widze fatman juz dostał :mrgreen: :mrgreen:
Wersja do druku
widze fatman juz dostał :mrgreen: :mrgreen:
dostal, dostal i jest mega zadowolony :-) ma 85mm f1.4 i juz czai sie na Nikkor 24-70f2.8 + Sigma 12-24f/4.5-5.6 lub Nikkor 14-28f/2.8 G AF-S FX z ktorego ponoc rzeznik
zestaw marzen!!! (cos co rozwiazuje jak dla mnie 7-14 + 12-60 - bez staleczki sie obede)
niecierpliwie czekam na nefy z 12-24 i 14-28 :-)
PS: z innych wrazen Fatmana to D3 duzy i ciezki - dla mnie minus, bo kazdy majtający się kg zabrany w gore (góry czy paralotnia) to udręka ...
Fatman przede wszystkim potrzebuje AF-S VR 70-200/2.8G, AF-S VR 105/2.8G MICRO IF-E D oraz AF-S 24-70/2.8G ED ;-)Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
hmmm, na razie to z braku kasy będzie tylko 105 2.8VR i za jakieś 2 miesiące 24-70 2.8
70-200 2.8 VR czyli moje wyśnione szkiełko za 6-7 miesięcy ?
pozdrawiam :)
remek z forum nikona wspomogl jeszcze kilkoma rawami
zapraszam:
http://raw.fotosite.pl/index-Nikon_D...s_by_remek.htm
To nie RAW'y, ale D3 w akcji
Sample D3 z hali sportowej
ISO3200
i ISO6400
ISO66400
Oglądałem wczoraj foty z D3 po wczorajszym roadshow nikona. Dwóch kolegów z Galicyjskiej Grupy Fotograficznej pokazywało na spiczu w nowohuckim NCK. Robią naprawdę duże wrażenie. Aż trudno uwierzyć, że 6400 ISO może mieć taką jakość :roll: .
Rafał, Ci koledzy moga "zasilic" moj sajt tymi rawami? przyda sie cos jeszcze oprocz isotestu Fatmana
Wczoraj byłem pierwszy raz na spiczu Galicyjskiej Grupy Fotograficznej (to ci sympatyczni ludzie od Lecha Tańculi). Nie znam ich jeszcze, nie wiem nawet jak się nazywają. Więc nie mogę pomóc. NIe jestem też pewien, czy to były rawy. Pokazywali też wydruki, które zrobili na miejscu prosto z aparatu. Z 6400 wyszedł wydruk - miodzik. Jak dla mnie oczywiście, fanatycy pikseli pewnie do czegoś tam by się przyczepili. Ale ja wiem z jakiej odległości ogląda się zdjęcie 20-30cm. ;)Cytat:
Zamieszczone przez cra3y
Fatman, 70-200VR to jeszcze nic... Zobaczysz jak się okaże, że 200mm dla FF to mało (tak jak u mnie :cry: ) i zaczniesz myśleć: ...przydałby się 200-400/4VR... :?:Cytat:
Zamieszczone przez Fatman