Odp: Mój pierwszy klip - KONSTRUKTYWNA krytyka mile widziana :)
Weźcie pod uwagę, że sporo zależy od budżetu. Z takich podstawowych rzeczy do poprawki, to bym widział krótsze ujecia. Tak ze 2 sekundy, max 3. Jeśli scena musi być dłuzsza, to powinna składać sie z kilku ujęć. Druga rzecz, to unikanie kawałków z których wieje nudą na imprezie. Czyli np. pustki lub nudzacy się kolesie w tle. Dlatego z imprezy ciasne kadry, a prezentacja lokalu np. w trakcie przygotowań do imprezy, próba muzyki, świateł, ustawianie butelek w barze itp. No i żywsza muzyka. Na imprezie, to raczej drinki, tańce i przytulanki. Pisanie sms-a dowodzi raczej, że ktoś się nudzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Weźcie pod uwagę, że sporo zależy od budżetu. .....
Zwiazek budzetu z ucinaniem glow, trzesacymi sie rekoma oraz nuda w kadrze pozostanie dla mnie tajemnica.... Chyba, ze radosc z wyplaty spowodowalaby kolejke na koszt kamerzysty dla wszystkich oraz banany na twarzach klubowiczow ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Zwiazek budzetu z ucinaniem glow, trzesacymi sie rekoma oraz nuda w kadrze pozostanie dla mnie tajemnica.... Chyba, ze radosc z wyplaty spowodowalaby kolejke na koszt kamerzysty dla wszystkich oraz banany na twarzach klubowiczow ;)
Z nudą jednak jest. Zapełnienie sali kosztuje, nawet kilka sensownych osób dobrze ubranych u dobrze tańczących, to tez kosz. Montaż dwusekundowych ujeć, to czas, więc też chyba większy koszt. Zostaje ewentualnie zbieranie materiału na kilku imprezach - też dodatkowy koszt.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Z nudą jednak jest. Zapełnienie sali kosztuje, nawet kilka sensownych osób dobrze ubranych u dobrze tańczących, to tez kosz. Montaż dwusekundowych ujeć, to czas, więc też chyba większy koszt. Zostaje ewentualnie zbieranie materiału na kilku imprezach - też dodatkowy koszt.
Naprawde uwazasz, ze interesuje mnie ile Sapphiron dostal za ta robote i ze powinno miec to wplyw na moja ocene....?
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Naprawde uwazasz, ze interesuje mnie ile Sapphiron dostal za ta robote i ze powinno miec to wplyw na moja ocene....?
Nie, ale chyba jest oczywiste, że wiejska dyskoteka nie ma zbyt wielkiego budżetu na reklamę i trzeba patrzeć na zlecenie realnie, a nie bujać w obłokach.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Nie, ale chyba jest oczywiste, że wiejska dyskoteka nie ma zbyt wielkiego budżetu na reklamę i trzeba patrzeć na zlecenie realnie, a nie bujać w obłokach.
No i super.
Od konstruktywnej dyskusji o filmiku z klubu doszlismy do budzetu wiejskich dyskotek.
Ide po chpisy i piwo.
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
No i super.
Od konstruktywnej dyskusji o filmiku z klubu doszlismy do budzetu wiejskich dyskotek.
Ide po chpisy i piwo.
Zawsze można pisać bzdury nie licząc się z kosztami, tylko po co?
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Zawsze można pisać bzdury nie licząc się z kosztami, tylko po co?
Zawsze mozna napisac, ze za $1.000.000 zrobilby to lepiej, tylko po co, skoro wiemy, ze nie ...?
Cytat:
Zamieszczone przez
k@czy
Zawsze mozna napisac, ze za $1.000.000 zrobilby to lepiej, tylko po co, skoro wiemy, ze nie ...?
Ale możemy zauważyć, że realizacja, poza robocizną Sapcia, miała być bezkosztowa (nie wierzę, że panienka piszaca sms-a była wynajęta, pozostali aktorzy też raczej byli przypadkowi) i tego się trzymajmy. Skupmy się na tym, co Sapcio mógł zrobić lepiej w tych konkretnych warunkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Ale możemy zauważyć, że realizacja, poza robocizną Sapcia, miała być bezkosztowa (nie wierzę, że panienka piszaca sms-a była wynajęta, pozostali aktorzy też raczej byli przypadkowi) i tego się trzymajmy. Skupmy się na tym, co Sapcio mógł zrobić lepiej w tych konkretnych warunkach.
Cieszy mnie, ze potrafisz sie przyznac do bledu - w koncu to ludzka rzecze je popelniac :)
Teraz skoncentruj sie jeszcze raz i pokaz mi, ktore z moich uwag odnosza sie do bledow, ktorych nie mozna by uniknac nawet bez jakiegokolwiek budzetu...?