Miałeś kiedyś starego analoga bez gripa? :>Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Ja w konstrukcji E400 nie widzę nic niewygodnego.
Wersja do druku
Miałeś kiedyś starego analoga bez gripa? :>Cytat:
Ja w konstrukcji E400 nie widzę nic niewygodnego.
mathu:
trzymałeś kiedyś OLKA z 7-14 i FL-50 przez 3 godziny? może być nawet 14-54 i wątpię żeby udało Ci się "komfortowo" używać E-400 z osprzętem bo to nie jest maszyna do tego przeznaczona.
pomijam już fakt że większe obiektywy będą wystawać na dole, poza obrys korpusu.
p.s. żeby nie było różowo, to E-330 też ma za płytki grip i łapa boli...
Ale to nie jest nowy styl trzymania, tylko właśnie stary, bez gripa :>Cytat:
Oczywiście trzyma się go gorzej niż superwygodny E-1, ale na pewno nie trzyma się go źle.
z Dziadkiem to można było 8 godzin biegać i ręka nie bolała - wyprofilowanie prawej części i głęboki grip były bezkonkurencyjne.
gmeralem sobie przy rawach z e400 i e410 juz jakis czas temu, fajniej jest w 400 jak dla mnie (pracuje sie nad materialem podobnie jak z E1) , LV taki jak w 410 zupelnie mnie nie grzeje, na + w 410 to nowszy procesor wiec szybkosc
tylko jesli ma sluzyc jako aparat do kieszeni to jaki obiektyw do niego podpiac? kit 14-42 zupelnie mi nie odpowiada z kilku powodow, moze pojawi sie w koncu stalka 25mm, niech juz bedzie f 2.8, aby tylko byla mala i ostra!
KarooL ja w sobote trzymałem przez 8h K10D. Oczywiście na pasku mi wisiał na szyi, ale sporo zdjęć robiłem..... Do dziś mnie boli prawa ręka :) od dźwigania tej cegły. Od ciężaru obiektywu wisząc na szyi przekrzywiał sie w dół i opierał dolną krawędzią o klatkę co dawało efekt stałego opierania się o krawędź stołu (nieprzyjemne)...Cytat:
A obiektyw to nie była wielka lufa: ale takie uniwersalne coś: 18-200 SIGMA F3.5 - 5.6
zibi:
no to poczułeś ile znaczy dobry wizjer... szkoda że taki obiektyw dla łosi był podczepiony, lekka profanacja.
pokazuj zdjęcia lepiej...
Mam pytanie, skoro ten sensor Kodaka byl taki dobry to dlaczego Olympus z niego zrezygnował?
wydaje mi się, że przez szum Oly zrezygnował z Kodaka. Ciekawe jak by się spisywał nowy sensorek Kodaka z luminancją w Olkach.
a moze chodzilo o LV ?