Robione z reki na B:
ExposureTime - 4.1 seconds
FNumber - 5.00
ISOSpeedRatings - 50
FocalLength - 6.30 mm
Wersja do druku
Z reki? 4.1s? To jakas dobra stabilizacja obrazu musiala byc... ;)
A foto wyszlo calkiem milo.
Najlepsza - mocno trzymac aparat i nie sledzic rakiety ;)Cytat:
Zamieszczone przez zgadnij
W innym trybie by sie nie dalo, ale na B wg mnie jest latwiej utrzymac dluzsze czasy.
tutaj kilka z ubiegłego roku:
https://forum.olympusclub.pl/topics1...ter-vt9032.htm
Próbowałam w zeszłym roku ze statywem, ale to imho nie miało sensu... Kadru nie mozna zbyt szybko zmieniac, wychylic na niebo tak srednio mozna...
Poruszenia na fajerwerkch nie widac zbytnio, ale ja i tak sie stabilizowalam plotem - znaczy sie, półleżałam pod nim z aparatem przy oku ;).
Sylwester za nami i zdjecia jakie by nie byly czegos nauczyly, przynajmniej mnie ;P Zmiana kadru - masakra :?
BEz obrazy, ale mnie to przypomnialo dzisiejszy "podwórkowy" pokaz sztucznych ognii - fajerwerki ze śmietnika :razz: IMHO, za małe i za dużo hasi na zdjęciu. Nie dałeś też im "urosnąć".
A ja chciałem fotografować kilku dziesięciominutowe show nad Brnem. Przyleciała mgła i wszystko zasłoniłaaa... :razz:
To, że są "małe" to nie moja wina ;P Ja tylko stałem i pstrykałem. Zgadzam się co do rzeczy w dole kadru. Niestety deszcz ze śniegiem a do tego tłumy pijanych ludzi w koło nie pozwalały rozstawić się tak jak bym chciał ;[ tak ajk pisałem. Przynajmniej się czegoś nauczyłem :]
Co to znaczy ustawienie na nieskończoność ? Jak to się robi ?Cytat:
Zamieszczone przez Lailonn