Poprawiona wersja lepsza choć epicure zdaje się miał rację, pasuje bez koloru.
Wersja do druku
Poprawiona wersja lepsza choć epicure zdaje się miał rację, pasuje bez koloru.
Mego oka nie cieszą te zdjecia. Mimo że jesteś płeć żeńska słodził nie będę ;). Czekam na ciekawsze kadry. Pozdrawiam
Dobry początek.
Wysyłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Po ogólnym wstępie będę starała się wrzucać zdjęcia tematycznie. Tym razem kilka zdjęć z weekendowej wycieczki - stacja PKP pod Tomaszowem Mazowieckim.
5.
6.
7.
Jak na poczatek to nie jest zle.Jednak droga jest do pokonania przed Toba jeszcze.Dasz rade.
Co do przerobki "Lodow" na czarno biale to zwracaj uwage ,ze tam w oknie jest bialy czlowiek.Nie jest to latynos,synti ani mulat.Trudno jest za pomoca jednej barwy pokazac wszystkie odcienie,tym bardziej,ze filtra zadnego na obiektywie nie bylo.
Moze tak bedzie nie lepiej,moze inaczej??Załącznik 93163
Mogę prosić o jakieś bardziej konkretne uwagi czy wskazówki? Będzie mi łatwiej się doskonalić, jeśli będę wiedziała, co robię źle, na co powinnam zwracać uwagę. Co do przeróbki "Lodów", to wspomniałam wcześniej, że nie dysponuję już RAW-ami zamieszczanych zdjęć, co mocno ogranicza możliwość ich korekty. Zwykle manipuluję "suwaczkami" kolorów przy zmianie zdjęcia na b&w na poziomie wywoływania. To zdjęcie zmieniłam na czerń i biel dwoma kliknięciami raczej z ciekawości, bo osobiście nadal bardziej podoba mi się wersja kolorowa.
Mnie najbardziej podoba się dwójka (fajny streetowy portrecik i ciekawa twarz :-)) oraz czwórka. Zdjęcie z lodami też bardziej kolorowe mi podchodzi (choć pewnie gdybyś się odważnie suwakami pobawiła mogłoby być inaczej)
Jak dla mnie początek (na forum) bardzo fajny. 1 i 2 najbardziej mi przypadły do gustu. Lubie obrobione zdjęcia cegieł i ładne twarze. :)
Witaj ,poczatek bardzo obiecujacy ,pozdr
Kurde to ciezko tak w poscie wyjasnic tak rozlegly temat.To wszystko zalezy od konkretnego kadru,ujecia, sytuacji.
To nie jest tak ,ze dwa razy poglaskac,5 minut szeptac do ucha i za pol godziny juz mozna.To tylko u Wislodzkiej.
Napisalas,ze zwykle manipulujesz suwaczkami z ciekawosci.Gdybys napisala jak rozjasnic czerwienie w czarnobialym,jak zlikwidowac piegi na twarzy ,to wtedy mozna konkretnie dyskutowac .Wtedy mozemy pisac ktorym suwakiem i dlaczego,co to daje.Nie z ciekawosci,ale zeby wiedziec dlaczego.