Pozwoliłem sobie na kadrowanie w kwadrat... Osobiście pokusiłbym się o większą GO.
Załącznik 138917
Wersja do druku
Pozwoliłem sobie na kadrowanie w kwadrat... Osobiście pokusiłbym się o większą GO.
Załącznik 138917
Jasli chodzi o kadrowanie to te bym tak kadrowal jak na zalaczniku.Załącznik 138920Z tym,ze tam gdzie czarny pas to brakuje mi kadru.Czyli wiecej prawej.
A nastepne ujecia to bym tak kombinowal jak na tych dwoch wstawkach ( nie pamietam kiedy te robilem i czy ja je robilem:mrgreen::mrgreen::mrgreen:)Zeby nie bylo,ze cos sknocilem Załącznik 138918Załącznik 138919
2-czka bardzo dobra, ale przeszkadzają mi ramki w ramkach i na ramkach :mrgreen:
Mały nie jest, ale zd50+EX-25 w tym przypadku wymusiło taką a nie inną odległość. Chciałem "powiększyć" maksymalnie gniazdo z pręcikami. Przysłonę wybrałem 8 i przesuwałem głębię ostrości na szynie. W sumie 11 kadrów złożone w Ps-ie na warstwach. Balans ustawiałem na szarą kartę w aparacie, światlozastane, okno z prawej strony. Jutro pobawię się blendami i może lampami.
ps. ten twój to jakiś inny gatunek chwasta, mój ma pojedyńczą wiązkę pręcików w środku.
---------- Post dodany o 20:58 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
Większa GO, to chyba musze dołozyć jeszcze z 10 kadrów, zobaczymy, jutro się pobawię.
Aaa to stackowane jest. Z nynym pogadaj.
Takie cuś jest. http://zerenesystems.com/cms/stacker
Chyba mam ale na Linuxa :D
Dzięki Bodzip za linka. Jest programów do stackowania od groma, przeglądałem i doszedłem do wniosku, że na razie w PS-ie się pomęczę. Nie chcę zaśmiecać kompa worem kolejnych programów.
Fajnie Marku, że wystartowałeś ze swoim wątkiem:) Co do zdjęcia to również zwiększyłbym trochę głębie ostrości (tak, żeby wszystkie pręciki były ostre, bo mam wrażenie, że te z tyłu nie są), ale zmniejszył odrobinę wyostrzanie. Kadr mi pasuje, centrum jest na tyle absorbujące, że nie ma dla mnie znaczenia czy jest w środku, czy po którejś stronie.
Mirku, moglbys napisac cos wiecej o tym dodaniu czqrnefo? Bardzo podoba mi sie efekt koncowy. Da sie w 2-3 zdaniach napisac jak dodawales (czy suwaczki, czy pedzel)?
Mnie wersja petreqa najbardziej się podoba. Czemu? Nie wiem.