A mi działa tzn włancza się lecz po wybraniu pliku jest zoonk wyskakuje błąd z zapytaniem czy wysyłac raport czy nie i odrazu zamyka program :cry: Zna ktoś może na to jakiś sposób? Ps.Mathu - świetna robota!!!!
...Pozdrawiam...
Wersja do druku
A mi działa tzn włancza się lecz po wybraniu pliku jest zoonk wyskakuje błąd z zapytaniem czy wysyłac raport czy nie i odrazu zamyka program :cry: Zna ktoś może na to jakiś sposób? Ps.Mathu - świetna robota!!!!
...Pozdrawiam...
PoprawiłemCytat:
[*]zamiast "Profile Postprocessingu" chyba "Profil postprocessingu"
Wszystkie małe i duże litery są takie, jak w oryginalnej wersji językowej. Jeżeli więcej osób zgłosi zastrzeżenia, to możemy przejść na pisownię zdaniową.Cytat:
[*]dziwnie wygląda pisane obydwa wyrazy z dużych liter na liście historii, np. "Zdjęcie Załadowane"
Nie ma możliwości.Cytat:
[*]czy nie ma możliwości zmienić angielskich określeń wyświetlanych na pasku statusu na dole? w tym momencie przy otwieraniu jest np. "demosaicing"
W oryginale jest "Select straight line", ale poprawię na "Wyprostuj obraz"Cytat:
[*]na pasku ikonek u góry ostatnia ikonka chyba lepiej brzmiała by "Wyprostuj obraz" zamiast "Wskaż prostą linię"
J.w. - tak jest w oryginale i na razie nie będę tego zmieniać.Cytat:
[*]prawy dolny róg znowu "Zapisz Obraz", bardziej naturalnie chyba byłoby "Zapisz obraz"
Poprawiłem.Cytat:
[*]Balans bieli -> metoda -> zamiast "Aparat" może "WB z aparatu"?
OKCytat:
[*]Ekspozycja -> zamiast skrótowego i niewiele mówiącego "Komp. Eksp." może by zostawić tradycyjne "EV"?
Podobnie jak niektóre komunikaty, jest to zapisane na sztywno w kodzie :<Cytat:
[*]Krzywa Tonalna -> zamiast "Linear" - "Liniowa"
Właśnie nie wiem, bo działanie tej opcji nie jest dla mnie do końca jasne.Cytat:
[*]Cienie/Światła -> nie bardzo rozumiem sformułowanie "Szerokość tonalna", czy nie chodzi tu czasem o "Rozpiętość tonalną"?
W oryginale jest "Tonal width" zamiast "Tonal range".
Dzięki za uwagi, uaktualniłem plik.
W języku angielskim taka konstrukcja "zdania" jest raczej OK, natomiast w j. polskim wygląda to nienaturalnie i śmiesznie. Ale to tylko moje zdanie ;)Cytat:
Zamieszczone przez mathu
no zaapisałem w languages plik polish ale coś nie tak bo on nie wygląda tak samo jest to zwykły plik textowy . chyba coś nie tak robię ./ niewiem jak zapisać bez rozszerzenia . Przepraszam Was za marudzenie
Jak byś nie zapisał, powinien być widoczny do wyboru w Preferences.Cytat:
Zamieszczone przez youlekart
no nie . Pewnie to takie proste a ja nie wiem . Juz próbowałem wróżne sposoby nawet resetowałem kompa i nic . Wchodzę w preferencje i widze tylko dwa języki .
Jak by ktoś mi podesłał gotowy taki plik był bym wdzięczny .
youlekart@cyberia.pl
Poszło.
Nie rozumiem, jaki masz z tym problem?
instalujesz program, potem wcgodzisz do C/Program Files/RAR Therapee?/anguages i wrzucasz tam plik.
A mi ktoś pomoże? :cry: Bo nie mam zielonego pojęcia dlaczego wyskakuje mi ten bład, jest wszytsko ok w j. polskim itd. lecz po kliknieciu na otworz obraz wyskakuje błąd :cry:
Dziękuje Wojtku . Dzięki wielkie . Masz u mnie piwo ni twórca pomysłu Mathu też :)Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
super
Może masz jakiś dziwny procesor (program jest pewnie zoptymalizowany dla SSE2 32bit).Cytat:
Zamieszczone przez MicSzu