mam taką w poniedziałek do odbioru. a tak pozatym to są dostępne w fotolandzie w Chorzowie www.fotoceny.pl mam potwierdzenei że mają je na stanie a ten sklep to sigma pro centrum więc nic więcej nie musze mówić:) towar od ręki;)
Wersja do druku
mam taką w poniedziałek do odbioru. a tak pozatym to są dostępne w fotolandzie w Chorzowie www.fotoceny.pl mam potwierdzenei że mają je na stanie a ten sklep to sigma pro centrum więc nic więcej nie musze mówić:) towar od ręki;)
I jak z tą sigmą? macie już jakieś sampelki do pokazania?:)
A coś większego rozmiarowo?:) najlepiej pliki w pełnej rozdzielczości:)?
Ja wrzuce jutro kilka sampli;p bo jeszcze sie nie rozkręciłem na maxa z tą sigma:) ale jedno jest pewne:) WYMIATA;D
Nie bylo problemów z FF/BF? i jak bedziesz mógł to zapodaj ich kilka:) I z czym używasz z E-3?
nie ma BF aniFF:P jest idealnie ostre;P tak z E-3 go mam;)
Więc gdzie te sample :)?
Dajcie zdjęcia bo nie wytrzymam nerwowo i kupie zuiko
macie tu 3 fotki które dzisiaj na sesji zrobiłem:esystem2:
Trzecie , fajne, modelka bardzo fajna..
Powiedz czy wyostrzałeś po zmniejszeniu, albo daj linka do pełnego JPG
nie wyostrzałem;p tylko pomniejszyłem ale w ACDsee9 nie ma tak widocznych strat ostrości przy zmniejszaniu więc uznałem że bez sensu będzie je wyostrzać
Math18 zawsze są straty, tylko ty ich nie widzisz. Zapewne z kilku powodów.
1. Twój monitor inni inaczej maja skalibrowane
2. Twoja fotka, więc pewne rzeczy są oczywiste
i być może jeszcze się by parę powodów znalazło.
no możliwe;p temu nie przecze:D jak wyostrze to podeśle :P
dlatego pytałem o link
zrobie i wrzuce;)
Ech.. chłopaki:( postarajcie się i zapodajcie jakieś ''większe'' sampelki najlepiej pełną rozdzielczośc...
Pozdrawiam;MicSzu.
plastyka wydaje się dużo lepsza niż w 40-150 chociaż to głupie porównanie :P
Prosze oto kilka z dzisiejszej imprzy szkolnej na której musiałem robić zdiecia na strone szkoły;p więc prosze nie mieć pretensji co do samych fotek bo to nie o to chodzi:D
w niedziele wrzuce fotki z meczu;)
Marnośc..dajcie kika ale DUŻYYYCH:)
no mówie że w niedziele meczówki będa
Wybaczcie opieszałość, niestety sprawy służbowe nie pozwalają się pobawić. Kilka fotek z komentarzem:
844 - pełny kadr, F2.8, 122mm;
850 - lekko przycięty, F2.8, 200mm; zwróćcie uagę na aberracje chromatyczne;
850 i 851 - ten sam motyw przy F2.8 i F8 - ładny bokeh;
848 - wycinek 1:1; C-AF, diabelnie trudno wcelować z odległości metra...
JPG w pełnej rozdzielczości umieszczę na ftp-ie (póżniej podam lokalizację).
Ciąg dalszy nastąpi.
Chętni mogą pobrać JPGi z ftp.garmont.pl/naswietlanie/Foto (login anonimowy). Przepraszam za pomyłkę. Pozdrawiam.
Coś jakoś ucichło o tej Sigmie ...
... dajcie jakieś sampelki, opiszcie trochę obszerniej wrażenia ... bardzo proszę
Szybki i precyzyjny AF(podpinam ją tylko pod E-3), ostra jak żyleta!:) piekne oddanie barw, pierścienie chodzą z odpowiednim oporem, całość solidnie wykonana jak to wszystkie sigmy EX:) naprawde warte polecenia;) z pytaniami prosze na gg;)
No i stałem się właścicielem owej sigmy. Pierwsze wrażenie robi pozytywne. Chodzi cichutko... Jak wyjdzie słoneczko to wezmę ją w teren i wtedy coś więcej napiszę
może się doczekamy dobrych sampli
Nie ma problemu coś wrzucę w Rawie, tylko powiedzcie mi gdzie te pliki wrzucić?? Na imageshak?
raw.fotosite.pl
sory ale nie bardzo wiem jak dodać pliki
tyle to ja wiem... rozumiem, że mam wejść do ftp???? Jak tak to co dalej :-)?
Dawaj na www.rapidshare.com i po kłopocie
no i gdzie te foty ?