia robią się same.
Podobnie jak u Wujka 3 środkowe bardzo mi się podobają, zwłaszcza stara kubanka
Świetna seria. A zdjęcie pani z cygarem rewelacyjne.
Oto chyba najsłynniejsze zdjęcie zrobione w Death Valley.
Autor Anton Corbijn: http://www.corbijn.co.uk/
Moje zdjęcia niestety wymiękają przy nim. Pozatym skaner był do [...]
Może się wydawać, że pustynia jest nudna. Być może, z perspektywy osiołka jest, ale z perspektywy auta jest zupełnie inaczej!! Jak w kalejdoskopie zmieniają się krajobrazy rodem z "nie z tej ziemi". Po jednej stronie zakrętu skała potrafi być czarna, po drugiej ceglano czerwona. Magia!
Bono jaki młodziutki :-)
Uwielbiam ich muzę , mój ulubiony to elevation- słucham w aucie aż się lusterka trzęsą:):cool:
miałam szczęści być w kilku magicznych miejscach na ziemi, świadectwa wydane więc będę obrabiać i podrzucać:)
Mam nadzieję że znajdą się jacyś zainteresowani, cobym nie zanudzała
Z ostatniej serii bardzo podoba mi się kadr u fryzjera, oraz portrecik pani z cygarem.
A tak co by marudzić, to - fryzjera wyprostować i szkoda uciachanej ręki starszawej wielbicielki wyrobów tytoniowych ;)
Wanilio, ostatnia seria bardzo w moim klimacie - powala kolorami, chodzi mi o mocne, kolorystyczne akcenty - te z samochodami są świetne.
Ale... zakład fryzjerski... ZAJ**ISTY! - klimat, kadr i... sam zakład. Dobrze, że to jemu powierzyłaś swoje ukochane owłosienie :lol:. Jest to zdjęcie, do którego chce się wracać.
Dziękuję agapiet za komentarz, właśnie spłycałam swoją polszczyznę pedagoga na wątku o miernocie zdjęć w gaalerii i zostawiłam tam swoje trzy grosze. W końcu mam wakacje!
Zakład był zaje...fajny, ten fryzjer tam kiwał na mnie i wołał "chodź!"
aż nie chce mi się myśleć z jaką fauną na głowie można wyjść z tego zakładu :???: brud, kłaki na podłodze i te fotele jak u ... dentysty???
koszmar
zjawisko socjologiczne u nas wymarłe
pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Radiakos idę poszukać tej ręki :wink::grin:
a fryzjera wrzucę do galerii
Dorzucam kilka kubańskich fotek, dajcie znać jak je odbieracie. Pozdrawiam
Co masz na myśli? Dlaczego? Czy ludzie nie są bardziej naturalni kiedy nie wiedzą, że są obserwowani? Chodzi o jakość fotek?