powiem jeszcze więcej, sprzedaj oba, dorzuć nerkę i kup E-M1
Wersja do druku
powiem jeszcze więcej, sprzedaj oba, dorzuć nerkę i kup E-M1
Tak się ostatnio nerki zdewaluowały? Eeeee... Nie opłaca się.
Właśnie nie jestem pewien czy tego pięknego tele mi nie będzie brakowało... ale generalnie to cholernym atutem jest to ze to jest nowy aparat wiec zarowno na gwarancji jak i no po prostu z mniejszym "doswiadczeniem" ;)
Z obsługą masz chyba racje, kilka razy nim cos machnąłem i nawet sie idzie przyzwyczaić... może i mi kiedyś będzie dane :P
Bardzo Ci dziękuje TOKIN za odpowiedź, w żadnym razie nie chodzi o opinie publiczną tylko o inny, może bardziej racjonalny punkt widzenia. Bardzo mnie uspokoilo ze napisałaś że sam aparat nie przeszkadza robić zdjęć, bo w ten właśnie sposób nazwałaś mój lęk którego sam nie potrafiłem określić (że się nie zrozumiem z tym żółtkiem)
De facto, to właśnie za takiego uważałem d3100 jako komercyjną bajer-puszka...
Nein! Za dużo tracę (kasy) za mało zyskuje (nic co ma d5100 a nie ma d3100 nie potrzebuje)
Tym bardziej "Nein!", ponieważ nie chce dokładać a nawet bym chciał żeby mi coś jeszcze zostało ze sprzedaży olka i ewentualnego kupna 35tki lub jakiejs lampki z radiowka
(albo nawet na pierwsze w zyciu narty i sprzet narciarski, jakis tam uzywany :D)
Ano nie mam więc tak jak mówisz, zastanowie się jeszcze na spokojnie, może coś się jeszcze wyklaruje
PS: TĄ liczbę miałeś na myśli? :twisted:
Sory za esej i dziękuję wszystkim za odzew.
Aktualny werdykt to OLO niestety chyba zmieni właściciela. Ale jeszcze się zastanowie oczywiście ;)
Zgadza się ,TĄ liczbę ;)
Zrozumiesz, zrozumiesz. Zajmie chwilę zmiana przyzwyczajeń (wszystko na odwrót...), reszta na plus.
W zasadzie można tak nazwać tym tokiem rozumowania entry-levele. Nie ma się czego wstydzić - D5100 czy E-5x0 też się w tym mieszczą.Cytat:
De facto, to właśnie za takiego uważałem d3100 jako komercyjną bajer-puszka...
No chyba że tak. Dla mnie było to dość istotne - jak przeskok z E-520 na E-620. Ale - co kto woli, D3100 jest dość podobny do E-520. 35/1.8 jest warta zakupu, z tym że może lepiej używkę - ze dwie stówy zostaną w kieszeni.Cytat:
Nein! Za dużo tracę (kasy) za mało zyskuje (nic co ma d5100 a nie ma d3100 nie potrzebuje)
Dziękuję ~Moominek za zrozumienie i wszystkim dziękuję za zaangażowanie, chyba wróce na forum bo widzę że jak zawsze miła atmosfera ;)
PS: Tylko maturka w tym roku więc cienizna z czasem
Co do 35/1.8 to oczywiscie ze uzywke ;)
PS:Mysle jeszcze nad 50/1.8 ale baaaardzo mnie jara 50mm na FF (w olku tez sie bawilem 25mm) dlatego chce pojsc potem (jak bede mial kase) w 35 w N
---------- Post dodany o 21:48 ---------- Poprzedni post był o 21:44 ----------
Ojjjjj tak! marzenie moje, jak wygram w totka to om-d em-5 ze zlota trojka :D 40, bodajze 20 i chyba 12, zakochalem sie !!
Tylko 5k nie wyciagne na samo body ;p