Odp: Olympus PEN E-PL5 vs. PEN E-PL3
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
Hmm... a jak się chce zrobić zdjęcie z góry?
Można szerzej na czuja i wykadrować, lub użyć lusterka, puderniczki, cokolwiek. Wszak potrzeba matką wynalazków...
Ile zdjęć z góry zrobiłeś w 2014 roku?
Ile mógłbyś zrobić ale zabrakło Ci 2 EV światła by utrzymać?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Można szerzej na czuja i wykadrować, lub użyć lusterka, puderniczki, cokolwiek. Wszak potrzeba matką wynalazków...
idac dalej tym tropem, po co w aparacie wizjer/ekran ? wszak potrzeba matka wynalazku, mozna zawsze cos przykombinowac
moze nie zrobil, bo nie ma gibanego ekranika ?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
To po co wizjer ? :D a co do pytania to tak,zrobiłem sporo zdjęć na imprezach z aparatem wyciągniętym ponad moją głową i musiałem zadzierać głowę by chociaż jako tako coś tam zobaczyć ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
To po co wizjer ? :D a co do pytania to tak,zrobiłem sporo zdjęć na imprezach z aparatem wyciągniętym ponad moją głową i musiałem zadzierać głowę by chociaż jako tako coś tam zobaczyć ;)
To jest E-PL7, E-M10, E-M1, E-P5 tam mozna podobno pomoc sobie wifi i smartfonem, wtedy faktycznie po co cały ten wyświetlacz i wizjer, ciekawe tylko ile takiego eksperymentu wytrzyma bateria...
Rozwiązania technologiczne są w zasięgi ręki, tylko ta kasa...
Podłączę się do wątku z takim pytaniem - jak E-PL5 spisuje się ze szkłami z dużego systemu przez przejściówkę? Chodzi mi głownie o pracę AF i wygodę/poręczność (w końcu E-PL5 to maleństwo).
Wygoda raczej żadna, AF działa wolno, jak: na youtube masz mnóstwo filmików współpracy z E-M5, działa identycznie.
OK dzięki, w takim razie o wygodzie może nie mówmy, ale bardziej czy jest to już męka czy do zniesienia?
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
OK dzięki, w takim razie o wygodzie może nie mówmy, ale bardziej czy jest to już męka czy do zniesienia?
z własnego doswiadczenia- zapomnij o szkłach 4/3 :)
Podobno wszystko jest do zniesienia ;) Męczące, robię zdjęcia em-5 tylko z dużymi szkłami i żyję. Temat był już wałkowany wielokrotnie, podstawowego "woła roboczego" lepiej mieć z micro, a duże szkła traktować raczej jako uzupełnienie
Cytat:
Zamieszczone przez
zigger
To zależy o które konkretnie szkiełka pytasz.