A nie lepiej Olek E400 (tanio) i ZD 11-22? Albo E410? Mniejsze od Sony R1 na pewno, a zdjęcia na pewno lepsze od Ricoh-a.
Jak znajdziesz używny 11-22 lub ściągniesz z USA to nawet tak bardzo drożej od Richoh-a nie będzie.
Wersja do druku
A nie lepiej Olek E400 (tanio) i ZD 11-22? Albo E410? Mniejsze od Sony R1 na pewno, a zdjęcia na pewno lepsze od Ricoh-a.
Jak znajdziesz używny 11-22 lub ściągniesz z USA to nawet tak bardzo drożej od Richoh-a nie będzie.
ricoch mniejszy, lżejszy i cichszy!Cytat:
Zamieszczone przez Piotr_0602
OTCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Jak już zaczniesz nim focić, to podziel się wrażeniami :)
EOT
Kiedy go kupię, to jak znam życie, 90 proc. moich zdjęć będzie pochodzić z tej małpki. :D Z takim bezszelestnym maleństwem to będę mógł wchodzić ludziom na głowy.Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
A cena powoli spada. Już go można wyjąć za 1,5 tys. PLN.
Rafał, czytałeś to: Czekając na DP1...?
Może już niedługo to będzie alternatywa dla Ricoha?
http://img186.imagevenue.com/loc181/..._122_181lo.jpg
Wygląda nieźle :D
Już zdecydowałem się na Ricoha. Ma szeroki 24 mm, a to jest coś. Do tego można dołożyć konwerter i będzie 19mm. Miodzik. A szumów się nie boję. Biorę je na klatę z piersiami. ;)Cytat:
Myślę, że to świetny wybór, gratulacje :-)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Widzę, że naprawdę lubisz niszowe marki ;-)
Tego Ricoha obserwujemy z Rafałem już od jakiegoś czasu.
Jeszcze gdyby kupił to będą wieści z pierwszej ręki ;)
Kupię go na bank. Myślę, że jeszcze w tym roku. Pod choinkę sobie prezent sprawię.Cytat:
Na Św. Mikołaja nie liczysz? ;)
Może dyskretne rozpuszczenie wici w rodzinie spowodowałoby powszechną mobilizację i aparat pod choinkę podrzucilby Ci Mikołaj?