Jeszcze raz zapolowałem na moje szpaki w ogródku ;-)
16
17
Exif jeszcze nie dokleiłem do fotek wiec podaje, 1/200s , f=5.6, iso100, chinon200mm m42.
Wersja do druku
Czy moje fotki sa tak tragiczne ze nie nikt nie chce ich nawet skrytykować? :-(
Ja nie piszę, bo wnerwia mnei, ze się na fotosiku otwierają.
Bo musze wchodzić na jakieś badziewne strony.
Jak już z nich linkujesz to dawaj adres do pełnego rozmiaru fotki.
albo daj do załączników w poście.
Ok, dostosuje się, w takim razie proszę (jeżeli to możliwe)przynajmniej 5 ostatnich fotek poprawić linki, nie chce śmietnika robić i wstawiać jeszcze raz.
Do kosza. Ostrość :/
zdjęcie numer 17 mi sie bardzo podoba ;)
Dawno nic nie wstawiałem w swoim wątku. Myślę ze troszkę się podszkoliłem czytają forum i przeglądając galerie. Mam nadzieje że moje fotki teraz będą lepsze.
Proszę o ocenę jak ktoś by miał ochotę. Proszę także o informacje czy fotki nie są za ciemne lub za jasne, kalibrowałem nowego lapka różnymi sposobami ale nie mam go z czym porównać.
pozdr.
27
Jakaś cisza tu u mnie panuje, ale co tam, wkleję jeszcze coś, może się spodoba.
28
29
Zawsze w takich kadrach jest dylemat, pokazać szeroko czy poucinać liście?
29, jak dla mnie, trochę za szeroko.
28 akurat, podoba mi się.
Dzięki Wojtku za komentarz, miałem właśnie taki dylemat i dlatego dałem 2 fotki ale i tak nie udało mi się uzyskać zamierzonego efektu :-( . Muszę poczekać na trochę słońca i spróbować jeszcze raz.
Następne fotki:
30 - tu mnie jeszcze nie widział ;-)
31 - a tu mnie już dojrzał i przyklapnął ;-)
Co do słoneczników - pierwszy naprawdę dobrze zrobiony, drugi - szary, brudny i smutny. Co do zajęcy - dużo musiałeś mieć szczęścia by je wypatrzeć - drugie ujęcie zdecydowanie lepsze. Ja wiem, że dzień był deszczowy i zapewne pochmurny, ale brakuje mi trochę światła, albo chociażby lekkiego rozjaśnienia zdjęć. Jest ok.
28 bardzo fajnie wyszło.
Słoneczniki podobają mi się, szczególnie 28. Pozdrawiam
Mnie również 28 się podoba. Nie zamókł Ci aparat jak polowałeś na zająca?;-)
Słoneczniki ... 28 bomba ... nic dodac nic ująć :) i dobra jakość fotki :wink:
Zając nr.30 to crop - prawda ?? :lol::lol:
Natomiast zajączek nr.31 mi sie podoba ... pieknie wypatrzony :)
Dziękuje wszystkim za komentarze i ciesze się że się fotki podobają. Szczęście pomogło go wypatrzeć z daleka ;-) , polanka na której kicał jest położona wyżej niż miejsce z którego robiłem zdjęcia i dlatego aparat nie zamókł ;-). Zdjęcie 30 jak i 32 to cropy.Tair 300mm jest poręczny jak lufa od czołgu do tego zamglony i pochmurny dzień iso400 1/350s z ręki na stojąco, ciężko było ale jestem zadowolony, strzeliłem kilka fotek i już go nie było. Na fotce 32 mało go widać ale myślę ze ujęcie jest na tyle i ciekawe i zabawne że wartko je pokazać.
Pozdr
32
Ostatnie dwa ujęcia ciekawe ale trzeba popracować nad jakością.
Zdjęcia z początkowych stron wątku mi się nie otwierają:roll:
Dzięki za odwiedziny, były na innym serwerze, zrezygnowałem z niego i fotki poszły pa pa. Ale nic nie straciłeś, nic specjalnego tam nie było. :wink:
Ładny ten ptaszek.
Może troszkę podostrzyć?
Teraz lepiej z ostrością?
33a
34
coś mi się obiło o oczy o patkach gniazdujązych, ale myślę że ta fotka chyba się do tego typu nie zalicza. Jeżeli tak to przepraszam i usunę.
Zabawa z BW. Jak ją zgrałem z aparatu to pierwsze co mi wpadło do głowy to BW. Proszę oceńcie jak mi wyszło, jeżeli spaprałem to doradźcie co, bo o BW nie mam pojęcia.
35
Znacznie lepiej.
Boćki fajne, drugie też.
27-29 brakuje dobrego, ladnego swiatla przy czym
zdjecie 28 odpowiada mi najbardziej, jednak jest tam zdecydowanie za duzo zielonego
zdjecia futrzaka:
wiem, ze nie jest latwo podejsc drania, szczegolnie z krotkim obiektywem,
w 30 brakuje ostrosci i jakosc slaba,
31 - o wiele lepiej, ale (znowu) zielska za duzo
32 - jak wyzej
33 - dobre, chyba podostrzone, jakosciowo slabo, ladny kadr, jest jakies swiatlo
34 - ...
35- drzewa, droga, budynek wszystko zlewa sie w jednolita szara plame, nad niebem to trzeba troche popracowac, poprawic kontrast
rozgadalem sie, oczywiscie to tylko moje zdanie :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze, popracuje trochę nad ostatnią fotką drogi z bockami w BW i zamieszcze ją jeszcze raz.
Umieszczam tą fotkę w swoim wątku ponieważ po umieszczeniu w galerii jakoś straciła na jakości :-(
36
trochę pokombinowałem z fotką 35 (krzywe), proszę nie patrzeć na szczegóły bo są różnice miedzy fotkami (kable i kadrowanie). Chodzi mi w tym wypadku tylko o odwzorowanie BW. Które lepsze?
35a
Co myślicie o tej wersji? Ujecie zrobione przed deszczem, droga sucha i nie zlewa się z resztą.
37
Pewnie, ze lepiej.
Jednak to gniazdo jest w niezbyt ciekawym otoczeniu, najciekawsze chyba będą zbliżenia.
Bez tych słupów i drutów.
Taka mała wioska do której już elektryczność dotarła, cóż zrobić, kilka kabli przecinających niebo już wystemplowałem. To miał być taki eksperyment z BW - chyba udany po kilku próbach.
ps. Dzięki za odwiedziny.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
38 kogucik ;-)
Co myślicie o tej fotce? Przedzierałem się przez gesty las i zobaczyłem jak coś błyszczy się w słońcu które z trudem się przedostawało przez gęstwinę.Dosyć duży crop ponieważ podejść się za bardzo nie dało.
39
Ok,widzę że poprzednie fotki nikomu się nie podobają. Kolejne 2 fotki. Mile widziane porady, komentarze.
40
41
41 ok
ale 20 świetna, super, kapitalna :D
Grizz mialeś na myśli 40? :) Widzę że jednak ktoś tu czasem zagląda :)
Portret nr 40 bardzo dobry, naturalny i radosny.
41 już mniej, twarz w cieniu nie wygląda najlepiej.
Witam!
Ja zaglądam, chociaż mało piszę, bo się za bardzo nie znam, a może wcale :-P
Ja zobaczyłem nr 40 to odpadłem, a gęba do tej pory mi się śmieje. Niesamowita fotka!
Pozdrawiam