Odp: [Test Tymczasowy] czyli Sigma 60mm2.8 na PEN'ie E-P5
Cytat:
Zamieszczone przez
szamaniec
A ja liczę na więcej obiektywów od Sigmy, bo stosunek jakości do ceny znacznie przewyższa urojone ceny obiektywów w OY :)
No fajnie by było gdyby w cenie tej 60-tki wypuścili jeszcze 12mm 2.8 :)
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
No fajnie by było gdyby w cenie tej 60-tki wypuścili jeszcze 12mm 2.8 :)
trzeba sie modlić :)
Cytat:
Zamieszczone przez
DzejPi
To jest z mocowaniem Sony E-mount
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
po czym wnosisz, że jest z mocowaniem sony E ?
w opisie jak byk MFT
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
po czym wnosisz, że jest z mocowaniem sony E ?
w opisie jak byk MFT
| Dimensions: |
Lens Construction 8 elements in 6 groups Minimum aperture F22 Filter size φ46mm Angle of view 20.4°(Sony E-mount 26.6 degrees) Minimum focusing distance 50cm / 19.7in Dimensions (diameter x length) Φ60.8㎜ × 55.5㎜/ 2.4in x 2.2in Number of diaphragm blades 7 (rounded diaphragm) Maximum magnification ratio 1:7.2 Weight To be determined |
A nie, teraz zauważyłem - mocowanie Sony ma inny kąt widzenia. Zwracam honor
Jak na razie to na to szkło nie ma szczególnych obniżek. Cena waha się od około 620 do 750zł (cena u dystrybutora 690zł).
PS
Nie rozumiem, dlaczego do tej pory Sigma nie ma swojego bezlustrowca, tylko wciska te kompakty z przyspawanymi szkłami. Przecież body z foveon'em plus te trzy b. dobre stałki 19,30,60 dały by rewelacyjny systemik i pod kątem obrazowania i pod kątem ceny szkła.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Nie rozumiem, dlaczego do tej pory Sigma nie ma swojego bezlustrowca, tylko wciska te kompakty z przyspawanymi szkłami. Przecież body z foveon'em plus te trzy b. dobre stałki 19,30,60 dały by rewelacyjny systemik i pod kątem obrazowania i pod kątem ceny szkła.
Jak lata temu kupowałem w sklepie Sigmy S150/2,8 to Sigma miała swoje lustrzanki. Ale nie szły i zdechło. Może poparzeni na lustrach nie wejdą w bezlustra ? :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jak lata temu kupowałem w sklepie Sigmy S150/2,8 to Sigma miała swoje lustrzanki. Ale nie szły i zdechło. Może poparzeni na lustrach nie wejdą w bezlustra ? :roll:
Tyle, że aktualnie mają fajne trzy kompakty z merill foveon'em - jak problem na bazie tego zrobić bezlustrowy korpus. Trzy szkła już gotowe, dorobić jakiegoś kita i wielu byłoby happy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Otrzymałem potwierdzenie, że do Olka m4/3