Odp: Wielki Konkurs Fotograficzny National Geographic 2013 - rozstrzygnięty
Popadacie w skrajności. W tym zestawie, obok propozycji wątpliwych, ciekawych zdjęć też nie brakuje. To zdjęcie z łabędziem na przykład. Albo ten nocny pejzaż z idiotycznym tytułem UFO. Ktoś widział tak ciekawe(albo chociaż odrobinę ciekawe) zdjęcie mostu w forumowej galerii? Bo ja nie. To zdjęcie z Manhattanu też jest świetne. Fakt, że wyróżnienia na ogół podobają mi się bardziej niż nagrody. :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
... obok propozycji wątpliwych, ciekawych zdjęć też nie brakuje....
oczywiście, że są fajne zdjęcia,
ale oni wybierali z 37 000 nadesłanych prac!
W dodatku renoma NG chyba trochę zobowiązuje?
Chociaż nie, powinienem był powiedzieć ... zobowiązywała :(
wygląda na to, że wiedza, umiejętności, czekanie na światło, itp. nie ma kompletnie znaczenia - wiem, wiem talent wystarczy ;) i dobre miejsce w ławce na jakimś kursie ;) bo, że nic nie widać, trochę się rozmazało, kolory są takie bo inaczej nie umiem .... ech...a my narzekamy na słitfocie na fejsie - a tam dopiero reportaże o życiu odchodzą ;) ;) ;)
No to rozumiem, że Pani Sjuardessa wyda teraz album, czy też sprzeda swoje zdjęcia do galerii narodowej w jakimś bogatym państwie - bo przecież stworzyła arcydzieło powalające całą resztę świata.
No i w ramach nagrody i współpracy Pani Redaktor Naczelna powinna swych zwycięzców zatrudnić i drukować ich fotoreportaże w NG - przecież obroty wydawnictwa, dzięki arcydziełom fotografii powinny zdecydowanie wzrosnąć.
Przecież odkryli TALENT, a to należy docenić!
i żeby nie było, że nie umiem przegrywać - ja wysłałem moje marne 2 zdjęcia w kategorii przyroda a nie reportaż ;)
no dobra, chyba mi wystarczy ;)
Fakt, mogłem dopisać, że mam na myśli głównie ww szkołę stewardess. I tu zdania nie zmienię. ;) Pozostałe już są całkiem, całkiem choć to z łabędziem jakoś tak.. No ale lepsze napewno niż ten maziaj trzech stewek w niebieskich mundurkach cykniętych równie z lekka wstawioną chyba autorką. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
.... ten maziaj trzech stewek w niebieskich mundurkach cykniętych równie z lekka wstawioną chyba autorką. :wink:
rozwaliłeś mnie tym tekstem, rozwaliłeś ;) ;) ;)
moim skromnym zdaniem reportaż Gry wojenne tez totalnie położony, te nieudane kadry nieostre postacie....mają dodawać dynamizmu czy nowoczesności?
Ja myślę ze to taka trochę prowokacja ze strony NG - będzie szum i dużo gadania o konkursie, a jednocześnie w przyszłym roku zachęceni amatorzy bez żenady zarzucą ich 100 000 zdjęć z różnego rodzaju "wewnętrznych kursów i szkoleń" cykniętych smartfonami.
najfajniej o tych wynikach powiedział Bart Pogoda "konkurs na najlepsze zdjęcie wykasowane z I-phona" :-)
W różnych dyskusjach przewija się sprawa nagród NG dla uczestników warsztatów i szkoleń TT, no to byłby mały skandal.....
Szkoda, że przegapiłem moment nadsyłania prac. Mógłbym np. reportaż z instalacji kasy fiskalnej wysłać. Ech... może następnym razem...
Ten konkurs to lipa, większa z roku na rok.:cry:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Szkoda, że przegapiłem moment nadsyłania prac. Mógłbym np. reportaż z instalacji kasy fiskalnej wysłać. Ech... może następnym razem...
Albo z wypytywania forumowiczów o życie intymne haha ;) :D
Zróbcie reportaż z tego jak Wieprz cycki w Chełmnie pokazuje. Murowana wygrana na wszystkich konkursach. ;)