Odp: Hiszpania - Cabo de Gata-Níjar
bardzo fajne foty :) miło było (będzie jeszcze ?) rzucić okiem
Jan_S dzięki
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Wiem, że to językowo strasznie naciągane, ale: czy Salinas to związane jest może z "salina" wydobywanie soli z wody morskiej ?
W Peru są też saliny produkujące sól z solanki wypływającej z gór.
Dokładnie tak jest, tam wydobywają sól z oparowanej wody morskiej. Fotograficznie niestety był to teren nie ciekawy chociaż w takim Calpe w centrum miasta w Salinas siedzą flamingi.
Fajnie się ogląda ten Wasz wypad, tylko na niektórych fotkach takie hardcorowo niebieskie niebo wyszło.
Sobie tu pozaglądam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Fajnie się ogląda ten Wasz wypad, tylko na niektórych fotkach takie hardcorowo niebieskie niebo wyszło.
Sobie tu pozaglądam.
Dzięki Saboor. Przyznam, że surowe zdjęcia wyszły bardzo blade. W LR podniosłem Vibrance i Saturation, może to przeszkadza :-?
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Dzięki Saboor. Przyznam, że surowe zdjęcia wyszły bardzo blade. W LR podniosłem Vibrance i Saturation, może to przeszkadza :-?
Ociupinkę. ;-)
11, 13, 14, 16, 20 te podobają mi się najbardziej. plaża, skały i fale
śliczne widoki, fajna wycieczka. niebo rzeczywiście ciut za mocne, ale nie to jest najważniejsze
Też bym dał ciut łagodniej ale generalnie nie razi i ogląda się przyjemnie :grin:
Miło się ogląda a nieba czasmi bardzo niebieskie..
Ja bym tu nic nie zmieniał. Czasem niebo bez ingerencji aż w granat wchodzi. Tak miałem na zimowym ujęciu cerkiewki z Przysłupia.