Odp: strona ze znanymi fotografami
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Niby, że Adams albo Strand robili małym obrazkiem? :wink:
Przecież nie określiłam rozmiarów "pełnej klatki" ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Może i ładne, ale czy to jeszcze fotografia? Jak dal mnie to nie.
A jak bys te fotografie okreslil i do czego zaliczyl jesli to nie fotografie dla Ciebie.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Może i ładne, ale czy to jeszcze fotografia? Jak dal mnie to nie.
Jak dla mnie bardzo ładne. Jaki procentowy udział PS, a jaki po wykonaniu zdjęcia trudno powiedzieć. W każdym razie pewnie się zgodzisz, że jak na wstępie "materiał" jest lichy to i najlepszy "krawiec" cudów nie dokona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A jak bys te fotografie okreslil i do czego zaliczyl jesli to nie fotografie dla Ciebie.
Bardziej kolaż by mi tu pasował.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Jak dla mnie bardzo ładne. Jaki procentowy udział PS, a jaki po wykonaniu zdjęcia trudno powiedzieć. W każdym razie pewnie się zgodzisz, że jak na wstępie "materiał" jest lichy to i najlepszy "krawiec" cudów nie dokona.
To są składanki, nie zdziwiłbym się jakby postacie były robione w studiu i wklejane w składanki z kolejnych różnych przerobionych zdjęć. Dla mnie to już problematyczne czy to są zdjęcia, szczególnie w zestawieniu z fotografami z poprzednich linków.
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
To są składanki, nie zdziwiłbym się jakby postacie były robione w studiu i wklejane w składanki z kolejnych różnych przerobionych zdjęć. Dla mnie to już problematyczne czy to są zdjęcia, szczególnie w zestawieniu z fotografami z poprzednich linków.
Myślę, że mocno przesadzasz. Postacie w studio i wklejone do pejzażu? Nic nie stoi na przeszkodzie abyś też tak zrobił:wink::) Tak poważniej sądzę, że jest duży udział w obróbce zdjęcia ale fotomontaż w ogóle mi do głowy nie przyszedł ( co najwyżej z światłem, promieniami światła ale to tylko moje przypuszczenia i wolałbym aby były nie trafione)
Poprzednie linki akurat tu nie mają zbyt wiele wspólnego i poza tym dlaczego je porównywać do tego?
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Napewno widzimy i mowimy o tych samych zdjeciach??.
Ty odniosles sie do tego linka -Tak? Wskaz mi moze kolaż tu.Chyba ze widzimy rozne zdjecie. http://photo.net/photos/rarindra
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
To mnie chyba w szkole innej definicji kolażu uczyli.
Zagadka - znajdź różnicę w drzewie na trzech zdjęciach :grin::
Ze zdjęć Prakarsy najbardziej podobają mi się te portretowe, wiele z pozostałych także, ale sporo też razi sztucznością, tak cukierkowe, że w tej ilości aż mdłe, jak dla mnie oczywiście.
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Kolarza Arek, kolarza Królak, Szurkowski, Szozda, Wiesz... .:mrgreen:
---------- Post dodany o 21:28 ---------- Poprzedni post był o 21:25 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Zagadka - znajdź różnicę w drzewie na trzech zdjęciach :grin::
:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Ze zdjęć Prakarsy najbardziej podobają mi się te portretowe, wiele z pozostałych także, ale sporo też razi sztucznością, tak cukierkowe, że w tej ilości aż mdłe, jak dla mnie oczywiście.
Są gusta i guściki, a o tym ponoć nie gadamy.... ale to tylko teoria spisku. :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Kolaż − technika artystyczna polegająca na formowaniu kompozycji z różnych materiałów i tworzyw. Ja to rozumiem tak, że w omawianym przypadku jest to formowanie kompozycji z różnych zdjęć.