W PS tez byla zabawa, podciagniecie kontrastu, usuniecie szumow, B/W oraz zabawa z filtrami.
Mimo obrobki PS wciaz uwazam ze to fotografia a nie grafika.
Wersja do druku
W PS tez byla zabawa, podciagniecie kontrastu, usuniecie szumow, B/W oraz zabawa z filtrami.
Mimo obrobki PS wciaz uwazam ze to fotografia a nie grafika.
Super! Szczególnie jakoś ostatnie mi podeszło, kapitalne. Jeszcze jakby latarka nie przesłoniła górnej części szklanki to by było po prostu nie do pobicia.
Gratuluję
Pozdrawiam
Dla Ciebie No-shadow Kick poprawilem foto i dyskretnie podmienilem.
Rewelacja !!! Vodnik rewelacja, sam coś takiego zrobiłem ale są przed obróbką i leżą drugi tydzień na dysku, więc postaram się obrobić i wrzucić, uwielbiam właśnie takie zabawy ze szkłem.... no rewelacja, efekt znakomity. Ja wykorzystałem kilka szkieł. Ale wrócę do domu w niedzielę to coś wystawię :)
Dopiero dziś obejrzałam sobie cały temat i wszystkie fotki. Błyskawice są nieziemskie, naprawdę. Szkło interesujące.
Hmm... Co jeszcze? Nie umiem oceniac cudzych zdjęć (swoich zresztą też) - albo mi się podobają za całokształt, albo nie. Twoje mi się podobają po prostu :))
Dzieki Wiedźma - bardzo szanuje sobie Twoje zdanie.
Oczywiscie wszystkim pozostalym takze dziekuje bardzo za mile slowa ktore motywuja mnie do dalszych prob.
Vodnik a to twoje zdjecia widzialem u Lecha na stronie z slaczami i ladna kobieta ;]
Bardzo ladne i ciekawe zdjecia i odrazu wstyd pokazac swoje, ja moze jednak bede tylko ogladal ;]
O co chodzi, u jakiego Lecha (czy to posadzenie o jakis plagiat???)Cytat:
Zamieszczone przez DraXan
Nie mozesz tak podchodzic do sprawy, pokazuj swoje osiagniecia, a dzieki kazdej krytyce bedziesz podnosil swoje umiejetnosci.Cytat:
Zamieszczone przez DraXan
@ vodnik - świetne !
@vodnik:
Jakbyś chciał zapolować jeszcze na burze, może przyda ci się link:
http://www.imgw.pl/wl/internet/burza/burza.html :)
Dzieki na pewno sie sprzyda, chociaz trzeba polowac na cos innego - cza sie rozwijac :)
Zaden plagiat, gdzies juz wczesniej te zdjecia widzialem bo ta Kobitka mi sie przypomniala, ale nie wazne za stary i sklerotyczny jestemCytat:
Zamieszczone przez vodnik
Byc moze zdjecia strongmanow i strongwomanki widziales na cyberfoto.net, tam tez umieszczalem linki.
Dzisiaj do zaprezentowania mam dla Was kilka fotografii krakowskich zachodow slonca.
1.
ExposureTime - 10/600 seconds
FNumber - 7.00
ISOSpeedRatings - 100
MeteringMode - Multi-segment
2.
ExposureTime - 10/300 seconds
FNumber - 8.00
ISOSpeedRatings - 100
3.
ExposureTime - 500/100 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
4.
ExposureTime - 10/1250 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
5.
ExposureTime - 10/2000 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
6.
ExposureTime - 10/1600 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
7.
ExposureTime - 10/1000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
8.
ExposureTime - 10/6500 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
9.
ExposureTime - 10/500 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
10.
ExposureTime - 10/8000 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
MeteringMode - Spot
Fajnie upolowane zachody. Z niewiadomych przyczyn, najbardziej podoba mi się jednak zdjecie nr 3.
Vodnik jak zawsze siuuuuuuper. Swietnie ukazane zachody.... Nic dodac niz ujac. Pozdrawiam
Z miła chęcią i na poprawienie humoru obejrzałam sobie wszystkie fotki....... nie wiem dlaczego ale myślałam że widze wielbłąda , na tym zdjęciu gdzie są 2 kopy siana :lol:
Super fotki - oczywiście burzy jak dotąd nie złapałam - a tyle ich było :shock:
Dla mnie nr 1 jest najlepsze. Gdyby jeszcze nie bylo tej barierki na tle wody było by idealne. Fajna gra świateł, chmur, no i ta woda....
p.s.
jak mocno zdjęcia były obrabiane w programie?
@Ewci@ witam po dlugiej przerwie, dawno Cie tu nie bylo. Gdzies w tym watku Arram podal linka do strony z aktualnymi burzami, moze to Ci pomoze. Zycze powodzenia.
@Arram nie mozna miec wszystkeigo. Albo barierka, albo odbicia w wodzie. A nie chce mi sie obrabiac zdjecia metoda klonowania.
Co do obrobki w PS to odszumienie, wyrownanie horyzontu oraz ewentualnie Autolevel. Czasem tez zabawa z filtrami polowkowymi na poziomie do 10% przezroczystosci.
Tak właśnie nie było mnie bo sprzęt mi nawalił - czytaj komputer, burzy nie mam jak na razie szansy złapać bo mi bloki w koło zasłaniają większość nieba, no i przeprowadzkę mam na głowie ale postaram się wpadać - chocby po to aby obejrzeć sobie jeszcze raz twoje zdjęcia :D
@ Vodnik - jak Ty to robisz :wink: Mniam.
PS. Fajnie ze wrzucasz exify.
Po raz kolejny kolega Vodnik pokazał, że wie o co w tym wszystkim chodzi. Zdjęcia pierwsza klasa, aż miło sobie pooglądać.
Tak na marginesie, mam gdzieś na półce jakiś mały album zdjęcia+poezja, a w nim zdjęcie w stylu nr 7. Tutaj pachnie profesjonalizmem :)
Pozdrawiam
@No-shadow Kick :oops: (chyba troche przesadzasz z tym profesjonalizmem)
A co powiecie na to: (UWAGA - nie dac sie nabrac 8) )
ExposureTime - 10/30 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
MeteringMode - Spot
WhiteBalance - Auto
Chmmmmm.....Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Obiektyw odbija się w jakiejś szybie....., nie jestem pewien źródła światła, za szybą czy też odbite. :roll:
@Arram a wiec tak: Zrodlem swiatla jest latarka swiecaca bezposrednio w obiektyw, ta pozioma krawedz to krawedz biurka no a bliki to promienie przechodzace kolejno przez wszystkie soczewki. Dodam ze ostrosc ustawiona manualnie na 3cm. Byc moze to dobry test na obecnosc (albo ich brak) powlok antyrefleksyjnych MultiCoat. Ogolnie foto przypomina mi jakis zachod slonca.
Dzis zaprezentuje Wam wspomnienia z wakacji 2004, ktore wiele z Was ma pewnie podobne:
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
No vodnik fajowe te kropelki :)
Ehh, chyba przyszedl sezon ogorkowy co do komentowania zdjec. Przedstawiam Wam moja kuzyneczke w kolorach sepii.
1.
ExposureTime - 10/4000 seconds
FNumber - 4.00
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
2.
ExposureTime - 10/2500 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
Komentarze oczywiscie milo widziane.
Fota druga bardzo :)) Szkoda, że na pierwszej mała ma ucięte stopy.
Poza tym dzieci najfajniej wychodza na zdjęciach, kiedy nie wiedzą, ze sa fotografowane. Może kiedyś wrzucę moją skrzywioną albo gadającą z zabawkami bratanicę ;))
przykład doskonałego wykorzystania sepii !!!
Moze cos w tym klimacie:
ExposureTime - 10/800 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 100
WhiteBalance - Auto
Niestety nie udalo mi sie uniknac przepalen :(
Zapraszam do dodania swoich 3 groszy :roll:
@ vodnik - Sepia bardzo mi sie podoba, fajny kadr na pierwszej fotce moim zdaniem :P
szkoda ze w srodku kapliczki tak ciemno :(
ale ciekawe
Pozdrawiam
vodnik - kapliczka świetnie uchwycona. Bardzo się mi podoba. W kolorze na pewno nie jest takie spokojne i harmonijne a tu klimat urzeka, przynajmniej mnie :))
@vodnik kapliczka swietnie uchwycona :> Ty lko te przepalenia troche daja w oczy.... A tak ogolnie to bardzo mi sie podoba, ladny klimat i sepia do tego pasuje....
Zmiana nastroju i klimatu: Biedronkowy melanz.
1.
ExposureTime - 10/5000 seconds
FNumber - 3.20
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
2.
FNumber - 4.50
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
3. Bierdonkowy melanz czyli ktos chetny do trojkata ?
FNumber - 4.50
ISOSpeedRatings - 50
WhiteBalance - Auto
U Know what 2 do...
:shock: sliczna kolorystyka i ostrosc :shock:
Vodnik jak zawsze full wypas.... Superancka kolorystyka, ostrosc the best, a no i modelki tez niczego sobie :> Pozdrawiam.
@Vodnik:
Niezła seria, jedyne co mi "nie gra" to zbyt duże rozmycie. Uwzględniając to najbardziej podoba mi się zdj. nr 2.
Dodam ze fotki nie obrabiane prawie wcale pod PS, jedynie to wyostrzenie po zmniejszeniu i kadrowanie ostatniej foty. SuperMacro rulez - tlo znajdowalo sie naprawde daleko. Kwestia gustu :)
swietne, jedynie na pierwszym moze troszke wieksza GO.
Pozdrawiam