Fajny strzał to ostatnie, napawa grozą :)
Mam wrażenie, że duży crop albo po prostu słaba jakość. Ale kadr ciekawy.
Wersja do druku
Fajny strzał to ostatnie, napawa grozą :)
Mam wrażenie, że duży crop albo po prostu słaba jakość. Ale kadr ciekawy.
IMHO, drugie lepiej wygląda.
z malym zastrzeżeniem. Rozmycie zrobilo cos dziwnego z cieniem pomiędzy dłońmi modelki. Przeszkadza mi poświata, bijąca z palców.
jednak generalnie wole "miękką" wersję :)
No tak... Może i przedobrzyłem, poza dodaniem miękkości pojechałem trochę z rozświetleniem....
Jak zawsze :twisted: chciał lepiej...
Jeszcze jedno zdjęcie z cyklu AKT z poprzedniej niedziel. Długo zastanawialiśmy się czy w ogóle je zamieszczać(w końcu są takie zdjęcia które powinny pozostawać tylko w albumach) , ale skoro kosztowało nas to trochę czas i pracy... No zresztą oceńcie sami.
Nie podoba mi się. Brzuch, jak brzuch. Można fotografować różne części ciała ale czy to warto pokazywać? Dla Ciebie to zdjęcie ma inną wartość- tam "w środku" jest Twój potomek, ale mnie to zdjęcie nic nie mówi. To z bucikami , moim zdaniem było lepsze.
Zaniedbany watek straszliwie - skoro są święta to nadrabiam!
To zdjęcie to przede wszystkim była zabawa ze światłem zastanym + dwa reflektory odbijające ze styropianu.Cytat:
Zamieszczone przez helmuth
Wydaje mi się, ze udało sie ciekawie doświetlić "sedno sprawy" - niemniej jednak dzięki za uwagę.
Do oceny pozostawiam wam dwa nowe zdjęcia:
8. Kąpiel...
9. (bez tytułu) - Moja kuzynka uchwycona podczas świąt.
"Kąpiel" bardzo przyjemna, podoba mi się mokry, roztrzepany wróbelek i barwne odblaski w wodzie.
Mam tylko rozterki, co do kadrowania. Albo tak, jak jest, albo ciaśniej, samego wróbelka w jednej kałuży albo...szerzej.
Gdyby było szerzej, mozna by poeksperymentować z tym kadrem, mógłbyś np. zatytułować fotkę: "Wróbelek z Microsoftu" ;)
Układ czterech kałuży do złudzenia przypomina mi "flagę" tego producenta http://img504.imageshack.us/img504/8249/msnz9.jpg ;)
Fotki sympatycznej kuzyneczki niestety, nie da się pochwalić.
Światło mocne, płaskie a twarz wypalona na maskę.
hmmm Zbieżność całkowicie niezamierzona, ale zrobię drugie podejście, puki w ogrodzie jeszcze pawilon nie stoiCytat:
Zamieszczone przez rocco
Ty to masz oko ;)
Wiesz Wojtku - po zastosowaniu filtru czerwonego delikatnie spłaszczyło (przynajmniej nie widać niedoskonałości na skórze), lampa na wprost wypaliłem bo inaczej się nie dało - na kolorze tak tego nie widać.Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Przepału nie stwierdzam :oops:
No bo pewnie to nie przepał tylko efekt "spłaszczenia" bezpośrednim oświetleniem i zastosowaniem filtra (cyfrowego, rzecz jasna).
Mogłeś zaświecić lampą w bok i w górę, byłoby chyba ciekawiej.
Nie znam się na portretach, niemniej wydaje mi się, że kuzynka ma potencjał :)
Tylko zdejm jej ten golf a załóż jakąś bluzkę i odsłoń szyję.