Odp: [Oly test] robert 1088
Ciąg dalszy .
Wizjer. W 90% używałem wizjera, do kadrowania tak jak w kompakcie jakoś nie mogę się przyzwyczaić.
Zwiększając lub zmniejszając ekspozycję ekran automatycznie rozjaśnia się lub przyciemnia - super sprawa bo czasami w ferworze walki coś przestawię w "żółtku" i zdjęcie do kosza . W olku widać co i jak na pierwszy rzut oka ( dotyczy to gł trybu M)
Czego szczególnie zazdroszczę to histogram na żywo - bardzo przydatne narzędzie .
Poziomica też ciekawie rozwiązana . W moim systemie są czarne kreski, które potrafią czasami zlać się z tłem . OMD za to ma zielone podświetlenie, ładnie kontrastujące z tym co widać na ekranie .
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Ciąg dalszy .
Wizjer. W 90% używałem wizjera, do kadrowania tak jak w kompakcie jakoś nie mogę się przyzwyczaić.
Zwiększając lub zmniejszając ekspozycję ekran automatycznie rozjaśnia się lub przyciemnia - super sprawa bo czasami w ferworze walki coś przestawię w "żółtku" i zdjęcie do kosza . W olku widać co i jak na pierwszy rzut oka ( dotyczy to gł trybu M)
Czego szczególnie zazdroszczę to histogram na żywo - bardzo przydatne narzędzie .
Poziomica też ciekawie rozwiązana . W moim systemie są czarne kreski, które potrafią czasami zlać się z tłem . OMD za to ma zielone podświetlenie, ładnie kontrastujące z tym co widać na ekranie .
A co to te czarne kreski, drabinka ekspozycji? W wizjerze ja mam je na żółto. :)
Drabinka poziomicy :)
Jest na czarno. Olympus lepiej to rozwiązał.
Cytat:
Zamieszczone przez
robert1088
Drabinka poziomicy :)
Jest na czarno. Olympus lepiej to rozwiązał.
To pewnie zależy w jakim modelu aparatu, ja wiem tylko że mam wirtualny horyzont na lv, ale on mi też na zielono świeci :) .
A chyba że o te kreski chodzi pomocnicze do utrzymania poziomu :grin: , to nie załapałem, przepraszam :) .
Na LV też jest ale mi chodzi o to co widzisz w wizjerze :grin:
Minęliśmy się postami. Już jasne dla mnie :) .
4 załącznik(ów)
To może zapodam kilka fot tylko tematyka inna .
Bardzo fajne te wojenne. Kolory tez fajne albo jeszcze fajniejsze.
Taki test to się nie liczy. Dobry fotograf, dobry warsztat, ze wszystkiego wyciągnie dobre foty ;-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Taki test to się nie liczy. Dobry fotograf, dobry warsztat, ze wszystkiego wyciągnie dobre foty ;-).
I kolejnego FM- zgarnie,,,