Odp: M.ZUIKO DIGITAL 25mm F1.8 - zapowiedź
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
RAZ - tragedia może nie, ale trudno cenę nazwać atrakcyjną. A ja bym chciał, żeby system m4/3 był nie tylko atrakcyjny w sensie rozpiętości oferty czy jakości ale też atrakcyjny cenowo.
Nadal twierdzę że przy tym pułapie cenowym żadna różnica cen w stosunku do "tańszych" konkurentów nie wywoła u mnie marudzenia na "nieatrakcyjność" ceny.
Cytat:
DWA - Fajnie by było żeby obiektyw był dodawany w kicie, ale jak to się skończy taką ofertą jak E-P5+17/1,8+wizjer to hitu nie będzie
Jeszcze kompletnie nic nie wiadomo a juz marudzisz, ech....
Cytat:
sorki za sceptycyzm
to nie sceptycyzm tylko marudzenie
Cytat:
Zamieszczone przez
wyrwiflak
Ta 35tka to jest taka sama 50tka jak ta nowa 25tka ;)
a to sorki, widocznie pomyliłem z wersją dla NEX-FF
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
Niekoniecznie, ale konstrukcja z konca XX wieku, bardzo plastikowa i bzyczaca. Chyba wole miec troche bardziej jakosciowy i nowoczesny (AF nadajacy sie do filmow) produkt za te pareset zl wiecej.
zaś nikkor 50/1,8 podobno już jest całkiem przyzwoicie wykonany i całkiem współczesny a kosztuje niecałe 7 stówek
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
to nie sceptycyzm tylko marudzenie
no a Ty marudzisz na moje marudzenie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
no a Ty marudzisz na moje marudzenie :)
to reakcja alergiczna
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
zaś nikkor 50/1,8 podobno już jest całkiem przyzwoicie wykonany i całkiem współczesny a kosztuje niecałe 7 stówek
Mozliwe. Ale 700 zl vs 1000 zl to juz naprawde mala roznica, a do tego pewnie w niektorych, specjalnych miejscach da sie kupic za cene juz bardzo bliska temu Nikonowi ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Tylko żeby nim robić zdjęcia i zachować kąt widzenia, to trzeba jeszcze mieć aparat za 6-7 klocków, a nowego mikrusa można kupić za ile? 1.500 zł?
Porównaj ceny cropowych odpowiedników 50-tki i wyjdzie Ci, że Olek jest jedną z najtańszych propozycji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Warto czytać Twoje 8tys. postów, ciągle się czegoś nowego uczę...
Nie świruj bażanta, bo po prostu palnąłeś głupotę.
Na pewno da się go kupić w cenie trzycyfrowej wyrażonej w PLN, jesli będzie klasy 45/1.8 to chyba nikt nie wątpi, że to będą dobrze wydane pieniądze.
Wydaje się że niedługo będzie dostępny - prezentacja ponoć 29.01 (mam nadzieje że tego roku)
http://www.43rumors.com/ft5-mark-the...on-january-29/
Cytat:
Zamieszczone przez
sylwiusz
[ciach] Ale 700 zl vs 100 zl to juz naprawde mala roznica[ciach]
Jak to mała?
Toż to siedmiokrotna różnica!
Haha, dzieki, juz sie poprawilem :-P
Hmm.. mając 17 1.8 i 45 1.8 jakoś nie czułbym bluesa aby kupić jeszcze 25 1.8.