Ja też bym nie wysyłał ale przy okazji naprawią mi pękniętą obudowę LCD. Temat LCD też był nagłaśniany i jest uznany przez Olka .
Niech żyją księgowi :)
Wersja do druku
Ja też bym nie wysyłał ale przy okazji naprawią mi pękniętą obudowę LCD. Temat LCD też był nagłaśniany i jest uznany przez Olka .
Niech żyją księgowi :)
OM-D E-M5 wrócił cały i zdrowy z naprawy. W specyfikacji naprawy napisali tylko "wymiana kółka nastaw". O wymianie wyświetlacza nawet sie nie zajaknęli mimo ,że jest nowy. :)
Jak odpada i się znajdzie to mały problem taśma i po kłopocie. Moje odpadło na łące i nie znalazłem. Wysłałem założyli nowe kółko i mimo że sklep napisał na zgłoszeniu ,naprawa płatna ,nic nie skasowali nawet nie obciążyli mnie za kuriera.
U mnie odpadło kółeczko na gripie do OM-D, na szczęście na twardą posadzkę i usłyszałem......
mocowanie jest identyczne jak to na aparacie
Elegancko odpadło mi właśnie pokrętełko od E-M5. Dobrze, że zwyczajnie zostało mi w palcach, bo mogło wpaść gdzieś w trawę i szukaj wiatru w polu.
Mam pytanie - ile kosztować może poserwisowa naprawa czegoś takiego? Ktoś z was to robił?
Zawsze zostaje opcja taśmy dwustronnej, ale ona też może kiedyś puścić i szlag trafi pokrętło na zawsze.
Nie wiem ile może kosztować . Zadwoń na serwis. Mogę tylko stwierdzic , ze jest to jedna z przypadłosci jakie ma E-M5. Mnie to spotkało , ale jeszcze podczas gwarancji. Po naprawie stwierdziłem , ze wymienili całe kółko. Ja bym żądał naprawy za darmo bo jest to błąd produkcyjny. Wiem że spotkało to niejednego uzytkownika tego aparatu.
PS Patrz moje posty powyzej