Jesienne wszystkie piękne, no może oprócz 18-tki. Jakoś mi nie podeszło z tym słupem
Wersja do druku
Jesienne wszystkie piękne, no może oprócz 18-tki. Jakoś mi nie podeszło z tym słupem
19. Dodałem do galerii ale widzę że raczej się nie podoba:) Zdaję sobię sprawę że mało zostało fotografii w tej fotografii a powstała taka bardziej grafika. Fotka wyjściowa była słaba i raczej nie chcielibyście jej oglądać więc potraktowałem ją ostro fotoszopem. To tyle mojego tłumaczenia się...
20. a to już z mojej wyprawy na jeden z dolnośląskich wygasłych wulkanów i to co z niego widać
Jak na moje oko - obie foty bardzo dobre, nawet świetne...
20 bardzo mi się podoba. Zieleń tak ładnie się układa pasami i przechodzi w coraz jaśniejsze odcienie.
Ładnie, nie wiem czy nie chlasnoł bym zaraz nad pierwszą linią drzew, ale i tak jest ok
19- kadr fajny, nie pasuje mi obróbka
20- bomba :) , fajne te odcienie zieleni
20- świetnie :grin: fajnie sie patrzy na to zdjęcie ;) podoba sieb
Dzięki za odwiedziny w moim wątku. Ostatnie z serii jesiennej, kiedy jeszcze dało się rano wychodzić z domu z przyjemnością.
21.
22.
22 fajne, takie rześkie i jakby orzeźwiające :grin:
...........to takie moje odczucia ;)
Obydwie dobre, druga chyba lepszejsza
pzdr
Ach!
Ostatnie dwa są kapitalne!:shock:
Witam, przejrzałam wątek, ....zdjęcia bardzo udane :) Proponuję 3, 9, 22 wstawić do galerii - pozdrawiam i powodzenia
22- świetne.
Zastanawiam się nad innym kadrem- uciąć dół. Zostałyby jasne, pastelowe kolory:
Ostatnie dwie - świetne.
Cieszę się że się podobają. Trochę mnie kosztowało zdrowia żeby się zwlec rano z łóżka i pofotografować, ale zazwyczaj jak się zdecyduje to czeka mnie nagroda. Bez dwóch zdań sprawdza się powiedzenie kto rano wstaje...
@helmuth Co do poziomego kadru to (uwaga skromność:))... wolę swoją wersję bo w poziomie cały zamysł z tymi liniami na polu bierze w łeb. Dzięki za poświęcony czas.
Nie będę odkrywczy: dwie ostatnie super!!!
dla mnie bomba, mgła to piękny temat
Przyłączę się do grona które twierdzi, ze zdjecia 21 i 22 są naprawdę świetne.
Też się przyłączam do zachwytów. Ostatnie dwa są świetne, a 21 szczególnie mi się podoba. Kolory, wszystko jakby zamrożone, nawet jednej zmarszczki na wodzie. Idealnie.
21 jest przepiękne, 22 ciut mniej, ale również ujmujące. Gratulacje. Świetne strzały.
21, 22 super - za przedmówcami. W 20. trochę przeszkadza utrata szczegółów w światłach (ale poza tym podobasie), a 19 strasznie pstrokate, niemiło się patrzy - choć kadr dobry. Może to kwestia obróbki...
Jako kolejny wyrażę dużą przyjemność z oglądania dwóch ostatnich zdjęć - naprawdę świetnie wyszły (choć MSZ ciut lepsze 21 - w przeciwieństwie do większości...). 20 też bardzo ładnie, natomiast 19 do mnie nie przemawia...
Pozdrawiam
Może będzie nudne to co napiszę ale trudno.
Dwa ostatnie znakomite. Gratuluję.
To i ja przynudzę. ;) Faktycznie dwa ostatnie są świetne.
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Doceniam że chce Wam się cokolwiek skrobnąć, bo ja zazwyczaj tylko oglądam zdjęcia i jakoś tak nie umiem o nich dyskutować. Następne tylko jedno z oswajania szerokiego kąta mroźny i trochę cukierkowy wschód nad zamarzniętym stawem. Jak się obrobię to wstawię więcej ze świątecznej serii.
23.
Całkiem przyjemny widoczek:grin: podoba mi się kadrowanie :cool:
Ładny widoczek, fakt :)
Następnym razem spróbuj jeszcze przykucnąć zamiast pochylać obiektyw w dół i porównaj efekty. Ciekawe, czy nie spodoba Ci się bardziej takie ujęcie.
Jak zwykle warto było rano wstać. Poranna seria znad zamarzniętego strumienia
24.
25.
26.
Ładne światło miałeś, kadry są przyjemne chociaz trochę dziwnie je poprzycinałeś.
Ale to Twoja bajka :)
a mi się ta bajka super podoba ;), na prawdę świetne klimatyczne zdjęcia, jaki ja jestem leniwy !! może kiedyś też się wybiorę z rańca ;)
pzdr
Dzięki za tą moją bajkę - to komplement. To teraz trochę wykopalisk jak już jestem przy b&w. Ten sam motyw - mały gotycki kościółek w moich rodzinnych stronach.
27.
28.
29.
28 i 29 bardzo mi się podobają.
28- świetnie uchwycone promienie słońca. I zza drzew i tej świetlnej poświaty wyłania się budynek koscioła. Wg mnie świetne zdjęcie.
Na 29 podoba mi się układ: drzewo, w dole wejście, na lewo wyżej okno i przesłoniete jeszcze oszronionymi gałęziami.
Natomiast 27 - jakoś odstaje moim zdaniem od pozostałych.
Masz oko, chopaku, bardzo ładnie kadrujesz. Szczególnie przypadło mi zmyślnie skadrowane 23 - bardzo pomysłowe, bardzo! 25 trochę standardowe, ale to ładny, mogący się podobać klasyk. Nie podoba mi się 28 - trochę za dużo chaosu w kadrze, ale 27 i 29 to już sam mjut. Zresztą wszystkie zdjęcia są bardzo dobre. Ale 23 jest naprawdę znakomite, bardzo przypadło mi do gustu.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
17-te też jest mistrzowskie. Zazdroszczę, że to nie ja je zrobiłem, teraz podobna fota już zawsze będzie "druga".
Wiele świetnych zdjęć w tym wątku. Z przyjemnością tutaj zaglądam. Ostatnie kadry również mi się podobają. Wszystkie trzy.
Bardzo miło popatrzeć :)
Bardzo harmonijne kompozycje, masz zmysł obserwacji i dobre wyczucie obrazu.
Wszystkie trzy są świetnie, gdybym miał wybierać faworyta to byłbym w kropce :roll:
Wszystkie mi się podobają, jakoś nie mam weny na temat technicznych aspektów, ale najcieplej do mnie przemawia zdjęcie 25.
Na ostatnich elegancko wykorzystałeś światło i panującą aurę. Te elementy wniosły specyficzny klimat na zamieszczonych kadrach, dlatego ten popularny motyw zwraca uwagę i jest po prostu ładny.
Kompozycja w 29 najbardziej przypada mi do gustu - głównie za sprawą architektury i tych łuków, zestawionych z odrealniony drzewem.
Dziękuję po raz kolejny za wizytę. Co do ostatnich trzech to moim faworytem jest zdecydowanie pierwsze z serii a to dlatego że zrobiłem je jakieś 10 lat temu ruskim fedem5 bodajże, co tłumaczy fatalną jakość bo skanowałem kliszę na badziewiastym skanerze w domu. To były czasy kiedy jeszcze nie nosiłem ze sobą aparatu tak często jak dziś. Jak będę szedł do labu zrobić jakieś odbitki to zaniosę do zeskanowania na porządnym urządzeniu.