Taka mała dygresja.
Jestem konserwatywny jeżeli chodzi o sprzęt... rzekłbym więc, że nie dojrzewa się do analoga, to analog pozwala dojrzeć.
Wersja do druku
Taka mała dygresja.
Jestem konserwatywny jeżeli chodzi o sprzęt... rzekłbym więc, że nie dojrzewa się do analoga, to analog pozwala dojrzeć.
pozwala dojrzeć... raczej ujrzeć swoje wady, brak techniki i błędy które cały czas ciągnął się za człowiekiem... i raczej nie mogę sobie pozwolić na marnowanie kliszy przez moje błędy i niedołężność... dlatego zdecydowałem się jednak na lustro cyfrowe...
Napisałem o błędach ciągnących się za człowiekiem. Otóż nie... ja uważam, że analog powinien być pierwszym aparatem, do nauki. Marnowanie kliszy jest ważnym elementem nauki. Myślę, że lepiej uczy się ktoś, kto zrobi 36 zdjęć w ciągu dwóch tygodni, ale będzie dokładnie pamiętał każde z nich niż ktoś kto zrobi w tym czasie 3600 zdjęć cyfrówką.Cytat:
Zamieszczone przez Sapphiron
Cena? Tanie stare lustro, negatywy b&w i ciemnia. Na pewno na start taniej niż lustrzanka cyfrowa.
http://www.allegro.pl/item288241475_...ody_z_usa.html
Generalnie to masz w czym wybierać. Wszystkie body Olympusa oprócz E-3
Z E-510 też się zmieścisz: http://www.allegro.pl/item285376002_...nly_z_usa.html
+ używka kit i nie wychodzisz powyżej 2000zł
Olympus tani jest :D
Ja niejednokrotnie wychodzę z aparatem na zewnątrz. Pochodzę ze 2 godziny i wracam bez żadnej fotki bo nie widzę nic godnego uwagi. A mam cyfrówkę. Obchodzę się prawie jak z kliszą ;)Cytat:
Napisałem o błędach ciągnących się za człowiekiem. Otóż nie... ja uważam, że analog powinien być pierwszym aparatem, do nauki. Marnowanie kliszy jest ważnym elementem nauki. Myślę, że lepiej uczy się ktoś, kto zrobi 36 zdjęć w ciągu dwóch tygodni, ale będzie dokładnie pamiętał każde z nich niż ktoś kto zrobi w tym czasie 3600 zdjęć cyfrówką.
Cena? Tanie stare lustro, negatywy b&w i ciemnia. Na pewno na start taniej niż lustrzanka cyfrowa.
tia... samo body... do tego obiektyw to napewno wyjdę poza te 2k zł...
używane 14-42 nieraz po 150zł schodziły.
kolego Switch przeczytaj dokładnie pierwszy post i zobaczyć jaką gafę strzeliłeś :D
:D To będziesz latał między zawodnikami na boisku z krótkim kitem, o! ;)
nie ma takiej możliwości... pomimo obecnego w Olkach cropa 2x kit nie nada się wogóle...
Ironizowałem ;) Dobrze wiem o co chodzi, gdyż sam od dłuższego czasu nie mam z czym sie wybrać na mecz hokeja.Cytat:
Zamieszczone przez Sapphiron
Kombinuj z E-330