Juz sie tlumacze i musze was zaskoczyc, wiem ze zaraz mnie op.......icie :)
Rozmycie zrobione w PS, dlatego tak dziwnie wygląda na dole. obiektyw to 14-45
Z tym rozmyciem to takie małe oszustwo ale myśle, że przyjemnie wygląda.
Wersja do druku
Juz sie tlumacze i musze was zaskoczyc, wiem ze zaraz mnie op.......icie :)
Rozmycie zrobione w PS, dlatego tak dziwnie wygląda na dole. obiektyw to 14-45
Z tym rozmyciem to takie małe oszustwo ale myśle, że przyjemnie wygląda.
Na ostatnim zdjęciu to oszukaństwo wyszło Ci bardzo dobrze ;) Dopiero jak się zacząłem przyglądać to zauważyłem, że coś tu nie gra. :mrgreen:
Eeee widać manipulacje... Jestem na nie
Jak możesz pokaz oryginał bez rozmazywania tła... Zobaczymy jak bardzo POCZAROWAŁEŚ ;)
Myślę, że bardzo, bo GO przy takim kadrze z kita będzie spora. Dlatego kombinował
Ja odniosę się jeszcze do pierwszych z serii zdjęć. najbardziej podoba mi się pierwsze, takie przyjemne. Drugie trochę zjedzone przez kompresję, takie jest moje odczucie i ostrość przymała. A ostatnie hmm trochę poczarowałeś ale całkiem nieźle to wygląda.
rozmycie w trzecim wygląda nienaturalnie, ale to nie twoja wina, bardziej cenię to że wiesz jak być powinno gdyby być mogło, Natomiast sama inscenizacja bardzo nieoryginalna.
pierwsze podoba mi się najbardziej, generalnie są cieple i miłe, zachęć się do dalszych prób.
Generalnie jak wybierzesz sobie obiekt o mniejszym rozmiarze ;-) np "skompaktowaną" modelkę do przy ogniskowej 45 jak ją całą złapiesz w kadr, tło będzie nie za blisko to nawet przy 5,6 bokeh ci wyjdzie ładny - warunek nie może to być cała wysoka wyprostowana modelka.
majkelx - dla wprawnego oka wygląda nienaturalnie. Ciesze sie jak dziecko gdy myśle ze takie cuda można robić jasnym szkłem. Kiedys sobie kupie Zuiko 50 f.2 :)
Jeszcze jedno wg mnie fajne ujęcie, tutaj juz oryginalny bokeh.
Nie chce zanudzać, dlatego jeszcze kiedys dam jedno z tej sesji a potem dopiero jak coś nowego pstrykne :)
4.
Jak dla mnie to 3 najlepsza. Pozdrawiam
Ręce wydają się sztucznie ułożone, i bałagan w tle (no masz, przedtem się czepiali PSa a teraz, że GO jest duża ;) ). Chyba ciut dużo góry
pozdrawiam
ii