Odp: Polska - Miejsca warte sfotografowania
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Mogłoby to wyglądać tak:
https://mapsengine.google.com/map/ed...0.kyifXdwjO1_A
Punkt w Kłodzku i na Rozewiu dodałem z powodów wizualnych. Mapa koncentrowała się na Nałęczowie w bardzo dużym powiększeniu.
Edycją mapy mogłoby się zająć kilku chętnych, których dodam do uprawionych. Wystarczy, że chętni wyślą mi na PW swój e-mail. Dodam do edycji mapy i jeśli będzie to konieczne poinstruuje jak ją edytować.
Tylko czy nie za bardzo skomplikowane to będzie wtedy? Wątek będzie MZ wtedy bardziej ograniczony i skomplikowany. Instrukcje, czas zamieszczenia itp.
No, ale sprawa jest do dopracowania.
A ja sadze ze googlowa mapa to bardzo dobry pomysl... bo jak watek sie rozrosnie do kilkudziesiecu stron to ciezko bedzie pozniej cos znalezc w nim...a tak mamy wszystko w jednym miejscu, od razu z lokalizacja.
Edycja ogranicza się do wstawienia punktu na mapie, a w jego opisie dodaniu linka do już napisanego postu. Zapisuje i dodaje się automatycznie.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Edycja ogranicza się do wstawienia punktu na mapie, a w jego opisie dodaniu linka do już napisanego postu. Zapisuje i dodaje się automatycznie.
Myślę, że to dobry pomysł. Wiele osób zamieściło w swoich wątkach fotki z setek takich ciekawych miejsc. Wystarczyłaby możliwość umieszczenia punktów na mapie, w których opisie będzie link do tych postów z wątków.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Myślę, że to dobry pomysł. Wiele osób zamieściło w swoich wątkach fotki z setek takich ciekawych miejsc. Wystarczyłaby możliwość umieszczenia punktów na mapie, w których opisie będzie link do tych postów z wątków.
Zaczyna to mieć ręce i nogi :)
Pomysł bardzo dobry - i należny plusik dla autora wątku poszedł:-)
W jakim dziale widzielibyście ten wątek? Wg. mnie w dziale ogólnym. Kwestia czy w poddziale Fotografia podróżnicza czy w Fotograficznym HydeParku.....
Może bardziej doświadczeniu forumowicze się lepiej w tym temacie wypowiedzą ;)
Pomysł bdb, a gdzie fotki ? :-)
Wyśmienity pomysł, sam nosiłem się z taką propozycją.
Zaczynałem uczyć się fotografii z miesięczników Practical Photography oraz Outdoor Photography. W obu czasopismach jest stała rubryka My Favourite Viewpoint, w której czytelnicy opisują swoje ulubione miejsca wycieczek fotograficznych.
Każdy taki wpis ma stałe punkty:
1 - dopieszczone zdjęcie
2 - opis miejsca i sposobu dojazdu
3 - adres najbliższego pubu, gdzie można coś zjeść i się rozgrzać (w UK ciągle pada)
4 - opis rekomendowanej pory roku i dnia, do zrobienia zdjęcia.
Jedno z moich ulubionych zdjęć i miejsc, z tego cyklu przedstawiało kamienne, angielskie z wyglądu domki, stojące wśród drzew, na drugim brzegu rzeczki. W opisie autor radził, że takie ujęcie można uzyskać tylko rano, gdy słońce jest po naszej stronie i tylko na wiosnę, np. w maju, póki rozwijające się liście drzew nie zasłonią całkiem domów.
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
Edycją mapy może zająć się kilka osób, jednak wszystkie muszą być dodane do uprawnień edycji ręcznie.
Niemniej dobry pomysł.