Odp: [OlyTest] OM-D E-M10 wg Iwa
Wczoraj pstrykałem 18stkę znajomej i Epm2 po zrobieniu koło 650 zdjęć na podglądzie,bez stabilizacji,z yongnuo 560 II na sankach wciąż nie domaga się wymiany baterii :D
oczywiście 70-300 z duzego systemu jest jasniejszy, (szybszy nie wiem bo nie próbowałem 75-300mZD) ale adapter jest potrzebny co tez jest wydatkiem porównywalnym z 70-300 :) (używanym). ale po zaktualizowaniu firwara z e-m10 hula jak ta lala -na pewno szybciej i celniej niż z e-420 i e-450.
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
oczywiście 70-300 z duzego systemu jest jasniejszy, (szybszy nie wiem bo nie próbowałem 75-300mZD) ale adapter jest potrzebny co tez jest wydatkiem porównywalnym z 70-300 :) (używanym)
Nie przesadzaj z ceną adaptera - można spokojnie kupić za mniej niż 3 stówki, są nawet odpowiedniki o tyle ciekawe, że w adapterze jest gwint mocowania statywu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
- Bateria! 200 fotek na jednym ładowaniu to stanowczo za mało. MOim marzeniem byłoby zasilanie z dwóch AA... przynajmniej mniej kosztowałoby mnie dokupywanie kolejnych zapasowych akumulatorów. Na szczęście Olympus nie robi problemów jak niektóre inne firmy i zamienniki BLS-1 za grosze działają.
Trzeba tylko pamiętać, że mają mniejszą pojemność o 30% od BLS-5.
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
[/LIST]Trzeba tylko pamiętać, że mają mniejszą pojemność o 30% od BLS-5.
Dla mnie ideałem do zasilania aparatów byłyby ogniwa 18650 - tanie, szeroko dostępne i łatwe do pozyskania, bardzo wydajne.
Cytat:
Zamieszczone przez
mareksopl
Fajny i poręczny aparat. Mnie trochę przeszkadza zwłoka od naciśnięcia spustu do chwili zrobienia zdjęcia. Krajobrazy są w porządku, ale większość koni ma obcięte łby.
a próbowałeś włączyć szybszy tryb wyzwalania?
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Nie przesadzaj z ceną adaptera - można spokojnie kupić za mniej niż 3 stówki, są nawet odpowiedniki o tyle ciekawe, że w adapterze jest gwint mocowania statywu.
a ja kupiłem oryginał za tyle pieniedzy?? tak to jest jak sie chce szybko i wszystko na raz :D a mocowaniem adapter dobry pozysł do wiekszych obiektywów-pierwsze słysze o takich cudach :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
oczywiście 70-300 z duzego systemu jest jasniejszy, ale po zaktualizowaniu firwara z e-m10 hula jak ta lala -na pewno szybciej i celniej niż z e-420 i e-450.
A jak duży 70-300 ze zaktualizowanym firmware'm pracuje EM-5 ?
Interesuje mnie jeszcze temat stabilizacji, czy naprawdę jest duża różnica w stosunku do E-M5? W sieci krążą filmiki, że daje ta w E-M10 radę, ale jak jest w rzeczywistości?