Odp: wifi repeater i EM-10
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
I tak się zastanawiam czy gdybym tam gdzie stałem wtedy położył repeater to czy mógłbym stać 2 x dalej :) ?
Mógłbyś. Czy 2x czy więcej czy mniej to zależy od konkretnego repeatera.
Ja bym jeszcze jedną rzecz sprawdził - jak jest z zasięgiem z tyłu aparatu. Wszystko zależy gdzie jest antena w korpusie.
To raz. Dwa, to to co jest w około ma także znaczenie. Np samo postawienie sprzętu przy siatce może Ci dać kierunkowe zwiększenie zasięgu 2x...Walnięcie wszystkiego w las z krzakami mocno zmniejszy zasięg... :-/
Rzuciłem okiem na pdf'a - "The wireless LAN antenna is contained in the camera grip. Where possible, avoid
covering the antenna with your hands."
Tak, że pomysł próby zasięgu od strony LCD jest do bani - chyba w kierunku tam gdzie stałeś to będzie max :-(
Cytat:
Zamieszczone przez
piozet
Rzuciłem okiem na pdf'a - "The wireless LAN antenna is contained in the camera grip. Where possible, avoid
covering the antenna with your hands."
Tak, że pomysł próby zasięgu od strony LCD jest do bani - chyba w kierunku tam gdzie stałeś to będzie max :-(
to akurat najgorszy kierunek z mojego punktu widzenia :)
Głosu nie pokazuje - tylko podgląd na żywo. Z tym babycam - to nie wiem, czy żona uwierzy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
Głosu nie pokazuje - tylko podgląd na żywo. Z tym babycam - to nie wiem, czy żona uwierzy ;)
No ciężko by było głos pokazywać :D
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
No ciężko by było głos pokazywać :D
:D hehehehe poniekąd prawda ;)
ale jak by tak się wyświetlało ?
No dla mnie kompletnego laika w świecie muzyki, który miał w podstawówce traumy na tym przedmiocie to tylko obrazek :D
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
to akurat najgorszy kierunek z mojego punktu widzenia :)
Patrząc na zdjęcia chassis i przyjmując, że oś obiektywu to będzie kierunek 000 (patrząc na korpus z góry) to na otwartej przestrzeni max powinien być w zakresie 330-090...
i dobrze rozumiem, ze 90 to na prawo od 00 patrząc na korpus od góry ?
czyli oś to N a 90 to E ?
Cytat:
Zamieszczone przez
dobas
i dobrze rozumiem, ze 90 to na prawo od 00 patrząc na korpus od góry ?
czyli oś to N a 90 to E ?
Dokładnie.