domadm/ nie bądź ... i daj się pobawić Epl7 :) No daj... ( najlepiej w Katowicach, najlepiej gdybyś miał większą lufę ) Zabiorę Cię do mojej ptaszarni :)
Wersja do druku
domadm/ nie bądź ... i daj się pobawić Epl7 :) No daj... ( najlepiej w Katowicach, najlepiej gdybyś miał większą lufę ) Zabiorę Cię do mojej ptaszarni :)
Kolor obudowy jako kryterium wyboru obiektywu?
Jeżeli tak to 20/1.7 występuje, zależnie od wersji, w kolorze czarnym, grafitowo-czarnym i srebrnym.
Grafika linkowana z: http://m43photo.blogspot.com/2014/04...ess-noisy.html
Dlaczego nie ? Nie chciałbym nigdy srebrnego obiektywu do czarnej puszki, choćby był super pod względem optycznym. Ale oczywiście mogą być rożne opinie w tej kwestii. Traktowałbym to mniej więcej w ten sposób jakby do całego czarnego zestawu zamontował sobie srebrną osłonę przeciwsłoneczną (tulipan) ale biorę pod uwagę, że komuś może się podobać takie połączenie (na temat gustów się nie dyskutuje :) ).
Oj jak dzieci... no pewnie że ma robić zdjęcia, ale przy okazji może też wyglądać :)
@szamaniec Jestem 29/30/31 grudnia w Katowicach więc mogę mieć ze sobą E-PL7 ze szkiełkiem 45mm - wtedy jest najlepsza zabawa :) Odezwij się na priv jeśli chciałbyś się spotkać.
@Karol Dzięki za info o srebrnym panasie 20mm. Wolałbym szerszego olkowego 17mm, ale naczytałem się trochę że Panas lepszy i 20-tka też byłaby dla mnie ok. Muszę gdzieś oba dostać do testów to sprawa się wyjaśni.
Pozdro