Odp: wymiana matówki w e-620
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Viruss, co do wizjera i matówki to zgadzam się z tobą w 100%, tak samo jeśli chodzi o dandeliony, natomiast różnica z e30 jeśli chodzi o wizjer jest, ale nie aż tak wielka. Natomiast nie rozumiem co masz do LV w e620? Oczywiście w kontekście ostrzenia z manualnymi szkłami
mnie to nie pasowało
mam porównanie do GX7, w 620 jest jakaś taka pikseloza, wiecej się domyślasz niz wiesz, że trafiłeś w ostrość :)
o tyle z manualami jest lepiej, że nie ma tej kosmicznie długiej zwłoki pomiedzy wcisnięciem spustu migawki a zrobieniem zdjecia
aparat jest ogólnie świetny, oprócz LV :) takie jest moje zdanie :)
E tam, wybrzydzasz ;), wprawdzie nie mam porównania z gx7, ale nie mam na LV problemów nawet z MAK 127 czy MTO 500.
LV do bani to było w E-410, w E-620 jest świetnie:) Oczywiście porównując oba do siebie. Jak widać w zależności do czego porównujemy , ocena może być diametralnie różna. Co do celowania przez wizjer z manualami w E-620 wszystko zależy od obiektywu. Np. Heliosami od Zenita można spokojnie poćwiczyć i ostrość się łapie, ale np. takie coś jak Falocn/Samyang 500mm F8(ten lustrzany) to pomimo statywu bardzo ciężko jest wyostrzyć przez wizjer, za to na LV jest OK