w kolorze bardziej przyjemnie sie prezentuje a szczególnie kolor oczu to mocny punkt tego portretu. Pozdrawiam.
Wersja do druku
w kolorze bardziej przyjemnie sie prezentuje a szczególnie kolor oczu to mocny punkt tego portretu. Pozdrawiam.
Babcia mi się podoba i to raczej ver.6.0 ;)
Co do fotki nr 10, nie dodam za dużo, no może tylko własne porównanie: kolor jest jak oglądanie filmu a BW jak czytanie książki.... czyli co kto w danej chwili woli a OBIE są ładne ;)
Jak Wam się podoba rumianek:)?
Płatki na dole i po prawej jakby trochę przepalone.
No i jak dla mnie, za mala GO.
Róża byla ciekawsza.
dlatego poddałem ją pod ocenę:)))
Tutaj troszke niewycelowałem, ale rumianek jest:) Te rzepalenie to moja wina - obróbka - tak na prawde nie ma przepalenia.
świetnie przedstawiłeś biel w górnej części zdjęcia jest czysta, nie razi i sprawia miłe wrażenie, gorzej z dołem kadru na którym nie ma juz takiego ładu. Pozdrawiam.
Witam
Rumianek - podoba mi się. Jeśli chodzi o przepalenia to tutaj nic mnie nie drażni. W rzeczywistości, gdy patrzę na mocno oświetlone, białe powierzchnie, to mój wzrok/mózg również nie rejestruje wszystkich szczegółów. Głębia ostrości też wydaje mi się odpowiednia, płatki piękne ale wzrok skupia się na środku kwiatu.
Pozdrawiam
proszę o kilka cierpkich uwag:)
Skąd pomysł na dyptyk?
Prawa cześć bardziej mi się oczy modelki daja po oczach patrzacemu ;)
Lewy portret tez przyjemny i wart pokazania.
Jako całość IMO, nie bardzo pasuja do siebie.
Rocco: prawdopodobnie rozdziele zdjęcia:)
Elelmentem przewodnim było korale:)
Artur - Jak zrobiłeś te oczy? Mógłbyś podać instrukcję jak je zrobić?
Pozdrawiam
no, oczy super ;) Ogólnie mi się podoba. Ciekawe
bardziej podoba mi się portret po lewej jest w nim jakaś tajemniczość, subtelność, co w zestawieniu z drugim gdzie główną rolę grają oczy a przez to jest śmiały, otwarty nie bardzo idzie w parze. Oddzielnie uważam dwa świetne zdjęcia.
Ostatnio spędziłem 2 tygodnie na Teneryfie. Przywiozłem sporoz djęc ale na razie brakuje mi czasu aby je obrobić:) Przeważnie są to widoczki, jest kilka ludźmi - mam, też radość Hiszpanów ze zwycięstwa podczas meczu o mistrostwo europy (byłem w knajpie).
Teraz chciałem zaprezentowac występ Flamnco w moim Hotelu. Nie jest to jakieś wielkiie Flamnco ( animacja w hotelu) ale ja nie też jestem mistrzem fotografi koncetrowej ani fotografi akcji, więc te fotki to moje dziewicze doświadczenia w tym zakresie.
Zdjęcia są wykonane E-330 i ZD 50 - ISO 800 (bez odszumiania). Z lampą jakoś mi wychodziło za płasko.
............................................cdn
Oczywiście mile widziane komentarze..
Bardzo ciekawy wątek- fajnie kombinujesz.
Flamenco najmniej mnie porywa, dość trudne warunki do zrobienia zdjęć ruch w ciemnym pomieszczeniu- jak dla mnie. Nie potrafię ocenić. Kadry niektóre zbyt oszczędne. Np same spodnie kobitki. Zwłaszcza że spodnie nie oddają ruchu tak jak spódnica (zresztą spodnie brzydkie:wink:) ale kilka godnych uwagi. Pozdrawiam:)
flamenco mnie nie porywa
babcię jeszcze popróbuj, ale w innym świetle :)
pozdrawiam
A może palmy o zachodzie Was bardziej poruszą:))?
Mnie się palmy podobają - może to tęsknota za wypoczynkiem :cool:
Wrzuć jeszcze jakieś to się nacieszę :)
hejkum.
jak masz gdzieś galeryjkę z Teneryfy, którą mozesz pkazać to będę wdzięczny za link.
myslę ostatnio o wybyciu w tamte strony ale zawsze zanim gdzieś pojade lubie sobie popatrzeć na zdjęcia :) zwłaszcza jak to wyspa jest i boję się że nie wiele można tam robić :)
Postaram sie do konca tygodnia wrzucić na picasse i pokaze Ci różne widoczki. Prawie objechałem wyspę dookoło. Warto wziąśc auto za około 30 Euro a paliwko poniżej 1 EURO:) Oczywiście fotki prosto z aparatu. Zamorduje sie jak zaczne je obrabiac:)
Fajne te palmy.
Palmy naprawdę ładnie pokazane...szkoda że nie włączyłeś redukcji szumu przy długich czasach, bo Ci kolorowe piksele powychodziły
Widoczek jak się patrzy
Flamenco też mi się podoba, słychać rytm :-)
bez obrazy ale... chyba jakiś dziwny jestem bo to flamenco kompletnie mi nie leży, jakieś takie nijakie, brakuje mi tam ruchu, takiego czegoś mocnego!
Palmy za to baardzo fajne:)
no i proszę:
wybrałem na szybko ale mam o wiele wiecej:)
http://picasaweb.google.com/poczta.krawczyk/Teneryfa
Tak przy okazji prosze o opinie. generalnie poza kilkoma ostatnimi to fotki żywcem z E-1 i E-330 plus 14-54 bez kakichkolwiek filtrów poza UV.
Tym razem coś innego:)
Nie robię takich fotke ale czsamai warto cos zmienić i spróbować czegoś nowego.
Warto, zawsze :)
Kadr superos jednak czy jednak jeszcze nie lepiej wyglądałby w BW?
hmm jutro może zrobie BW:) Zobaczymy
Palmy .... aaach - oddają klimacik, nastrojowe kolorki - aż chce się tam być (zatęskniłem do urlopu).
13a - nietuzinkowe, fajne ujęcie, podoba się tło (niebo) - ciekawe jak wyjdzie w B&W
oto kolejne zdjęcie z wczorajszej sesji
Oczywiście mile widziane komentarze:)
Czy patrzac na 19l nie masz odczucia,ze twarz jest przerysowana,czy to zamierzony efekt?Mam takie wrazenie,ze za krotka ogniskowa do tego ujecia.