-
W sprawie techniki powiedziano Ci wiele, ja dorzucę słowa zachęty, wiary i nadziei :) Nie daj się !! Ostatnio fotografowałem w Katedrze w Katowicach.( zlot kółek różańcowych) Ponieważ do dyspozycji miałem tylko jedno szkło 50-200 SWD ( E3 z tym szkłem mam pożyczone) nie mogłem wybrzydzać. Faktem jest że Katedrę trudno nazwać ciemną :)
Ale strzelałem długim końcem. Iso ustawiłem na automatyczne max 1000 chociaż dla bezpieczeństwa lepiej 800.
Fotografie ostre, fotografowanie bezstresowe. Mój kolega z magiczną pełną klatką i szkłem bez stabilizacji nie mógł uwierzyć że można używać tak niskiego iso :)
Na imprezie domowej tym samym w ciemnicy rozświetlonej jedynie mrugającymi światłami disko :) robiłem tańczące pary. Połowę zdjęć miałem poruszoną ale połowę w ciekawych pozach i ujęciach:)
Wszystko w Twojej głowie i Twoich rękach-dasz radę!!
Na koniec zabawna historia z pewnej uroczystości komunijnej- miałem przyjemność zobaczyć zdjęcia robione nikonem d300 w rękach wynajętego miszcza fotografii a później zdjęcia gościa imprezy któremu dano w łapy E510 +14-42 i 40-150.( miał taki aparat pierwszy raz w życiu) Nie uwierzyłbym gdybym nie zobaczył, prawdą jest że "amator" kocha fotografować, ma spore doświadczenie i umiejętności.
Dlatego Alleluja i do przodu jestem pewien że Twoje zdjęcia będą cieszyły oko !
-
Jestem Wam Wszystkim naprawdę wdzięczny za słowa otuchy i dobre rady.
Postaram się zrobić jak najlepsze zdjęcia tym co mam. Właśnie usłyszałem w programie tv Kuby W. jak Jego gość, a słynny fotograf powiedział: "nie ważne jaki się ma aparat, ale jak się pstryka" :)
Pozdrawiam Wszystkich i Życzę Spokojnych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego 2015 roku:).