Na pierwszym kadr mi lepiej pasuje. Drugie z kolei znacznie lepsza kolorystyka. Gdyby wziąć kadr z pierwszego i kolory z drugiego byłoby super. Ale nie jest najgorzej.
Pozdrawiam
mały edit :oops: oczywiście chodzi mi o fotki 3 i 4. :razz:
Wersja do druku
Na pierwszym kadr mi lepiej pasuje. Drugie z kolei znacznie lepsza kolorystyka. Gdyby wziąć kadr z pierwszego i kolory z drugiego byłoby super. Ale nie jest najgorzej.
Pozdrawiam
mały edit :oops: oczywiście chodzi mi o fotki 3 i 4. :razz:
4-ka mi sie podoba.
Wyszlo sloneczko, zagraly kolorki jest ładnie.
4. fajne, ale jak dla mnie, to jak robić centralnie to już do końca - umieścił bym koniec alejki w połowie szerokości zdjęcia. Jak dla mnie - za mało drzew, za dużo ziemi. Ciut niższy punkt widzenia bym wybrał. Poza tym - fajnie, jesiennie i kolorki grają :)
Cytat:
Zamieszczone przez Krzyszcz
Jak zobaczyłem foty na kompie to też tak stwierdziłem, że mogłem, ale już za późno. Dzięki za komentarze no i wklejam kolejne :)
5.
6.
Masz fajne okolice, więc wykorzystaj to :)
Jak dla mnie:
5. ostrość na gałęzi u góry zamiast na głównym motywie (woda lub las)
6. lepiej z ostrością ale te drzewa z prawej jakoś pochylają się na lewo... spróbuj poprawić takie rzeczy na kompie
no i oba jakieś takie ciemnawe na moim monitorze.
Życzę powodzenia w dalszych próbach!
4 - najlepsza - fajne kolorki, co do kompozycji - nie leży mi ławka tak blisko krawędzi zdjęcia.
5- nieostro, krzywo
6 - dużo lepiej - spróbuj może powyciągać coś z tych cieni
Chciałem ale już szumy widać, nie dorobiłem sie jeszcze statywu wiec robiłem z ręki co za tym idzie starałem sie o jak najmniejszy czas naświetlania i duże iso zeby nie było poruszone a i tak widać ze lekko są nie ostreCytat:
Zamieszczone przez radlakos
Cytat:
Zamieszczone przez domadm
ćwiczę ostrzenie manualne, na tej focie akurat używałem AF, mierzyłem w dal a nie na tą gałąź sam się zastanawiam czemu akurat tak wyszło :)
Na mnie największe wrażenie robi 3. Taki.. powiew tajemniczości ;)
Trochę rozprasza ten znak drogowy obok postaci (nieco w górę na lewo), jakby to jakoś delikatnie usunąć... Ale to już chyba czepialstwo ;)
Trzecie i czwarte bardzo przyjemne w odbiorze - lubię takie kadry.
pogoda do d... praca do późna, a mój temat zarasta pajęczynami, trzeba go odkurzyć.
Wklejam kilka fotek z efektami zabawy z flashem na drugą kurtynę.
1.
2.
3.
Miłego oglądania :)