Dzięki voovoo2 i bardzo się ciesze ;)
Wersja do druku
Dzięki voovoo2 i bardzo się ciesze ;)
Ostatnio poszłam sobie z aparatem na spacer nad rzeke no i spotkałam młodzież przy piwie, papieroskach itd. Zdjęcie z ukrycia ;)
Fatalnie...
Co to ma pokazać? Prócz kiepskiej jakości technicznej?
Niebo - przepał. Piwo i papierosy - widoczne dopiero po drugim, jak nie trzecim przyjżeniu się. Natomiast scenka może dać do myślenia. W sumie to niektórzy wyrosną, a niektórzy nie.
Mnie też dziesiątka przypadła do gustu. Przesunąłbym kadr odrobinę w lewo.
Dzięki za opinie wszystkim ;)
Zanim umieścisz zdjęcie popracuj nad nim na komputerze. Po odpowiedniej obróbce to samo zdjęcie może wyglądać dużo lepiej. A kadrowanie usunie zbędne elementy. Czy przerobione zdjęcie straciło na przekazie sytuacji?
No, rzeczywiście dużo lepiej Ci to wyszło ;) dostałam własnie photoshopa ale jets tam tyle opcji i wszytskiego że możńa sie pogubić !! Ale może siąde wkońcu przy tym. Dzieki za opinie ;)
Na początek zacznij pracować na zakładce "z asystą". Z czasem przejdziesz na inne zakładki. :)
z asystą? jeszcze nic o niej nie wiem :-P Siąde może nad tym w sobote albo jak bede mieć czas jakoś w tygodniu
No to teraz kwiatek, choć niezbyt lubie :-P ;)
bez obróbki, z ręki
Kwiatek całkiem sympatyczny. Moim zdaniem za dużo niepotrzebnych elementów, które rozpraszają, no i brakuje trochę ostrości. Spróbuj go wykadrować i wyostrzyć. ;)
Dzięki and_z dziś wieczorkiem się z tym pobawie :grin:
Wiem że ot nie ten wątek ale tam coś nie odpisują :-P
Chciałam się zapytac co sądzicie o aparacie Oympus SP-560 UZ
ponieważ chciałabym go zakupić czy może znacie jakieś inne modele w tym przedziale cenowym ? dzięki za odpowiedzi potrzebuję dość szybkiej odpowiedzi ;)
No też myślę że kwaitek całkiem fajny, jeden jedyny dorodny wśród kamieni ;) tylko ja bym ucieła tego kwiatka po lewej stronie na dole bo troszkę chaotyzmu wprowadza ;)
Aha, oki wielkie dzięki za opinie :wink:
Zdjęcia salamandry, jakość nie rewelacyjna, sorki ale było juz ciemno no i sprzęt też zawiódł ;)
10 fajowa, lubię zdjęcia o tej tematyce
Poszukaj w wyszukiwarce. Były wątki dotyczące tego aparatu, no i zobaczysz sobie przy okazji jak wychodzą zdjęcia.
Co do salamandry, to gdyby nie za ostre światło i refleksy, to całkiem, całkiem :)
zdjecia z salamandra niezbyt udane, w dodaktu dales biednemu stworzeniu niezle po oczach ta lampa
Inaczej się nie dało to była godzina 22 !! :(
No to teraz fotki kotów ;)
igorra, brakuje Ci przede wszystkim ostrości, w sensie fotograficznym, oczywiście. Myślę, że nie opanowałaś jeszcze sztuki ostrzenia, po zmniejszeniu. Pogrzeb na forum, było już na ten temat.
ok, dzięki, poczytam ;)
tak jak powyżej - ostrość.
A tak ogólnie to coraz lepiej :)
16 - bardzo fajnie.
17 - fajne ujęcie, ale widzę przepał na twarzy kotka
18 - najmniej mi się podoba - nie wiem co jest motywem przewodnim
Natomiast jak już zapewne wiesz jako kociarz uważam że wszystkie zdjęcia są za#ebiaszcze:)
Piotr Grzes, And_z, wujek.smo.h dzięki za opinie ;) z ostrością coś się postaram wykombinować :D
Igorra, wcześniej pytałaś o program do obróbki zdjęć a Photoshop do najprostszych nie należy, do samego kadrowania, czy poziomowania proponuję Ci Picasa z Google (wpisujesz w przeglądarce Google i ściągasz za free). Bardzo prosty program który jest albumem a także służy do podstawowej obróbki zdjęć. Oczywiście Photoshop to bardzo dobre narzędzie ale trzeba trochę czasu poświęcić na jego opanowanie. Polecam Picasę i po 2 minutach będziesz wiedziała wszystko (bardzo przydatny programik do szybkiej obróbki).
pozdr
Hej Igorra:wink: fotki z kotami bardzo ładne, w szczególnośći 17(a ten przepał to trudno było pewnie uniknać bo kot jest biały:grin:)16 też dośc fajne.Kocia rodzina mi jakoś nie podchodzi-chyba jest troche za ciasno:roll:
Prostym programem do obróbki zdjęc, a dającym niesamowite możliwości jest Turbo Photo. Demo można ściągnąć bez problemu. Polecam.
ok dzięki pościągam programy i pobawie się nimi troche :D no rzeczywiśce photoshop jest dość skomplikowany :roll:
anora co do kotów rzeczywiście przepału bylo uniknąć trudno ale ten przepał jak dla mnie podkreśla słodką twarz kotka i wyodrębnia ją od tułowia ;) a rodzinka może rzeczywiście troche ciasna ;)
dziękuje wszytskim za opinie ;)
W Turbo Photo weź zakładkę sci-fi (colour effects) - tam są piękne przepały :) Uwielbiam ten efekt.
ok, dzięki ;)
Kot 17 fantastyczna kompozycja tylko zabrakło ostrości. Poproszę o więcej!
falkirk i wujek.samo.h dzięki oba programy bardzo fajne ;)
wanilia wiele zdjeć kotów nie miałam wybrałam 3 najlepsze ale 3 jeszcze sie uzbierały ;)
19 - bardzo fajne :)
20 mi się podobuje:)
ja też głosuję za dwudziestym (góra troszkę wyżej mogłaby być)
podobają mi się ten pomysł z tymi kolorowymi pojemnikami, wpuść tego kota tam jeszcze raz! :wink::grin:
a mi 20 sie najbardziej podoba:wink:ale ładny kiciuś:grin:
21 tez, fajnie złapałaś kotka przez co zdjecie jest b.ciekawe
Dzięki wszytstkim za opinie ;) bardzo się ciesze że się podoba. ;) wanilia jak na razie nie będę mieć okazji wsadzic tam kotka jeszcze raz poniewaz to było u rodziny w Oświęcimiu więc spróbuje jakpojade tam jeszcze raz ;):grin: