Dzięki, za odzew i wskazówki :)
Wieczorem wrzucę jeszcze raz wszystko od nowa, odpowiedniej wielkości, i ponumerowane.
Wersja do druku
Dzięki, za odzew i wskazówki :)
Wieczorem wrzucę jeszcze raz wszystko od nowa, odpowiedniej wielkości, i ponumerowane.
Zdjęcia przednie. Ostatnie rewelacyjne.
PS. Witaj na forum. Pozdrawiam.
Zatem raz jeszcze. Mam nadzieję, że już dobrze.
1
Załącznik 122710
2
Załącznik 122711
3
Załącznik 122712
Chciałbym wstawić zdjęcia w taki sposób, żeby nie trzeba było na nie klikać. Ale póki co, jakoś mi nie wychodzi.
Witam. Bardzo fajne zdjęcia z umiejętnie utrzymanymi kolorami, wyważoną obróbką i staranną kompozycją. Ja tak sobie nie radzę z krajobrazami. Tak trzymaj i wstawiaj więcej :grin:
Łądnie. :)
Szkoda, że ja nie trafiłem takiego światła :cry:
4.
Załącznik 122800
Co do obróbki, to bardzo polecam program do HDRów SNS HDR.
Próbowałem różnych programów, ale zawsze było coś nie tak.
A tu olśnienie, praktycznie od razu mamy taki obrazek jaki byśmy chcieli mieć.
Drobne korekty: czernie, kontrast, balans bieli, i już :)
Dobrze:) i zdjęcia równie dobre. 4 najbardziej mi się podoba.
Tak jak jest to dobry sposób wstawiania. Można wstawić większe ale forum ma ograniczenie do 800pix dłuższy bok (w poziomie) także i tak trzeba by kliknąć aby powiększyć do 1000pix.
(a 800pix dla takich krajobrazowych zdjęć to mz. trochę mało) Jak chcesz aby wyświetlały się w rozmiarze 800pix po wstawieniu zdjęć klikasz na miniaturce i wybierz rozmiar Large.
Dodałem sobie do subskrybowanych, bo zapowiada się fajnie :)
idako - czekam na więcej, kolejne piękne górskie foto na tym forum aż miło popatrzeć!
fajnie że zdradzasz trochę "kuchni fotograficznej";)
5.
Załącznik 122829
Proszę uprzejmie :)
Jeszcze parę lat temu statyw byl nieodzowny do zdjec hdr. Teraz, jeżeli warunki pozwalają wykonać zdjęcie z ręki, o statywie można zapomnieć. Autobracketing -2,0,+2 oraz tryb seryjny, i już. Nawet jeśli między poszczególnymi zdjęciami są przesunięcia, to program to spokojnie zniweluje.