Pewnie nikt nie pytał bo rzeczywiście panuje przeświadczenie, że profesjonaliści nie bardzo chcą się dzielić swoimi sekretami. Fajnie że z Ciebie nie jest chytrusek. ;)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Wersja do druku
Pewnie nikt nie pytał bo rzeczywiście panuje przeświadczenie, że profesjonaliści nie bardzo chcą się dzielić swoimi sekretami. Fajnie że z Ciebie nie jest chytrusek. ;)Cytat:
jak to nie było chętnych :) a kto się pytał czy Ci lampy nie przytrzymać :DCytat:
Willow dzięki. Resztę napisał rodia :)
pierdoła zawsze będzie pierdołą, bez względu na to czy profi czy amator. Nie widzę powodów dla których nie miałbym się z wami dzielić swoją wiedzą, wręcz odwrotnie, chcę się dzielić żebym na forum Olympusa nie musiał oglądać słabych zdjęc ;) (zart) Tak na poważnie, nie posiadam zadnej tajemnej wiedzy, więc nie za bardzo mam się z czym kryć :D Jak tylko mogę pomóc zawsze pomagam :)Cytat:
Zamieszczone przez rodia
Ok. Nie wiem czy robisz tam też fotki dowodowe bo mam pytanko w tej materii: jaki kolor powino miec tło na zdjeciu? 255,255,255? czy lekko szare?Cytat:
żadnych dowodowych!! dżizas, to byłby mój koniec jako fotografa :D Nie znam odpowiedzi, ale mam nadzieję ze nie będę tutaj jedynym który będzie pomagał?Cytat:
Zamieszczone przez rodia
właśnieCytat:
Witam, bardzo się cieszę z kierunku, w którym się ten wątek rozwinął!
Fajnie, że jest możliwość uczyć się od "najlepszych" :mrgreen:
Uważam, że to suuUUuuper pomysł i nieoceniona pomoc dla tych, którzy chcą rozwijać umiejętności pracy w studio.
Stąd też moje pytanie: w jaki sposób była ustawiona lampa oświetlająca tło?! W którym miejscu - tzn. błyskała od góry, od dołu czy może z boku :?:
I to jest własnie cały fan fotografii, nie ma sztywnych zasad, lampa może stać nawet u sąsiada byleby efekt był taki jakiego oczekujemy :) Nie ważne gdzie lampa stoi, ważne zeby świeciła tam gdzie chcemy i tak jak chcemy :)Cytat:
Zamieszczone przez bz24
Na omawianym zdjeciu stała po mojej prawej ręce...
Tak wiem, wiem ;) No dobra, skoro tak, to inaczej podejdę do problemu oświetlenia tła...Cytat:
I to jest własnie cały fan fotografii...
... na zdjęciu nr2 tło jest bardzo fajnie oświetlone. Za modelką tworzy się efekt jakby delikatnej poświaty - ledwo widoczny, ale jednak.
Willow32 taki efekt to kwestia maksymalnego zmniejszenia mocy lampy, czy raczej zabawy w PS :?: